Inlägg

Inlägg som Sipshy har skrivit i forumet
Av Sipshy
Skrivet av m4gnify:

Du kan inte köpa det på eShopen?

Vill helst ha det i fysisk kopia.

Av Sipshy

[3DS] Animal Crossing: New Leaf

Hej!

Söker ett Animal Crossing: New Leaf för Nintendo 3DS. Tänkte om det möjligtvis finns någon här som har det då det inte längre säljs i butik och är väldigt svårt att få tag på överlag.

Om du har ett som du är intresserad av att sälja får du gärna skriva i kommentarsfältet eller kontakta mig via PM. Pris är något vi kan diskutera och besluta om tillsammans.

/Andrea

Läs hela annonsen här

Av Sipshy

Har du installerat den rätta drivrutinen för ditt ljudkort? Annars kan det vara det som är problemet. Eller, om du inte har installerat Razer Synapse. Alternativt kanske du måste ställa in micen på ditt headset som standard-ingång i dina ljudinställningar i datorn.
Svårt att hjälpa när man inte ser det framför sig, men testa med det jag skrev ovan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sipshy
Skrivet av Rasse12345:

Olika processorer och grafikkort.
Skulle nog personligen kört på alternativ 2 fast köpt ett begagnat grafikkort för 1000:- istället, för att få ut mer prestanda..

Hmm, okej, tack för hjälpen!

Någon annan som har nått förslag på kundvagn eller några tips/tankar?

Av Sipshy

Vad är det som skiljer dessa åt?

Av Sipshy

Speldator: 5-6k

Hej! Behöver hjälp med att sätta ihop en bra kundvagn till en bra speldator för 5-6k, vet att man kan inte få jättemycket för pengarna, men vill ändå vara säker på att jag får det bästa möjliga för den budget som jag har.
Spelar sådant som Heartstone, Blade and soul, Runescape, Osu! och The Sims 4.
Kan fixa OS och bygga ihop den. Har redan övriga tillbehör, såsom skärm osv.

Av Sipshy
Skrivet av jookeer:

"The α6300 will be available in Europe from March 2016 priced at approximately €1,250 body only and €1,400 with SELP1650"

Med en konsumentkurs på 10SEK/Euro hamnar vi på över 12papp därtill 25% moms, såklart. Kan bli dyrt det här. Nu jivvlar får CaNikon mfl. vakna upp och ge Sony en match så priset går ner.

Angående andra märken så upptäckte jag nu när jag kollade runt på internet att denna: https://www.netonnet.se/art/foto/kompaktkamera/avancerad/cano... är väldigt omtyckt, det även av youtubers. Jag är inte så värst kunnig i vad man ska kolla på för att kunna bedöma om denna kameran skulle kunna va det jag är ute efter, men har du hört något om denna eller något?

Edit: Oh, hittade lite mer om denna och den verkar inte så top notch trots allt.

Av Sipshy
Skrivet av jookeer:

A6300 är på pappret tekniskt bättre för video än A7 - särskilt för snabbrörliga motiv.
För stillbild är A7 med FF bättre.

Sen är frågan vad som är tillräckligt bra och prisvärt för just dig, vilket ingen annan än du själv kan avgöra.

Okej, tack!!

Av Sipshy
Skrivet av jookeer:

Efter att ha browsat specen tycks det vara ett 7hillivittes litet monster, särskilt för videografer. Blir besviken på att den inte har IBIS. Till skillnad mot konkurrenternas småduttande med nya modeller fläskar Sony i med rejäla uppdateringar. Canon har ju tidigare sagt man skall satsa rejält på spegellöst, vilket vi hoppas, men tycks än mer hamna i koma efter detta.
Återstår att utvärdera kommande omdömen och tester.

För den, som jag, mestadels tar stillbilder är beggad A7 + ett rejält knippe gammelgluggar ett bättre köp.

Eftersom jag tänkt mig att jag även ska filma med denna kameran så kanske inte A7 är rätt för mig i alla fall? Eller vad menar du? Är inte denna kameran avsedd för att även kunna filma med bra kvalité?

Av Sipshy
Skrivet av jookeer:

Nya värstingkameror brukar kosta. Är man priskänslig bör man överväga om man verkligen behöver det allra senaste finesserna och om inte kan den prissänkta äldre modellen vara mer prisvärd.

En beggad A7 med giltig garanti kostar ca. 6000:- och är enl. mig mer prisvärd.

Det är väl något jag får fundera över sedan när den kommer ut. Jämföra med föregångaren osv innan jag gör mitt val.

Av Sipshy
Skrivet av jookeer:

Rykten om A6100 efterföljaren till A6000:
http://www.sonyalpharumors.com/sr1-three-low-ranked-a6100-spe...

- ny processor
- ny EVF
- ny sensor 36Mpx?
- IBIS
- tryckkänslig skärm ?
- 4K
- GPS
- supersnabb
- i butik till hösten
- nypriset på A6000 sänks

Sony har pressträff den 3/2 då vi lär får veta sanningen om ryktena

Oh, den låter ju sjukt najs. Får väl ta och vänta lite innan jag köper något då.

Av Sipshy
Skrivet av jookeer:

Har man den minsta ambition att lära sig foto så vinner A6000 alla dagar i veckan.
Se youtube vad denna smidigt grymma kamurra kan göra.

Yes okej, ska kika på det!!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sipshy
Skrivet av WHProductions:

Ärligt talat så är bild kvaliteten väldigt bra för priset. Det är ändå en bra apsc sensor i den. Däremot tror jag du kommer bli missnöjd med det i framtiden då du kommer bli bättre och bättre. Den har heller inga rattar vilket gör det otroligt bökigt att ställa in tex apeture och exposure.
Tänk även på att du inte har något EVF och bara en värdelös skärm vilket gör det väldigt svårt att få till en bra bild.

Skickades från m.sweclockers.com

Hmm, okej, tack. Det ska jag tänka på.
Det verkar som denna kameran kanske inte är så jättebra trots allt med tanke på vad alla här skriver. Den är ju helt klart inte top notch iaf..

Av Sipshy
Skrivet av WHProductions:

Jag är knappt en amatör fotograf vill jag först påpeka. Jag köpte en A5000 som min första kamera. Jag lämnade tillbaka den efter några dagar då du inte kunde ändra och kontrollera dina inställningar. Det enda som faktiskt var bra med A5000 var sensorn. Om du vet med dig att du alltid kommer att fota på auto, är A5000 en bra "point and shoot" kamera. Om du däremot vet att du någon gång kommer att vilja ställa in inställningarna själv är A5000 inte rätt kamera för dig.

Kan säga att jag precis som dig är en amatör och liksom inte jättekunnig. Men jag går foto i skolan och lär ju mig liksom sånt just nu, blir mer avancerad osv, så därför kanske denna kameran inte passar mig så. Men jag har ju en systemkamera med som jag liksom kan göra mina inställningar på osv, så jag tänker att jag kanske inte riktigt är ute efter att kunna göra mina egna inställningar i denna kameran. Utan jag vill mer ha den för att den är lätt att ha med sig och går både filma och ta kort med. Hur upplevde du bild och video-kvalitén?

Av Sipshy
Skrivet av Nima2001:

dra en sväng till en fotoaffär om du har någon nära dig. Alltså en där dom kan kameror och säljer där. Annars funkar ju mediamarkt bara för att kika på den.. Jag minns när jag skulle köpa min från mediamarkt så fick jag gott om tid att leka med kameran och jämföra / testa som jag ville.. Men hur kunniga personalen var kan jag inte svara på.. Däremot gick jag till en riktig fotoexpert affär för att köpa ett objektiv.. Där fick jag istället grym hjälp och lärde sig mycket.. men priserna är ofta lite sämre där dock jämfört med elektronik kedjorna (i små specialistaffärer alltså)

Jo jag har tänkt göra det. Tack så mycket för din hjälp!

Av Sipshy
Skrivet av Nima2001:

Jag har a6000 och min pappa har a5000 . jag köpte den åt honom då han ville ha en liknande kamera kort efter ja köpt min.
Jag är egentligen inte alls så kunnig men kan säga att a6000 är en fantastiskt skön kamera. Snabb rolig grym
... Älskar den. Absolut inte avsevärt större eller klumpigare än a5 . knappt någon skillnad i det alls.. Däremot kännde jag att a5 hade en mycket sämre display. Verkligen kass display skulle jag nog säga.. Väldigt grynig.. A6 är mycket bättre och dessutom EVF som är riktigt cool..
Asså snåla inte o köp a5 istället för a6 IMO ...

Hmm, okej. Alltså jag har bara kollat väldigt lite på A6 men det var uppfattningen jag fick, gällande klumpigheten osv. Men med tanke på det du säger angående displayen och så, så ska jag helt klart keep that in mind innan jag köper något av dem.

Av Sipshy
Skrivet av jookeer:

A6000 är bättre på allt, tex. EVF och kostar beggad med giltig garanti runt 4 papp - starkt köp på den.

Hmm, själv tycker jag den känns större och klumpigare vilket jag inte tycker om. Har du kameran? Skulle du kunna beskriva mer vad jag skulle tjäna på att köpa A6000?

Av Sipshy

Sony Alpha A5000?

Jag funderar på att utöka min samling med kameror med ytterligare en. Denna gången är jag ute efter en kompakt systemkamera som både kan filma och fota i bra kvalité. Dessutom vill jag att den har en vridbar skärm då det kan vara användbart ibland.

Jag har kollat runt ganska mycket på både youtube och andra sidor och det har fått mig att fundera på Sony Alpha A5000, denna: http://www.elgiganten.se/product/foto-video/systemkamera/DSLT... , är det ett bra köp tror ni?

Av Sipshy

http://i.imgur.com/TiDYLRy.jpg

http://i.imgur.com/1pGsf1K.jpg

Taget för inte alls längesedan. Man måste ju passa på när det är så fint ute, snö, frost och allt.

Av Sipshy
Skrivet av PV52:

Priset var ju iallafall inspirerat av Apple

Skickades från m.sweclockers.com

Håller verkligen med om det, haha! cx

Sen tycker jag dessutom den liknar en liten soptunna... designen var verkligen inte top notch.