Inlägg

Inlägg som Born_HardCORE har skrivit i forumet
Av Born_HardCORE
Skrivet av GuessWho:

Det blir ju någon slags avvägning.

Säg om man bara ska gå på saker som är helt klart och/eller bekräftat/officiellt så kan det i många fall bli att man inte kan skriva om en ny produkt innan den är lanserad.
Säg om man har en målsättning att driva en sida som skriver nyheter varje dag eller flera gånger i veckan så kan det vara svårt att komma med nyheter hela tiden om man inte tar med rykten.

Det verkar som de som är på Sweclockers har hyfsat kul jobb generellt, men tror inte de skulle vilja jobba gratis.
Kommer man bara ut med nyheter två gånger i månaden kanske det inte driver tillräckligt med trafik/intresse/annonsintäkter/osv för att hålla det på en kommersiell nivå där det finns utrymme att betala ut löner utöver, idag bjuder vi på fika.

Sen tycker åtminstone jag personligen att det kan vara intressant att läsa om kommande produkter innan de finns att köpa.
Ska man ta med rykten så kan det ju variera lite hur säkra de är.
Är det bara helt lösa rykten när någon spår i kaffe sump och bara drar till med vilda gissningar som kanske kommer i närheten av sanningen 1 gång av 20 om de har tur. Ja den typen av lösa rykten slipper jag hellre.
Men när det är rykten som har lite mer substans. Att man fortfarande får räkna med att allting inte stämmer till 100%.
Men att det ändå är hög sannolikhet att det hamnar nära verkligheten.
Ja då tycker jag att det kan vara intressant.

Generellt tycker jag att SweClockers håller en bra nivå.

Även om det förekommit att det varit nyheter om rykten och det inte framgått, eller åtminstone inte tydligt att det varit rykten.
Att det varit rykten som mer presenterats som fakta.
Men jag kommer inte på något specifikt fall just nu.
Men vet att det funnits tillfällen när det varit saker jag tyckt att SweClockers antingen inte borde postat eller varit betydligt tydligare med att det är rykten, inte bekräftat eller dylikt.

I detta fallet tyckte jag att det ändå framgick ganska tydligt vad det handlar om.
Och om det är tester med liknande krets så borde sannolikheten vara ganska hög att resultaten hamnar någonstans i närheten av den kommande produkten. Även om det kanske inte stämmer till 100%.

Jag tror att om man publicerar material till en större publik så är det nog mer eller mindre omöjligt att alla är nöjda alltid.
Samtidigt som någon som läser artiklar, ser videos, mm, att man får välja själv lite vad man läser/tittar på.
Om det är något som är ointressant för mig så kan jag hoppa över det.

Du får ta och backa några steg här. Jag går in och kritiserar publicering av en nyhetsartikel och du svarar som om jag har angripit hela deras affärsmodell. Jag förstår att man behöver skriva av sig ibland och det är inget fel i det i sig. Det här blir dock lite för mycket att göra en höna av en fjäder enligt mig.

Vad jag skulle vilja poängtera är att i min värld är det stor skillnad på att skriva en egen artikel innehållande spekulationer som bygger på välunderbyggda antaganden som man själv har gjort mot att publicera någon annans spekulationer som en "nyhet" (även om man är tydlig med att det just är spekulationer man återberättar). Detta då det senare bidrar för mycket till ryktesspridning och sänker trovärdigheten.

Edit: Vad jag vill ha sagt, mer kortfattat, är att bara för att man ska höja nivån lite så behöver man inte göra om hela konceptet.

Av Born_HardCORE
Skrivet av hölmiz:

Prognoser och framtidsförväntingar är en viktig del i det flesta branscher och det är helt klart relevant att Sweclockers rapporterar detta i rimlig omfattning.

De kritiserade Sweclockers redaktionella arbete. Jag tycker inte alltid att Sweclockers gör rätt i sitt redaktionella arbete men den artikel tycker jag är både bra och relevant. Du kritiserade Sweclockers rapportering, och för att du inte ska stå oemotsagd så bemötte jag din kommentar. Det är viktigt för en redaktion att inte enbart få negativ feedback utan även positiv. Du får naturligtvis tycka precis vad du vill. Men jag och flera andra läsare på Sweclockers uppskattade den rapportering och hoppas att Sweclockers fortsätter med detta.

Jaså får jag tycka vad jag vill nu? Det var ju snällt! Så lät det inte nyss...

Jag står fast vid att spekulation kring prestandan hos en icke ens utannonserad produkt där det inte ens är redaktionen själv som spekulerar, håller ett så pass lågt nyhetsvärde att det inte bör läggas ut på första-sidan. Om nu inte Sweclockers strävar efter att bli IT-Sveriges "Hänt Extra"...

Av Born_HardCORE
Skrivet av huttala:

Håller verkligen inte med om att det är välformulerad kritik, snarare gubbgnäll som du försöker sminka som kritik.
Vill man komma med vettig feedback så finns det ju funktionalitet för det på sidan, man behöver inte smutsa ner nyhetstrådar med gnäll.

Det är nogmånga (inkl mig) som är intresserade av saker som dessa, kanske inte för att det är spikat att 7800XT kommer prestera såhär, men för att ha något att läsa om, fundera på och reflektera över.

Lite det som är grejen med att vara entusiast, ska vi bara ha fakta kan man kolla på pressreleaser och recensioner, och då skulle det inte bli mycket innehåll på denna sida. Nu har man åtminstone något intressant att läsa om.

Tycker du samma sak om testerna som gjordes med 7950X3D där man inaktiverat halva CPUn för att få reda på hur en 7800X3D eventuellt presterar?

Jag ställde två väldigt relevanta frågor relaterade till publiceringen av artikeln. Bara för att de var kritiskt ställda innebär det inte per automatik att det är tal om gubbgnäll. Ditt snack om nersmutsning av nyhetstrådar blir ju rent komisk med tanke på att du inledningvis inte hade något annat än en spydig kommentar att komma med.

Dags att hoppa av de "höga hästarna"??

Skrivet av huttala:

PS...
Om du inte gillar nyheten behöver du inte läsa den, än mindre lägga ner massa tid på att gnälla om att du läst den och inte tycker den är intressant.

Du missar ju helt poängen här. Enda anledningen till att jag skrev så var ju som svar på tal åt @hölmiz som skrev "Om du inte är intresserad av hårdvara så läs nått annat!". Hans felriktade kritik föll tillbaka på honom själv men det var visst inte uppenbart för alla...

Av Born_HardCORE
Skrivet av hölmiz:

Håller inte med!

Du har inte funderat på var 7800 xt är eller när den kommer och hur det kan tänkas prestera?
Här har Igor gjort simuleringar med med vad som mycket väl är eller troligtvis vis blir eller skulle blivit 7800 xt och hur det skulle kunna prestera. Igor är en välrespekterad branshanalytiker och Sweclockers rapporterar vad Igor kom fram till. Relevant och intressant alltihop.
Om du inte är intresserad av hårdvara så läs nått annat!

Om ifall att så kanske det skulle kunna... Hör du inte dig själv?

Igor har inte kommit fram till nånting. Han har bara gjort lite kvalificerade gissningar. Är man intresserad av sådana kan man ju ta del av dem på hans sida. Förstår inte varför det måste rapporteras som en "nyhet" på Sweclockers första-sida för det?

Om du inte gillar mina kommentarer så behöver du inte läsa dem! (Goddag, yxskaft...)

Av Born_HardCORE
Skrivet av huttala:

Såja Såja, käka en snickers och svep i dig lite kaffe så blir humöret bättre. 😁

Jag kommer med välformulerad kritik som jag dessutom är tydlig med att den är subjektiv. Du kommer bara med en spydig kommentar.

Vem är det som behöver en snickers egentligen?

Av Born_HardCORE
Skrivet av MoNkeY-05:

Underskatta inte hur många som spekulerar i just 7800XT-modellen, så jag tror många fortfarande tycker denna typ av inlägg är intressanta, mig inkluderat. Dessa typer av produkter skapar ju en hel del hype och spekulation innan launch, men jag förstår förstås din poäng. Nyheten är inte för alla!

Intresset för ett eventuellt 7800XT är berättigat! Jag förstår det. Tycker dock inte att Sweclockers ska medverka i en rykteskarusell bara för det. Det sänker deras trovärdighet som nyhetsredaktion mer än vad det ger läsarna i min ögon. Läsarna är fullt kapabla till att spekulera vilt själva.

Av Born_HardCORE
Skrivet av landmarks:

Det är inte officiellt bekräftat, men det finns trovärdiga indikationer på att det är på gång. Igor's Lab är visserligen tredje part, men brukar för det mesta presentera förhållandevis välgjorda och pålitliga tester. Det är ju fortfarande så att den hårdvara som testas i grunden är väldigt snarlik, till viss del sannolikt identisk.

Det går inte att lova eller säga att det garanterat är så en slutprodukt för konsumenter presterar, eftersom de två produkterna har olika syften, men det är ju mer konkret än rykten och spekulationer från hårdvaruläckare och dylikt.

Det du lyfter fram här är återigen bara lösa spekulationer. Även ifall de skulle stämma så vet vi inte heller till vilket pris AMD släpper produkten. I min bok blir det bara "click bait"-stämpel över hela artikeln. Men men det är ni på redaktionen som bestämmer vilken nivå ni vill hålla på första-sidan. Min subjektiva feedback som enskild läsare är att den är för låg i det här fallet.

Av Born_HardCORE
Skrivet av Sweclockers:

Framtida Radeon RX 7800 XT är fortfarande höljt i dunkel. AMD har inte officiellt bekräftat modellen ännu, men den väntas bli baserad på en nedskalad version av samma krets. Något som däremot finns är proffsinriktade Radeon Pro W7800, som får stå till tjänst när Igor's Lab simulerar hur ett RX 7800 XT skulle kunna prestera.

Vad har det här egentligen för nyhetsvärde?? Sådana rykten och spekulationer förstår jag om enskilda användare vill posta på forumet och diskutera kring, men vad har det på första sidan att göra helt ärligt? Det är ju inte ens redaktionen själva som spekulerar utan det kommer dessutom från tredje part.

Tyvärr ett lågvattenmärke från Sweclockers sida, enligt mig...

Av Born_HardCORE
Skrivet av johanandersson:

Detta kanske också inte är ett så bra exempel, men den kan skapa testobjekt som ärligt talat är supertråkigt att göra själv:

"I got a python class Employee with fields ID (10 numbers), first name, last name and boss (another Employee or None). I need examples to test. Please fill 20 constructor calls in a list with unique data. Put it directly in a python list."

[
Employee(1111111111, "John", "Doe", None),
Employee(2222222222, "Jane", "Doe", None),
Employee(3333333333, "Bob", "Smith", None),
Employee(4444444444, "Alice", "Johnson", None),
Employee(5555555555, "David", "Brown", None),
Employee(6666666666, "Mary", "Wilson", None),
Employee(7777777777, "Michael", "Lee", None),
Employee(8888888888, "Sarah", "Taylor", None),
Employee(9999999999, "James", "Miller", None),
Employee(1234567890, "Jennifer", "Jackson", None),
Employee(2345678901, "William", "Harris", None),
Employee(3456789012, "Elizabeth", "Davis", None),
Employee(4567890123, "Joseph", "Anderson", None),
Employee(5678901234, "Catherine", "Thomas", None),
Employee(6789012345, "George", "Wilson", None),
Employee(7890123456, "Isabella", "Martin", None),
Employee(8901234567, "Edward", "Thompson", None),
Employee(9012345678, "Olivia", "White", None),
Employee(1122334455, "Henry", "Jones", None),
Employee(2233445566, "Sophia", "Garcia", None)
]

"How would the first five look in in JSON?"

[
{
"ID": 1111111111,
"first_name": "John",
"last_name": "Doe",
"boss": null
},
{
"ID": 2222222222,
"first_name": "Jane",
"last_name": "Doe",
"boss": null
},
{
"ID": 3333333333,
"first_name": "Bob",
"last_name": "Smith",
"boss": null
},
{
"ID": 4444444444,
"first_name": "Alice",
"last_name": "Johnson",
"boss": null
},
{
"ID": 5555555555,
"first_name": "David",
"last_name": "Brown",
"boss": null
}
]

"In a CSV?"

ID,first_name,last_name,boss
1111111111,John,Doe,
2222222222,Jane,Doe,
3333333333,Bob,Smith,
4444444444,Alice,Johnson,
5555555555,David,Brown,

Givetvis kan man göra mycket mer intressanta saker än så

Misslyckades den inte egentligen till viss del med att utföra det du bad den om? "Boss"-fältet skulle ju vara antingen "another Employee" eller "none" men den har bara fyllt i "none" för samtliga 20 "constructor calls". Om koden du vill använda testdatan på, utför olika saker beroende vad som står i "boss"-fältet så täcker ju inte testdatan inte alla möjliga testfall.

Kan man inte lita på att den klarar av att göra vad man säger i såna enkla fall, där det ju inte hade varit så svårt att ta fram testobjekten själv, så vågar man ju inte be den att ta fram betydligt mer avancerad testdata där potentialen för tidsbesparing hade varit betydligt större och där det därför verkligen hade kommit till nytta.

ChatGPT känns verkligen som nån variant på "Rainman". Visst, i enskilda fall ett väldigt kraftfullt verktyg i händerna på rätt person men många gånger totalt enfaldigt. Just den natt och dag-skillnaden blir ju problematisk att förhålla sig till.

Av Born_HardCORE
Skrivet av frippe94:

Tyvärr tror jag inte att någon bry sig. Swedclockers medlemmar kommer fortsätta att citera detta som fakta medans Swedclockers redaktion säkert kommer att referera till denna kontrovers i någon framtida artikel som fakta.

Nä det har du nog rätt. Men hade jag inte hittat den artikeln själv hade jag uppskattat ifall någon hade länkat den. Så nu länkade jag artikeln för de som eventuellt känner likadant.

Av Born_HardCORE

"The key takeaway here is that the vendors have actually been shipped as many processors as they wanted, and AMD didn’t actively throttle their supply. The reason for the reduction in sales was purely on the part of the vendors, who reduced their purchases themselves."

https://www.hwcooling.net/en/fact-check-amd-is-not-limiting-shipments-to-inflate-prices/

Av Born_HardCORE
Skrivet av GooGeL:

Aha, så du menar att redaktionen ska krypa runt i återvinningen bland de större aktörerna? Eller i deras ventilationskanaler för att banda något läckert och unikt innehåll?

Som sagt, även du kan tipsa eller bidra med ett unikt innehåll. Källinformation är för övrigt källinformation, vilket kan tolkas eller tydas helt olika - beroende på vem som skriver en artikel. Alltså, den jämförelse du gör - att det är viktigast att vara först, för att vara "relevant" - det är ett felaktigt resonemang, fast jag kan hålla med om saken, till ett par grader.

Men det är skillnad att spotta ut på twitter att "nu har det skett (länk)" och skriva på Swec "nu har det skett (länk)", för troligen investerar skribenten hos Swec ett par stunder av sin energiomvandling - till att nyansera en artikel, så nästan all form av publik kan förstå innehållet av källinformationen.

Den här formen av nyanseringen kan ta lite tid, därtill kan ju skribenten önska att källinformationen är verifierbar, eller att till och med artikeln innehåller en kommentar av berörd ägare till källinformationen. Vilket kan ta några få stunder då vi lever i olika tidszoner och kafferytmer.

Nä varför skulle jag mena det? Jag skrev ju ursprungligen att jag vill att Sweclockers ska satsa mer på egenproducerat material och mindre på att vidarerapporta nyheter från andra källor. Varför skulle jag då vilja att de ska "krypa runt i återvinningen"? Ser inte logiken i ditt resonemang direkt...

Jag skrev heller aldrig att man måste vara snabbast för att vara relevant, det läser du felaktigt in själv. Jag skrev att ifall de väljer att lägga för mycket krut på att vidarerapportera andras material så riskerar de att bli irrelevanta. Vet inte ifall du läser slarvigt eller bara medvetet misstolkar mig...

Av Born_HardCORE
Skrivet av GooGeL:

Jojo, men hur vida exploaterat är inte detta fält - i jämförelse med dåtiden? Å andra sidan, spenderar du lite tid på exempelvis reddit: så lär du troligtvis alltid hållas informerad runt det nyaste och senaste i realtid.

Mediebruset fungerar nog också lite annorlunda mot tidigare. Tillverkare har nog lite mer kontroll över vad som kommer ut - i informationsväg.

I helhet kan du säkerligen bidra med exempelvis nyhetstips åt sidan, som kan brukas av redaktionen för att färga framsidan.

Men det är ju precis det problemet jag pekar på! Många försöker bara vara en i mängden och vidarerapportera "populära" nyheter som genererar klick. Sweclockers går i min mening mer och mer åt det hållet och då löper de faran att göra sig själva irrelevanta. Varför ska man då bry sig om att surfa in här när man snabbare kan ta del av ursprungsmaterialet direkt hos källan? Tycker man märker stor skillnad på Sweclockers nu och för typ tre år sedan bara. Pratar inte om 10-15 år bakåt i tiden.

Av Born_HardCORE
Skrivet av 20kr:

Tycker fortfarande det är för tidigt att säga men ja det är ju helt klart möjligt att det skulle bero på fukt eller kraftiga temperaturväxlingar.
Det där med drivrutiner skulle kunna vara möjligt om dom petade i bios, men då hade det varit galna siffror med trasiga kort.

Det gör ont i mig att säga att Sweclockers känns mer och mer som Aftonbladet.
Förr var det en given startsida och jag läste snudd på alla artiklar, nu trillar jag in nån gång i veckan och läser ett par rubriker och klickar ytterst sällan vidare.
Tester och recensioner håller fortfarande okej kvalité, men nyheter och fredagspanelen är bedrövlig.
Man är ju inte färsk i gamet längre men det är inte mitt intresse som svalnat, snarare tvärt om.

För mig "slår du verkligen huvudet på spiken" med det du uttrycker i det fetmarkerade ovan. Förr läste man verkligen allt som lades upp på förstasidan, även om man kanske skumläste lite i de artiklar som man inte var jätteintresserad av. Nu skumläser man istället förstasidan och klickar allt mer sällan in på nån artikel. Kommer på mig själv med att surfa in på Sweclockers mest av vana och inte för att det finns så mycket material som jag egentligen vill ta del av. Det är för mycket reklam och sponsrat innehåll samt artiklar som egentligen bara återberättar nyheter från någon annan sida eller pressmeddelanden från något företag. För mig är det alldeles för få Sweclockers-unika artiklar som bygger på material som man själva har upptäckt, testat eller analyserat sig fram till.

Av Born_HardCORE
Skrivet av Pepsin:

Se och lär. Köper man inte produkter för överpris tvingas tillverkaren sänka priserna.

Tips: Detta fungerar även på grafikkort

Okej, då ska vi se här. Du förväntar dig alltså att folk som har pengarna och är sugna på ett grafikkort i toppklassen ska agera ungefär så här:

  • Leta upp vettig partnermodell.

  • Hitta en bra återförsäljare som har modellen i lager.

  • Lägga produkten i varukorgen.

  • Gå till kassan men väl där ångra sig för att även om personen i fråga har råd så finns det andra som inte har det och om man köper nu så bidrar man till att förlänga tiden tills dess att priset går ner och fler personer får råd.

Hmm, vet inte om jag tror att så många kommer att följa ditt "tips"...

Av Born_HardCORE
Skrivet av BananaFace:

Om det inte var Tolkien baserat, skulle ni kunna tycka serien var bra då?

Känner att man behöver inte vara så petig. Jag har läst alla böcker och kan uppskatta serien ändå, inte för att den följer böckerna utan för att det är en underhållande serie i Tolkien världen. En egen tolkning som jag tycker är bra.

Väldigt märkligt resonemang enligt mig. Varför skulle jag tycka att det var bättre bara för att det inte var Tolkien-baserat? Antagligen hade jag varit mindre upprörd men manus osv hade ju fortfarande varit kasst.

Varför ska man inte vara petig?? Om jag lägger tid på något som är menat att vara underhållande så vill jag ha något ut av det. Ska jag behöva sänka mina krav så gör jag hellre nåt annat, vilket jag som sagt kommer göra i det här fallet.

Av Born_HardCORE
Skrivet av TuHack:

Min poäng är att det är pengarna / tittarsiffrorna som styr. Inte hur pass väl serien följer böckerna.

Ska vi ens få en ny chans på en "värdig" serie så kan inte tidigare Tolkien försök se misslyckat ut. Så hellre 2 misslyckade försök och en fullträff än inget alls. Även en blind höna...

Köper inte ditt resonemang alls faktiskt. Filmatiseringen av originaltrilogin tillsammans Hobbit-filmerna har redan visat med all önskvärd tydlighet att modern underhållning baserad på Tolkiens verk är kommersiellt gångbar i allra högsta grad. Det behövs ingen medioker serie som RoP för att se ifall det ger "ringar på vattnet".

Precis som @minscs2 är inne på, så är istället risken stor att vi får fler verk av undermålig kvalité baserade på Tolkiens berättelser ifall vi accepterar den här låga nivån.

Av Born_HardCORE
Skrivet av Zmt:

Har dem verkligen rättigheter att göra en filmatisering av den etablerade historia? Det blir väl grunden till en del av problemet isf. Ihop med en hel del andra konstigheter då såklart där man kunde bättre hållt sig till karaktärens egna mer rimliga logik tex att galadriel går efter Sauron direkt när hon vet vem det är istället för som nu låta honom gå osv.

Jag tyckte dock det var en underhållande bra säsong där jag såg fram emot varje avsnitt.

Jag vet inte hur pass omfattande deras rättigheter är. Det spelar dock ingen roll, för ifall det skulle vara så att de inte har tillräckligt med rättigheter för att kunna sätta ihop ett vettigt manus så borde serien aldrig gått i produktion. Punkt slut.

Av Born_HardCORE
Skrivet av TuHack:

Köper helt ditt argument (även om jag kan ta serien för vad den är och uppskatta den ändå).

Dock är den stora risken med att Tolkien-fans slutar titta att vid nästa beslut så kommer tittarsiffrorna fram (klirr-klirr) och blir avgörande ifall det blir mer Tolkien eller inte. Detta oavsett om förslaget är troget källan eller inte.

Så... ta en för teamet?

Förstår inte ditt resonemang? Varför skulle jag "ta en för laget" ifall jag uppenbarligen vill att serien ska läggas ner?!

Av Born_HardCORE

Man kunde ju hoppats att en serie som man valt att kalla "The Lord of the Rings: The Rings of Power" skulle hålla sig till den etablerade historien och ha ett vettigt manus just gällande de i sammanhanget så viktiga maktens ringar. Men nejdå, här väljer man istället att lägga i en växel till och slänger all logik gällande series huvudtema överbord! Manusförfattarna förnekar sig verkligen inte i säsongsfinalen!

I böckerna tillverkade Celebrimbor och alverna med Annatar/Saurons hjälp de 7+9 ringar som slutligen skulle hamna i dvärgarnas respektive människornas ägo, först. Celebrimbor tillverkar sedan de 3 alvringarna i smyg utan Saurons vetskap. Slutligen drar sig Sauron, utan att ha blivit avslöjad, tillbaka till Mordor och Mount Doom där han tillverkar Härskarringen. Det är först när han tar på sig den som alverna upptäcker att de blivit lurade och då är det försent. Sauron är redan på plats i Mordor som dess härskare och Barad-dur är rest. Allt detta lägger ju grunden för det som händer därefter, ända fram till att ringen förstörs och den tredje tidsåldern avslutas.

Vad händer då i serien?!? Jo Halbrand är instrumental i tillverkandet av just de 3 ringar han inte borde känna till. Han väljer dessutom helt i onödan att riskera hela sin plan genom att avslöja sin sanna identitet för Galadriel. Hon i sin tur väljer att INTE ta upp jakten på sin brors mördare som hon bokstavligt talat har letat efter i hundratals år! Detta trots att det är guldläge att förgöra honom nu när han varken har land, fästningar eller arméer! Istället väljer hon att överse tillverkandet av tre ringar som man vet redan nu med stor sannolikhet är korrupta och dessutom utan att berätta vad hon fått reda på för nån annan. Pappskallen Elrond väljer att i princip agera likadant.

Detta är bara så himla ologiskt och korkat upplagt och det blir därmed spiken i kistan för mig. Kommer inte att kolla vidare på andra säsongen och hoppas verkligen att serien därefter läggs ner. Dess blotta existens är ju en hädelse gentemot Tolkiens episka historieberättande.