Inlägg

Inlägg som doctor_N har skrivit i forumet
Av doctor_N
Skrivet av SanTeoX:

Är Prime-medlem, men har aldrig någonsin hittat något vettigt på Prime Video tyvärr.
Vad finns där som är bra?? XD

För min del så är det Bosch och Picard som varit dragplåster till Prime, förutom såklart Grand Tour och Clarksons farm.
När jag sett klart på dom så vill det nog till att det ska komma en säsong till av Sagan om ringen: maktens ringar för att hålla kvar mig. Gillade den serien även om många hade synpunkter på den.

Av doctor_N

Då har jag äntligen fått tid att konfigurera min Ultra, inte gjort något särskilt mer än att aktivera och uppdatera allt. Gjorde efter det ett par helt ovetenskapliga test för att se svarstiden som Bredbandskollen rapporterar men det var minimal skillnad inom samma millisekund från min Asus router som den nu ska ersätta.
Nöjd med att den är så liten och smidig och vit, passar fint in på hyllan i tv-bänken där den kommer bo framöver. Tror jag kommer bli väldigt nöjd när jag väl är klar med allt.

Nu ska jag börja spana på APs, kör idag mina gamla Deco M5 som APs. Funderar på om jag kan sätta en ny AP centralt i huset och klara mig med bara en ny AP, då blir det lättare att sälja in det hela till den bättre hälften som gärna vill ha så lite prylar som möjligt. Ser att det finns en U6-LR, är det någon som har erfarenhet av en sån? Är skillnaden så pass att man i en normal tvåplans träkåk kan klara sig med en sån istället för t ex två U6-PLUS?

Av doctor_N

Åh detta minns jag, tror vi hade tekniker från Dell ute i stort sett varje vecka och bytte moderkort under drygt ett års tid på stationära datorer ute i verksamheten. Firman jag arbetade på hade bytt ut en stor del av datorerna under en kort tid och prickade in köpet precis med detta. När det kom in en maskin till oss räckte det med att ta en snabb sniff på den för att konstatera varför den inte fungerade som den skulle...

Av doctor_N
Skrivet av KAN1N:

Testade nu med plug and play på Cloud Gateway Ultra utan att ändra något i settings:
CGU 1,6 ms 867 ned 917 upp
Netgear X4S 0,67 ms 914 ned 943 upp (läst så lågt som 0,59 ms)
230%+ skillnad i latency >.<

Testat i Windows 7 Speedtest app mot Telia på PC med 1000/1000 fiber.
(Nedhastigheterna får man ta med lite nypa salt då det är lite beroende på tid på dygnet, men X4S fick ändå 884-890 ned nu direkt efter jag bytte tillbaka och 930-932 upp. Alltså klart bättre än CGU vilket som.)

Undrar om de löser detta med firmware i framtiden.

Skrivet av KroesusSork:

Ja, vi är nog inte 3 pers här som har 25-200% extra svarstider på Cloud Gateway Ultra och produkten är okej. Vettifan om de kan fixa det med firmware, men man kan ju hoppas. Går nog tillbaka till min gamla USG3 bara för att CGU verkar helt keff just nu.

Packade upp min idag men har inte hunnit starta den ännu men det här var ju inte så kul läsning... Får hoppas på en lösning från tillverkaren.

Av doctor_N
Skrivet av Hakinger:

Äntligen. Fick notis i discord för nästan en timma sedan. Oj vilken fart det blev på mig. Tydligen har de fortfarande - efter en timma nu snart två timmar exemplar kvar till försäljning av totalt 595st, Tidigare har de ju tagit slut efter en halvtimma max. typ.

*edit* tog ganska exakt två timmar innan de tog slut den här gången..

Samma här, tack vare Discordtipset här i tråden kunde jag knipa en idag. Bommat tre gånger tidigare pga att de tagit slut direkt och jag suttit på jobb och inte kommit loss, inte trodde jag det var sån rush efter routrar här i världen.

Av doctor_N
Skrivet av internet946:

stödjer thunderbird länkad inkorg?

Japp!

Av doctor_N
Skrivet av Bobiri:

Att man ska behöva göra ett makro för att se en gemensam inkorg för alla sina mejladresser säger ju en hel del om ”nya” outlook.

Usch alltså.

Jag löste det hela med att installera Thunderbird som många andra redan tipsat om i tråden men vad är egentligen anledningen till att MS inte har en lätt lösning för att visa en gemensam inkorg i Outlook?

Av doctor_N
Skrivet av Johan^junior:

Finns en smäckrare variant https://plejd.com/sv-se/produkter/spr-01
Som alternativ finns även en svart variant.
Klarar laster upp till 16A, alltså 3680W

Sen är det väl ingen nackdel att tillverkaren inte tillverkar bokhyllor och värmeljus, utan håller på med enbart elprodukter, det borgar för lite mer kvalité.

Sen har de alltid varit smidiga vid eventuella reklamationsärenden.

Har ett par av denna modell från Plejd, formfaktorn är betydligt bättre där man faktiskt utan bekymmer kan använda kontakten intill. Förstår inte varför så många av dessa smartpluggar behöver vara så stora i jämförelse?

Av doctor_N
Skrivet av ZyntaX:

Over ears, kika lite reviews på Jabra Evolve2 85. Jag har inte testat dem själv men skulle tänka mig att de är svårslagna för kontor.
Tänk på att Jabra så får du välja om du ska ha USB A eller C. UC eller Microsoft (teams eller ej). Och laddstation eller ej.
Så finns rätt många konfigurationer.

Här kommer några snabba inspel på Evolve2 85.
Har Evolve2 85 på kontoret, ANC funkar bra på dom måste jag säga och ljudet är riktigt bra det med även om en audiofil troligen inte skulle hålla med. Uppskattar att man kan fälla in mikrofonbommen så den kommer ur vägen när man inte pratar.
Det som är negativt och som alla på kontoret som har dessa tar upp är att man kan bli en smula varm runt öronen efter en tids användning, jag tar gärna av mig dom efter någon timmes användning en stund innan de åker på igen.
Överlag är jag väldigt nöjd med dessa. Sitter i ett rum med upp till sju andra och när det börjar pratas i rummet kan det bli stimmigt, nu dämpas det bort riktigt bra vilket inverkar klart positivt på arbetsmiljön.

Av doctor_N
Skrivet av SAFA:

Ok, så du har kollat att problemet är grafikkortet och inte PSU som låter pga annan last med detta kort.

På 1970-talet när jag sommarjobbade på en radioaffär så hade man ofta coil-while i tv-apparater, framförallt om det var färg-tv. Det man gjorde då var att spraya lack på alla induktiva komponenter så att kärnorna blev "ihoplimmade" när lacken stelnat.
Hjälpte för det mesta. Kanske svårt komma åt på ett grafikkort samt risk man tappar garnatin också.

Funkade även på 90-talet när jag gjorde min gymnasiepraktik på en firma som reparerade monitorer. Fast vi penslade Tipp-ex på spolarna.

Av doctor_N
Skrivet av koSmiQ:

Tycker ändå MoA är helt ok. Gillar serien överlag, men tycker att det saknas lite ”skitighet”. Allt känns lite för rent på något sätt. Band of Brothers har en genomgående skitigare känsla.

Såg första avsnitten igår, gillade vad jag såg men jag håller helt med om skitigheten. Fick också känslan att det är för rent på något sätt. Så brukar det ofta vara när entusiaster gör någon film för de vill ju inte slita på eller ha sönder sina klenoder, på den här budgetnivån borde det gå att grisa ner lite mer. Men jag ser fram emot nästa avsnitt!

Av doctor_N
Skrivet av Haglund:

går ut i skogen?

Funkar bra för de större i hushållet, är ett skogsparti nån kilometer bort som kan nyttjas men de mindre hemmavid får vi köra hink till. Finns ju såna där dasslösningar vi hade i lumpen, tänkte kolla in något liknande som kan förvaras hopfällt hemma och monteras vid behov.

Av doctor_N

Vi har inte riktigt preppat för krig utan fokuserat mer på kris som att el eller vattennät slås ut under längre period.
Har därför gott om torrvaror och mat som kan tillredas på gas/kolgrill eller spritkök. Vi har vatten i dunkar så att vi ska klara oss tills kommunens tankbilar förhoppningsvis börjar komma och vi kan köra gasolvärme för att kunna ha lite värme.
Sedan har vi vevradio, vevladdare och powerbanks som hålls laddade för att kunna informera oss. Slutar betalsystem fungera har vi kontanter tillgängligt. Det går väl aldrig att preppa för allt men vi jobbar på att försöka följa MSBs rekommendationer så långt vi kan.
Skulle behöva en större powerbank och mer batteridriven belysning och det vore fint att komplettera vevladdaren med solceller.

Sedan har en sak slagit mig, toalett. Nummer ett är väl lätt löst men var gör alla i villaområdet sitt nummer två om avloppssystemet inte funkar... Här behöver vi tänka till lite.

Av doctor_N

Tänkte byta router och är intresserad av nya Unify Express. Till den tänkte jag koppla en Flex mini för att få lite fler portar.
Kan man i Unify mjukvaran styra internetåtkomst baserat på t ex mac adress på enhet ansluten med kabel till switchen och styra det på schema?

Kikade på Dream router också men blir avskräckt av att den har fläkt som enligt vissa lever om en del. Kommer inte få godkänt av sambo på apparat som låter dessvärre men den hade kanske varit lämpligare för det jag eftersöker?

Av doctor_N

Byta ut mesh produkt mot trådad router och AP, vad rekommenderas idag att köpa?

När vi köpte hus för lite drygt tre år sedan så fick vi med ett trepack TP-Link Deco M5 som vi kört på sedan dess. Funkat bra men jag har saknat en del funktioner och eftersom nu sambon gett ok på att vi gör om nätverket så gäller det ju att smida medan järnet är varmt, ja ni fattar.

Problemet är att jag inte riktigt har koll på vilka produkter som kan passa och undrar om det är någon här som kan ge input på om jag dels tänker rätt men även tipsa om passande produkter.
Så här tänkte jag mig att det skulle vara, internet kommer in där vi idag har en tv-bänk på övervåningen och där finns plats att placera en router. Vi önskar att denna inte var trådlös utan vill dra en kabel ner till Apple Tvn i bänken som vi använder för all streaming. Sedan dra ut en sladd från routern och sätta upp en AP på väggen och sedan ha en AP på nedervåningen som skulle funka som en meshlösning med den på övre våningen.

Jag lägger gärna lite extra på att få robusta produkter som inte tappar support eller måste startas om varje vecka för att inte slöa ner sig och blev rekommenderad Ubiquiti i första hand men sedan Omada serien från TP-Link men alla tips mottas tacksamt. Skulle ett par UniFi Express med en EdgeRouter bli en bra lösning i det här fallet?

Av doctor_N
Skrivet av medbor:

Kontrar med vår jävla situation

Fru och bäbis kraschade i början på November och blockade ett antal födelsedagsfiranden

Sen dess har vi inte haft en enda dag där alla var friska. Två månader med totalt två veckor på förskolan

Dessutom är julen inställd pga fjärde vågen feber som nu härjar, hosta som inte går över, muskel och ledvärk, …

Jag känner verkligen med din situation, fy fan för alla moderna sjukdomar och de idioterna som går runt sjuka i samhället och sprider dem!

Slopa karensdagen för sjukdom!

Usch, känner så väl igen detta. Vi har haft liknande sedan slutet på november, alla fem hemma har varit risiga och när man trott att man blivit frisk så kommer det tillbaka. Gärna med en febertopp och några dagar skruttigt mående, såklart är inte detta synkat mellan personerna så det är alltid någon som är risig också. Just nu är sambon risig så julen blir väldigt stillsam i år då ingen vågar sig hit för att fira med oss. Fast det är inte lika illa som april var, jag jobbade totalt en halvdag den månaden pga egen sjukdom och vab för barnen resten av tiden. Förskolan påtalar att efter pandemin är alla virus elakare och fler blir sjuka än vad det var innan, ligger säkert något i det.
Nåväl, nu får jag kanske tid att montera in min julklapp till mig själv som jag köpte via julkalendern här på siten. En ny nätdel piggar ju alltid upp.

Av doctor_N

Tidigare tipsade mixpack från St:Bernardus kan rekommenderas att testa!
Kanske kunde vara kul att testa veteöl om det inte testats? St:Bernardus har sitt Wit som är trevligt men tyskarna är bra på veteöl, Weihenstephaner kanske kunde vara något? Paulaner är fin den med.

Annars rekommenderar jag att generellt testa något/några av trappisterna, blir ju sällan fel med dom.

Av doctor_N
Skrivet av Emil:

Kalendern har enligt min uppfattning varit väl varierad, och kommer så fortsätta vara. Det är absolut värt att kolla varje dag!

Hittils har det varit:
SSD för handhållet (Erbjudande)
Chassi (Tävling)
Moderkort (Tävling)
Lego Bowser (Erbjudande)
Nätagg (Erbjudande)
Megachassi (Erbjudande)
Nätagg (Erbjudande)
Bärbar Dator (Erbjudande)

Har uppskattat årets kalender, slog själv till på Seasonic agget häromdagen. Ser fram emot resten av månaden!

Av doctor_N

Det här var trevlig läsning! Har ännu inte doppat min tår i AIO poolen men hur är det egentligen om man vill ha en så tyst dator som möjligt, låter inte dessa AIO mer än t ex en Noctua luftkylare? Jämför jag decibelvärdena ser det ju ut så men hur ofta behöver en AIO varva upp så det börjar störa för maxvärde är ju en sak, en annan hur det egentligen låter vid normal användning om fläktar inte behöver brusa upp och köras hårt för att kyla.

Av doctor_N
Skrivet av Igelkott:

Grymt seriöst av Inet att ange BF-priset som ordinarie pris på Prime GX-1300.

Sitter nu och inväntar en pingvinstångsleverans imorgon. Ligger en nätdel i samma låda (hoppas jag iaf).