Inlägg

Inlägg som Melubas har skrivit i forumet
Av Melubas

Bumpar för att kolla om någon fått löst det här problemet än. Jag kan fortfarande inte betala på Nordea eller PS Store. Ingen av parterna verkar särskilt sugen på att försöka lösa det efter kontakt med deras support.

Av Melubas
Skrivet av hockexx:

Sedan när? Jag bytte kort nyligen på Steam utan problem. Har inte köpt något sedan gamla kortet på Battle.net (D2R).
Något stämmer inte här.

Sedan cirka en-två månader tillbaka för mig. Steam fungerar felfritt, där har jag inga problem utan det är just PS Store och Epic Games Store som inte går.

Av Melubas
Skrivet av Jabl:

Handlade nu igen med Nordeakort på Epic games store, inga problem för mig. Jag fick aktivera internetköp på appen först bara sen funkade det, och också fick man godkänna via bankid.

Skrivet av redberg32:

Jodå jag har nordea på ps5.

Skrivet av hockexx:

Sedan när blockerar Nordea Battle.net? Förköpte Diablo 4 nu utan problem för att testa då jag betvivlade dig starkt.
1042kr för Deluxe. Helt sinnesjukt.

Ni kan gå in på banken och ändra från "endast säkra internetköp" på kortet till att öppna kortet mot allt i 1 timme. Köpa det ni ska och sedan spärra det mot osäkra köp igen på 2 minuter. Nu behövde jag inte göra det på Battle.net för det funkar alldeles ypperligt att signera med Bank-ID enligt konstens alla regler.

Men det kanske kan hjälpa TS.

Skrivet av dagas:

Som andra nämnt så brukar man få bekräfta med bank id och ibland måste man öppna kortet innan köpet.

Minns inte när jag köpte sist men men har handlat på Switch, PS5, Xbox, steam och epic mm genom åren.

Är man ovan med Nordea är det nog att man inte öppnar kortet innan köp.

Uppskattar tipsen men problemet är att det inte går att registrera kortet. Har man redan registrerat kortet sedan innan (vilket jag misstänker att ni har) så är det inga problem.

Av Melubas
Skrivet av Nozomi:

Kolla med HWInfo istället och se om du får samma siffror där.

Jag får göra det.

Skrivet av Kaleid:

Det kanske är under mycket kort tid. Jag har sett över 7ghz på min. Kör eco-läge med per core optimeringar genom ryzen master.

Så kan det absolut vara. Jag är inte så haj på processorer, min bild var att den inte kan nå över 5,3 ghz utan överklockning, men då är det alltså inget konstigt

Av Melubas

Ryzen 5 7600x boostar till 6444 mhz, how?

Hej på er! Fick hem min dator från Inet idag och är överlag jättenöjd. När jag kör HWMonitor ser jag dock att min 7600x boostar till en bra bit över 6 ghz. Trodde att max boost var 5,3 ghz? Jag klagar inte, den håller sig under 90 grader och allt men det är uppenbarligen något jag inte förstår.

Av Melubas

Måste ha bra luftflöde i chassit för processorn håller sig under 90 grader i full load med pure rock 2. Lycka!

Av Melubas

Man blir ju allt lite avis på alla som har så bra lön här, men då har jag ju valt ett yrke med kass löneutveckling också så jag får skylla mig själv

Titel: Behandlingsassistent (missbruksboende)
Månadslön: 32 400 + OB (landar på cirka 35 k innan skatt)
Förmåner: 1500 kr friskvård, möjlighet till semesterväxling
Arbetslivserfarenhet: Sju års arbete som socialsekreterare inom missbruk, två år på nuvarande arbetsplats. En hel del vidareutbildningar och projekt.
Ålder: 36
Utbildning: Socionomutbildning + cirka 120 HP till i konstnärliga ämnen. Vidareutbildningar i kriminologi, missbrukspsykologi, MI, våld i nära relationer och lite annat smått och gott.

Av Melubas
Skrivet av Cobritti:

Kan bekräfta detta! Se bara till att ha samma version dvs home 10 - home 11 eller pro 10 - pro 11

Tack till dig också! Skönt att det verkar gå att lösa på ett smidigt sätt.

Av Melubas
Skrivet av jnsson:

Ja, det går att installera W11 direkt och ange din W10 nyckel

Tack!

Av Melubas

Aktivera Windows 11 med Windows 10-nyckel?

Går detta? Har köpt en ny dator och har en gammal oanvänd Windows 10 Home-nyckel liggande (från 2016 tror jag) som jag aldrig använt. Skulle det fungera för mig att göra en clean install av Windows 11 på nya burken och sedan aktivera denna med min befintliga nyckel? Eller måste jag i så fall installera Windows 10 för att sedan uppgradera?

MVH En förvirrad Melubas

Av Melubas
Skrivet av Tinkerbeard:

Kör själv med ett PFC kort. Du laddar på det med swish och har full kontroll på pengarna. Supersmidigt!

Låter som ett bra alternativ! Ska kolla på det efter att jag ringt och skällt på Nordea

Av Melubas
Skrivet av shugge:

Ja, om kylaren är i underkant så klockar cpu:n ner och fläkten kommer att köras hårdare. Skulle kylarens inte alls räcka till (om du hade valt en sämre) så hade datorn stängt av sig som skydd (om tempen rusar upp över 100 C).

Ok, tack! Jag testar och i värsta fall får jag byta. Rör sig ju inte om många hundralappar. Ska mest spela i 4k 60 fps ändå så tror inte jag kommer maxa processorn särskilt ofta.

Av Melubas
Skrivet av shugge:

Pure rock 2 orkar tyvärr inte riktigt enligt detta test: https://youtu.be/YF5Pl2sFixs

Aj fan, det var synd. Men det borde väl fungera ändå men att processorn kör lite långsammare? Har redan beställt datorn och låst beställningen nämligen. Inet ska bygga.

Edit: Enligt det här testet https://www.youtube.com/watch?v=poo82SUm934 ska det funka med den kylaren. Får väl helt enkelt testa Oavsett tacksam för ditt svar!

Av Melubas

Det slutade med att jag köpte en 7600x med kylaren https://www.inet.se/produkt/5323104/be-quiet-pure-rock-2 . Hoppas det blir bra! Tack för alla svar i tråden.

Av Melubas
Skrivet av muSashi:

Tyvärr är inte PS store den enda butiken som Nordea blockar, detsamma gäller Battle.net. Tur att det finns andra aktörer.

Battle.net fungerar faktiskt för mig. Skumt att det verkar vara olika för olika personer.

Av Melubas
Skrivet av joeldeluxe:

Skaffa ett kreditkort så får du en faktura varje månad på internetbanken och tjänar poäng! Finns många med låg eller ingen årsavgift.

Blev tipsad om att skaffa Klarna kreditkort som tydligen kan debiteras direkt på mitt vanliga bankkort. Också ett alternativ.

Av Melubas
Skrivet av nu1mlock:

Med Revolut så "för du över" pengar från ditt vanliga kort till Revolut helt gratis och pengarna går att använda direkt. I PS Store använder du sedan Revolut-kortet.

Det blir ju ett extra steg men det är det absolut minst krångliga sättet tills Nordeas kort börjar fungera igen.

Är tacksam för tipset, ska kolla in det. Dock allra mest frustrerad över hur mycket bättre allt fungerade med Swedbank, tro det eller ej xD

Av Melubas
Skrivet av Larrxi:

Skaffa en gratis onlinebank! Wise är min favorit som även har elektronisk bankkort vilket är smidigt vid onlinebutiker.

Det innebär väl ändå att jag måste sitta och föra över pengar från mitt lönekonto till ett annat enbart för internetköp? Låter jobbigt att hålla ordning på eftersom det oftast tar någon dag för pengar att föras över.

Av Melubas

Nordea och PS Store / Epic Games Store

Bytte nyligen bank till Nordea då min flickvän har det och vi har vårt bolån där. När jag skulle registrera det nya bankkortet hos Steam, Netflix etc visade det sig ganska snabbt att det är helt omöjligt att använda Nordeakortet på Epic Games Store. Likadant på Playstation Store. Gjorde en snabb googling och fick fram att det helt enkelt inte längre är möjligt att använda Nordea på PS Store enligt en nyhet från Gamereactor i December 2022. Någon som har samma problem och har lyckats lösa det? Så trött på Nordea nu.

Av Melubas
Skrivet av shugge:

Ok, 7600 är en lite annan historia. Den kommet att slå i max temp direkt vid full load och därmed klocka ner sig.

Så med 7000-serien vill man helst skaffa en mer kompetent kylare.

Tack för svar! Då skaffar jag nog en 7600x istället med en annan kylare.