Inlägg

Inlägg som Aloysius har skrivit i forumet
Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FireFox
OKey, så om jag vill koppla min DVD-spelare till en VGA-skärm så är det en sån kabel jag ska ha?

Jepp.

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FireFox
Så vad är skillnaden?

De är kopplade på nåt sätt som gör att de inte går att använda åt andra hållet.

Den här tråden är tillräckligt lång för att det mesta om vga --> scart borde stå i den...:)
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=2...

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rambos_hier
Skulden är i varje fall enorm... en fjärdedel av statens budget går till att betala räntan på statsskulden...

Nej, det stämmer inte. 6,3 % av statsbudgeten var statsskuldsräntor år 2006.

Av Aloysius

Jättebra att de säljer ut. Staten ska inte leka med skattebetalarnas pengar och driva företag.

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dundermuppen
En annan dimension på frågeställningen är att en maskin som förbrukar mindre energi också utvecklar mindre värme. Det är bra på alla sätt och vis, förutsatt att processorkraften räcker till det som den ska göra.

När man diskuterar hur mycket man sparar genom att köpa lågenergilampor så brukar man ju ta hänsyn till att vanliga glödlampor värmer upp ett rum, vilket inte lågenergilampor gör i samma grad. Eftersom vi lever i ett kallt land där man behöver värma upp sitt hem under större delen av året så blir inte besparingen så stor som man tror, eftersom en del av den lägre elkostnaden går åt till högre uppvärmningskostnader.

Samma sak gäller såklart en dator, som ju fungerar som en svag varmluftsfläkt, ett par datorer värmer ju verkligen upp ett rum som säkert många har märkt.

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vandenHoogen
Var jämför de 65 resp 89W processorn i det testet.?

Säger han att det står mellan en 65 W och en 89 W så känns det underförstått att det är en Core2Duo och en Athlon X2 han jämför eftersom de råkar ha just de watttalen i specifikationen.

Min poäng var att om man verkligen har ett system som drar 20 W mindre så ja, då tjänar man den där hundralappen om året, men siffrorna kan lika gärna vara missvisande.

Av Aloysius

Re: Tänk energismart

Citat:

Ursprungligen inskrivet av vandenHoogen

Och står i valet och kvalet, antingen välja en 65W eller 89W Processor. Processorn drar ju inte max jämt men vi säger att skillnaden ändå är 20W i genomsnittlig strömförbrukning mellan de 2 processorerna.

Ska man gå på det här testet så ska man absolut välja 89-wattaren istället om man ska spara ström.
http://www.silentpcreview.com/article735-page3.html

Citat:

The single greatest power difference between the two systems was at idle. Intel Enhanced Speedstep (EIST) and the similar AMD Cool'n'Quiet (CNQ)was operating on both systems to keep CPU power down during idle, but no matter what, the Intel system never dropped below 76W.

In contrast, the AMD system idled at 47W, nearly 30W lower. At the highest loads (Prime 95 for the Intel system and CPUBurn for the AMD system), the advantage went to the Intel system: 117W versus 135W, a difference of 18W.

A couple of recent AC Plug Load research studies* found that typical home systems idle about 2/3 of the time they are on and run at high load about 1/3 of the time. If this formula is applied to the two systems on hand, and a typical daily power-on time of 4 hours is used, the results for energy usage would be as follows:
a1640n
(Intel)
358 Wh

a1630n
(AMD)
304 Wh

AMD advantage
15% less energy

Av Aloysius

Trådskaparen heter Ulf och kompisen heter också Ulf. Vilket radarpar dubbel-uffe måste vara på särskolan.

Av Aloysius

http://www.technikdirekt.de/ har jag beställt ifrån utan problem.

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zoohoomoo
Har samma problem med P180. Ska bakre fläkten blåsa in och övre blåsa ut isf eller? Och ska man ändra så CPU kylaren blåser rakt upp så man får ut luften?

Det är två fläktar bak i det chassit vad? En i taket och en på baksidan? Hur är de monterade från början då, suger de båda ut eller blåser nån in?

Av Aloysius

Att lista problemtrådar är rätt vanskligt eftersom det inte säger något om hur populär komponenten är. På det här forumet så blir vissa modeller väldigt populära när de blir populära. Precis alla ska ha samma nätagg/chassi/grafikkort/moderkort osv, det är klart att samma komponenter då får sin beskärda del av "inget funkar - PANIK!"-trådar.

Av Aloysius

Jag tycker tvärtom att det är riktigt jobbigt att de gula knapparna ersätts av den gula spaken på GC-kontrollen, det gjorde Zelda-spelen svårare, lätt att man tryckte fel.

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kalle@anka
k, tänk på att pccity i tornby inte alltid har alla grejer som finns på deras hemsida i butik, har inte haft e4300 där när jag har frågat flera grr, sa att man skulle beställa från deras hemsida om man vill ha något dom inte hade i butik.

På PC-citys hemsida kan man ju kolla lagret i deras fysiska butiker, t ex kan man se att just nu finns det ingen E4300 i Linköpingsbutiken.

Av Aloysius
Av Aloysius

Jag föredrar hårddiskar som talar om högt och tydligt innan de tar ner skylten. De är mycket trevligare än de där lömska jäklarna som fungerar tyst och felfritt i flera år för att sedan helt plötsligt från en sekund till en annan vara stendöda....

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Benny buse
Okej är mitt graffe kort så kass =(.
Det får nog bli ett nytt graffe kort och dvi kabel då..
Eller vad tror ni om att köra 1280 x 1024 och dvi kabel i nåt år och köpa helt ny dator då i stället?

Skillnaden mellan VGA och DVI är betydligt mindre än mellan nativeupplösning och något annat, i alla fall är det min erfarenhet. Fel upplösning på en plattskärm är som att ta på sig sin mormors glasögon ungefär...

Av Aloysius
Citat:

Känns seriöst att de stavar fel genom hela pressmeddelandet.

Citat:

Komplett (OSE:KOM) har efter diskussioner med en representant för huvudaktieägarna i det noterade svenska e-handelsbolaget InWarhouse AB(noterat på First North) för avsikt att lämna ett frivilligt bud på samtliga aktier i InWarhouse. Villkor för att lämna budet är att den due diligence-undersökning av InWarhouse, som planeras att vara genomförd måndagen den 26 mars, genomförs med ett tillfredställande resultat för Komplett. Budet kommer vara ett kontantbud till samtliga aktieägare. Komplett har idag mottagit åtaganden av innebörden att aktieägare som representerar mer än 70 % av aktierna i bolaget kommer att acceptera ett sådant bud. Komplett har för avsikt att erbjuda 2, 40kronor (SEK) per aktie i InWarhouse, vilket motsvarar ett totalt pris för bolaget om 173 miljoner kronor. Erbjudandet till bolagets aktieägare motsvarar en premie om 43 % jämfört med den genomsnittliga volymägda kursen i InWarhouse under de senaste 90 dagarna.

Av Aloysius

En bit över tre miljarder enligt en googling....

Av Aloysius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vilda_arne
Hoppas inte de ger sig på dustin också

Det är nog snarare Dustin som skulle ha råd att köpa Komplett iofs...

Av Aloysius

Nu är det inte vad du frågar efter, men om det är spelprestanda du är ute efter kanske ett bättre grafikkort skulle göra mer nytta än en ny CPU?