Inlägg

Inlägg som Rotten har skrivit i forumet
Av Rotten

liv&helvete lovordade ju nyligen sitt nyinköpta Altec Lansing 2100... ca 765:- på internet... Vad ska du har högtalarna till mestadels? Film? Musik? Annars så kan jag lovorda mina Logitech z-2200 (ca 1385:-) om du är ute efter mycket tryck i ljudet och mycket bas. Fast alla gillar ju inte den egenskapen :D.

Av Rotten

Min polare som kör med FX5200 (varnade honom dock innan han köpte det), han har ganska ful bild i CS (han spelar aldrig nåt annat), och klagar själv på det. Mitt GF4MX440-SE har klart snyggare bild. Dock var det ju Radeon och FX det handlar om i denna tråd men jag ville ge ett exempel.

Av Rotten

60-65 grader ska den hur som helst inte vara på. Då får det funka eller ej, men då ska den inte användas iaf. Smeta lite kylpasta ffs

Av Rotten

tja, den här tråden gav upphov till mycket garv

Av Rotten

Ni har en strömbrytare på nätagget bakom datorn. Stäng av där om ni vill att den ska vara helt av. Det är så det fungerar nuförtiden.

Av Rotten

Vilket ljudkort har du? på de flesta nya ljudkorten, som t ex: Audigy, Audigy 2 och dem där, har man möjlighet att välja vad man ska använda datorn till för tillfället i en kontrollpanel (en grej som följer med drivrutinerna). Väljer man Games, blir det eko. Väljer man musik så... tja, blir ljudet anpassat för musik :D. Men säg nu vilket ljudkort du har.

Av Rotten

hoppas du bränner den, din djävel

(inget illa menat)

Av Rotten

Det mest prisvärda är CRT, men om man tycker att design och utrymme är extremt viktigt så köper man en TFT, men då köper man ju inte efter vilken bild man får ju, och sen är de så dyra också.

Visst, det finns TFT-skärmar som duger till spel, men de ska helst vara under 17", för mindre skärmar uppfattas som snabbare. responstiden ska vara under 20ms, och är den 16 borde skärmen fungera riktigt bra till spel.

Men som sagt, är det bild som är viktigast så är det CRT man ska ha.

Av Rotten

Helt klart skulle ett Radeon göra din dator användbar till nya spel. Köp ett Radeon 9600 pro, de är väldigt prisvärda. Jag förmodar att du inte behöver mer minne på ett tag, eftersom ditt grafikkort är såpass sunkigt. 512 mb räcker då gott och väl för mig.
och om vi ser vilken uppgradering som är bäst spelmässigt blir det.... ööö Radeon 9600 Pro?

Med mer RAM märker du ingen skillnad, utan du kommer fortfarande ha lagg i de nya spelen i 1024*768 som upplösning. Däremot skulle du märka skillnad om du köpte RAM-minne, om du redigerar ljud och video på datorn.

Av Rotten

Jag tycker att den fan bästa allroundmusmattan som finns är min gamla musmatta som typ följde med en 133a. Men vi har ju flera stycken såklart. De är mjuka, tjocka och glider inte runt.
Annars så är båda func och icemat bra, men jag känner bara kompisar med func (vet dom ens att icemat finns så ska jag ställa mig naken på torget )

Av Rotten

Iofs så kan basen låta lite rå och oren ibland, om subban står i ett hörn, men om du ser film är det aldrig fel med mycket och djup bas, sålänge som skrikarna håller måttet.
Lycka till med biosalongen, liv&helvete

Av Rotten

Därför att basen förstärks om man flyttar den till ett hörn, men vilket avstånd från väggen som är bäst är lite olika

Av Rotten

Hehe, volymen var för mycket. Diskant och mellanregister är verkligen klara och det var den allmänna nivån som fick dom att hålla för öronen.
Detr lät bra, men bra för högt för att njuta av musiken :D.

Sen så vet jag att CV är värre, men jag menar i datorhögtalar-väg. Även om mina inte är absolut värst hör dom faktiskt till de kraftigaste systemen till datorer (men man kan ju koppla in stereon me datorn å fläska på med nå värstinghögtalare)

Sen så vill jag ju inte göra liv&helvete "lessen" genom att trycka ner hans köp. Han har det ju säkert knapert om pengar (student?).
Ska jag vara ärlig så funderar jag själv på att köpa Altec Lansing 2100 som nästa köp, men andra alternativ är Logitech X-220 och Altec Lansing ACS 620. Eller en till z-2200.

hur som helst, liv&helvete, det är kul att ha bra ljud ändå.

Av Rotten

Jag får känslan att mit Logitech z-2200 spöar ditt system.
tycker att 2.1 räcker, bara basen är grym! den e på 120W RMS, satelliterna 40w RMS*2. Peakar på 400W.

gav 1368:- för mitt, THX å hela kitet.

ta en titt:
http://www.fastlanehw.com/reviews/z2200/2.jpg.

Kan ju säga att man e gode nöjd
Maxade dom igår. Golvet skakade, väggarna rörde sig nästan, hunden flydde, polarna höll för öronen, trapphuset ekade, och grannarna svor förmodligen ramsor - samtidigt som jag njöt av kraften i högtalarna. Första gången man e värst på nåt.

edit: jag får in hela handen och armen i basreflexröret :D:D:D

Av Rotten

Porta Pro är... jävligt bra

Av Rotten

okej. det låter bra.

Av Rotten

Köpråd

Morsan har tänkt beställa lite datorgrejer, och typ jäklat nu.
eftersom att det inte bara rör sig om en grej så lägger jag tråden i det här forumet ändå....

Vi ska beställa:

Skärm
Processorfläkt (våran låter så högt nu)
Diskettstation
100st bränningsskivor.

Jag behöver naturligtvis inte hjälp med diskettstationen och skivorna, men valet av skärm står mellan 19" Samtron 96P, och 17" Samsung 753DFX. allt finns på Inetdata.se.
Jag är medveten om bristerna i Samtron-skärmen, och våra krav på bilden är inte stora, eftersom vi sitter med en gammal rutten 15" sen vi köpte datorn (Philip Brilliance 1520 med inbyggda högtalare!!!!).

Skärmen ska klara 85hz i 1024x768, helst 100hz (men det spelar mindre roll). Tror ni, att det vore smartare att ta 19"-aren? kan ni annars rekommendera någon skärm för max ca 1600:-? Den behöver inte vara supersnabb för spel och så, jag nöjer mig med själva prisvärdheten.

Sen har jag en fråga om processorfläkten. Är det ett bra köp att skaffa Zalman 7000A ALCU för våran P4 på 2.4 Ghz? Jag vet att den klarar det men hur tyst är den fläkten (trodde aldrig jag skulle bry mig om det, men till slut fick till och med jag nog eftersom jag tankar på nätterna och sover en halvmeter från datorn )

Av Rotten

Är ni helt dumma? naturligtvis ska han ju överklocka :D.
skämt åsido, det kan vara batteriet. Men då ska klockan gå i rätt takt efter att datorn startats...

Ett alternativ är väl att skaffa AtomWatch (ni vet, ett sånt program uppdaterar tiden på datorn från ett atomur via internet) som du låter uppdatera varannan sekund

Av Rotten

Kör minnet asynkront med processorn.

Av Rotten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skåne
surround, ja helst. Ok har ingen dator som pallar det (har inget 5.1-ljudkort), fick barar lite noja när jag läste på db om de där högtalarna. Har tyvärr inte råd med allt för dyra högtalare. Måste köpa moppe (m och p slutar att köra mig till byn när jag fyller femton; "då har du laglig rätt att förflytta dig med motorfordon på allmän väg"). Tror ni verkligen inte att det där "korianska leksakspaketet" kan vara bra?....... Bara undrar..

Jag tror faktiskt inte på det där paketet... men så har jag inte läst några recensioner om det heller. Eftersom att vi är nästan lika gamla (jag fyller 15 nu på söndag :D, 21a mars).
ööh, ska dom sluta skjutsa dig bara för att du blir femton? då får väl dom se till att du har en moppe innan du måste köra själv (det är ju lika lagligt att åka bil när man e 15 också ).
Nå, om moppen nu är så viktig kanske du ska vänta med hembion. Och du måste ju ha ett 5.1 ljudkort för att använda det till datorn (som för övrigt är som den jag sitter vid nu, gammal och sunkig.... vilket gör den oanvändbar till film).

Visst, om ni har en DVD med tillräckligt många utgångar kan det funka, men DVD-spelare har ju oftast RCA-kontakter (och då en till varje högtalare) vilket gör förslaget förkastligt.

Nä, om det är bra ljud du prioriterar så skaffa ett 2.1, för vad är surround om inte ljudet är lika bra???
Här kommer några förslag, och jag vet att alla de här garanterat är bra:

2.1:
VÄRSTING: Logitech z-2200 (www.inetdata.se och datorbutiken) ca 1380:- | recension: http://se.pricerunner.com/sound-and-vision/sound/speakers/188...

Surround:
Logitech z-640 (datorbutiken) 679:- http://www.tweaknews.net/reviews/logitechz640/
Videlogic ZXR500 (datorbutiken) 1095:- http://www.novatech.co.uk/novatech/specpage.html?VID-ZXR500#l...

sen så för att hitta recensioner lätt är det bara å googla. Det finns mest engelska recensioner, så därför är det smartast att leta så här: Logitech z-2200 review. det ger flest träffar.