Inlägg

Inlägg som Aloysius har skrivit i forumet
Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrMacho
Men knorr och elände, jag som litade blint på en forumtråd där dom påstod att det skulle va kompatibelt :'(

Finns ju en nyare(?) version av ditt moderkort som verkar stödja C2D, de kanske blandade ihop dem?
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=324693

Men seså - iväg till misstagstråden nu!
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=1...

Av Aloysius
Citat:

Kompatibla processorer Pentium 4, Pentium 4 Extreme Edition, Celeron D, Pentium D

Ingen Core2Duo där...

Av Aloysius

Tänkte bara skriva att jag hittade ett test till slut, om någon skulle råka söka upp den här tråden någon gång i framtiden.
http://testcentret.idg.se/produkt.asp?pID=6369
Den var inte bäst, men en av de bättre i det testet av budgetskärmar.

Av Aloysius

*bumpelibump*

Jag har också funderat på samma Eizo (fast svart då, men det spelar ju mindre roll... ) och undrar om det är någon som haft med den att göra? Tycker det verkar vara tunt med recensioner på nätet.

Av Aloysius

Kom igen nu, att ni uttalar det "konn-såll" med kort å, säger ju ingenting om hur det ska stavas. Det ska stavas konsol eftersom det är samma ord som ordet "konsol" som redan finns i svenskan sedan gammalt, det är bara det att det har fått en betydelse till. Vilket händer många ord då och då.

Du fixar inte frisyren med en "kamm" trots att du uttalar kam så och om du är ointelligent så är du inte "dumm" trots att du uttalar dum så. Svenskan är full av inkonsekvens och undantag precis som alla språk.

Uttala konsol precis som ni vill, och så länge ni hänger på ett forum kan ni nog stava det precis som ni vill också, så länge folk förstår vad ni menar, men ska ni skriva det i något i närheten av seriöst sammanhang så se till att stava rätt.

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Attitude
jo - men här går det att kriungå systemt genom att köpa en ny skrivare jarje gång en toner tar slut och tjäma pengar på det men generera 10kb elektronikavfall någon skall ta hand om...

Går ja, men eftersom "systemet" finns kvar, får man ju anta att de går plus på det, och det betyder ju att folk inte alls kasserar sina skrivare efter två patronbyten. Antagligen tycker de flesta vanliga användare att det är rätt jobbigt att behöva sätta sig in i vilken skrivare som är bäst och prisvärdast varje år och dessutom behöva installera den och se till att allt funkar.

När det gäller avfallet så har vi ju en lag som tvingar producenterna att ta emot sitt egna el-avfall, så det är HP, Canon och andra som själva tar hand om skrotet.

Av Aloysius

M-ATX passar i Cooler Master Mystique 631, i alla fall enligt uppgifterna på deras egna hemsida.
http://www.coolermaster-usa.com/Products.aspx?pid=1222

Av Aloysius

Det är ju deras affärsidé och knappast nån hemlighet. I andra branscher är det ännu mer extremt, som när man kan "köpa" en mobil för en krona och sedan betala det egentliga priset genom att betala abonnemanget.

Eller köpa en subventionerad spelkonsol och sedan betala tillbaka subventionen genom att köpa ett par spel.

Av Aloysius

Det ska stavas "konsol". Ordet är ju inte nytt i svenskan även om det blev vanligare i och med spelkonsolerna.

Av Aloysius

Jag tror problemet tvärtom är minst lika vanligt. Att man köper en skärm med hög upplösning som native och sedan upptäcker att man måste ha ett grafikkort som klarar av att visa spelen i just den upplösningen utan att gå i slowmotion.

Av Aloysius

Spelar Bluraystorleken egentligen någon roll? Blir spelen jättestora kan väl 360-spelen komma ut på flera skivor? Det hindrade ju aldrig Playstation 1 som hade tokinflation i cd-skivor i slutet av sin levnad.

Av Aloysius

Re: Hårdisken går sönder vilken sekund som helts?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av akazippo
Några som har några kloka råd..

Börja med att ta backup på allt du vill rädda från hårddisken, det är väl dte klokaste rådet jag har. Är det fel på hårddisken kommer den en vacker dag inte att vilja samarbeta alls.

Hårddiskar har väl rätt bra garanti annars? Seagate har fem år tror jag.

Av Aloysius

Bronsplats i Svea Rike om man får tro husorganet i forumbranschen: Big-boards.
http://rankings.big-boards.com/?filter=all,SE&sort=members

Men gav inte Swec upp aspirationerna på att vara kvantitativt störst när ÖÄ stängdes?

Av Aloysius

Du postar tråden om problemet 16.39 och har du installerat om Windows 16.55, en kvart senare.

Satt du väntade otåligt på svar i 30 sekunder eller?

Av Aloysius

Bildas inte kondens på kalla saker i en varm omgivning? Som när man går in i ett varmt hus en kall vinterdag med kalla glasögon och får imma på glasen. Eller om man känner på utsidan av ett dricksglas fyllt med is i ett vanligt varmt rum. I det kalla rummet kommer väl datorn alltid att vara den varmaste prylen och luften kall och då blir det väl ingen kondens?

Förklara gärna högstadiefysiken för mig som glömt och förträngt.

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Killafew
Du får nog ta å plocka fram kvittot på din brännare... den är knappast tre år gammal

Ja, jag får nog ta och göra det. En Nec 3500A är det jag har, den bränner i 16x enligt specen. Blir osäker på när jag köpte den när du säger så där, men det var inte igår i alla fall.

Av Aloysius

Stannade det racet helt upp eller? Min brännare är tre år ungefär och det är en 16x.

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blame_me
Aha, okej. Nej, jag satt och skummade igenom bilagan och blev lite paff när jag inte lyckades hitta nåt sorts kryphål, men men.
Även jag låter gärna bli Lidl

Det är visserligen tokbilligt - men det är inte SÅ tokbilligt.

Kollar du på Prisjakt så hittar du 13 st Hd Ready 32" Lcd för under 7000, så det är närmast ett "normalt" pris för de allra, allra billigaste apparaterna just nu. Skillnaden är att för Mirai och Videoseven och Hyundai med flera finns det en massa recensioner på nätet att kolla på innan man köper, det finns det nog inte för Lidls noname-TV.

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thella
Okej då är vi precis samma skede och med precis samma funderingar. Jag köpte 20 mm till "sidodörren", tänker kanske köpa 10 mm till den andra. Frågan är om man måste plocka ut en massa saker då. Funderar precis som du om jag ska försöka mig på att isolera fronten också...

Har slängt på 20 mm på hela sidoväggen. Riktigt jobbigt att stänga, men eftersom jag hade startat datorn när jag gjorde det , hördes det verkligen hur mycket av ljudet det tog bort.

Har även lagt in 10 mm i halva fronten, har ett luftintag längst ner och en dvd längst upp, men 20 cm därimellan är dämpat nu. Vet egentligen inte hur mycket skillnad ljud- eller värme-mässigt dämpningen gjorde efterosm jag passde på att slänga in en extra fläkt och sortera om alla sladdar samtidigt. Jag har hurosmhelst en mcyket svalare dator efter att jag gjorde det, men det har ju inget med dämpningen att göra.

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thella
Jag har precis köpt exakt samma. Har klätt ena väggen, redan nu märks skillnad. Jag har ej tagit bort det silvriga, fast jag är ingen expert heller. Fast det känns inte som om det kommer i kontakt med något väsentligt på den väggen jag isloerat. Vilken tjocklek tog du? Jag tog 20 mm. Var lite svårt att stänga luckan sen, men det gick till slut! Vi kan väl ha kontakt och utbyta erfarenheter kring detta!

Visst.

En 10 mm och en 20 mm köpte jag. Jag tror att jag använder 20 mm på sidoplåten, det går nog nästan åt hela där. Sen vet jag inte om man ska lägga en platta på andra sidan, brevid mobo och bakom dvd-brännare/hårddiskar?