Inlägg

Inlägg som McBain har skrivit i forumet
Av McBain

Hej!

Lyfter frågan igen; finns det någon i Stockholmsområdet som har möjlighet att hjälpa till med felsökning mot ersättning? Jag kommer verkligen inte längre på egen hand och sista alternativet är att lämna in hela datorn på en verkstad, men sådana operationer tycks vara rätt kostsamma och ta lång tid

Mvh Emil

Av McBain
Skrivet av Jalle64:

Har du även kollat minnet? Det kan ju vara fel på det med. Prova en sticka i taget.

Provade med brorsans minne i min dator, men provade aldrig tvärt om vilket var lite klantigt kanske (om fler komponenter har rasat alltså)... Samma sak med grafikkortet, provade bara ett av hans men inte mitt i hans dator. Tycker mig ha felsökt med allt jag känner till, utan att ha ett annat 1156-system att kross-testa mot.

Hade som sagt varit evigt tacksam om någon med matchande hårdvara hade möjlighet att ställa upp och samtidigt tjäna en slant.

//Emil

Av McBain

Då har jag även införskaffat ny processor (i5 650), MEN UTAN FRAMGÅNG! Blir helt tokig! Packade in datorn i bilen hem till min bror och testade med hans nätagg = ingen skillnad, testade med ett av hans grafikkort = ingen skillnad, testade med hans minne/n = ingen skillnad. Vad är det som händer? Datorn stänger ned sig själv (efter vad som antas ha varit en felaktig överklockning) och vägrar sedan starta, med nya komponenter...

Nu sitter jag alltså med två moderkort och två processorer utan att jag är det minsta klokare. Statusen är helt oförändrad, inga felmeddelanden, inga moderkorts-beeps, ingen post.

Finns det måhända någon barmhärtig individ i Stockholm på ett sockel 1156-system som kan tänka sig hjälpa till med felsökning, komponent för komponent? Givetvis mot ersättning! Jag ger upp snart...

//Emil

Av McBain
Skrivet av Geffel:

En fråga, stängde du av load line calibration när du skulle höja volten?
Eftersom jag har en i5 750 i 3.8Ghz och har fått öka volten ganska kraftigt, men load line calibration ökar volten automatisk och brukar oftast övervolta CPUn.
Kanske därför du fick såpass höga temps.

Hehe, faktum är att det nog var 7-8 år sedan som jag senast överklockade något Med andra ord är jag väl inte helt hemma i de "nya" bios som finns idag, varför jag lät det mesta står på Auto, bortsett från frekvens, multiplier och vcore typ.

Tack Macaroney för tipset angående PSUn, ska som sagt försöka få tag på ett att låna för test!

//Emil

Av McBain

Tack för era svar, uppskattas!

Skrivet av Creed:

Har precis samma problem. Ingenting har fungerat, hoppas verkligen inte det är något annat än nätagget (mitt förra var ett jättegammal 450w corsair, dock har det funkat bra i alla år...). Beställt nytt nätagg, hoppas det hjälper. Återkommer isåfall!

Nätagget var faktiskt en av mina första funderingar (Corsair CX600), dels pga att temperaturen aldrig nådde skadliga nivåer samt att datorn bara slocknade, "som om nån drog ut sladden". Släppte dock det spåret av någon anledning... Skulle det kunna tyda på överbelastning i nätagget, att någon säkring som slog ifrån (finns det?)? Samt upprepning av proceduren (100% load och mycket kräm) kan mycket väl ha bränt något där i, ska försöka öppna det och se efter. Återkom dock gärna när du fått ditt nya!

Skrivet av panpo98:

Du glömde väll inte att dra ur strömkabeln när du nollställde bios så att du slapp vänta i en hel evighet?
När vissa förlorade bilden var dom även tvungna att ta bort grafikkortet när de nollställer bios för att få tillbaka bilden.

Nollställningen av bios ska vara korrekt genomförd. Nu sitter det ju även ett nytt moderkort (även det med resetat bios) vilket skulle ha löst det problemet känns det som.

Jag ska försöka få låna ett nätagg av någon och testa, ett grafikkort bör också kunna lånas någonstans. Med lite tur kanske det är nätagget då *fingers crossed*

//Emil

Av McBain

Dator bootar ej efter misslyckad OC, skaffat nytt moderkort.

Hej kära Swecare,

har försatt mig i en knipa som jag nu inser att jag inte kan lösa på egen hand. Är i stort behov av hjälp!

Efter åratal i laptopvärlden bestämde jag mig för att återigen skaffa en stationär dator (blev en begagnad i topskick, spec nedan). Det tog mig 2 dagar att förstöra den Jag skulle givetvis överklocka och tyckte att jag lyckats bra när jag kom upp i 3,8ghz med endast marginellt höjd vcore, men sen började det gå illa vid stresstesten... Tempen gick upp till 87-88 ungefär och datorn bootade om --> sänkte allting ett snäpp och tänkte att jag nu nått max --> drog igång stresstest återigen och datorn bootar om... för att inte boota upp igen, alla fläktar surrar igång som vanligt, HDDn tickar igång men skärmen förblir svart, inga felkoder eller ljudsignaler (allt var som vanligt bortsett från att LEDen på chassiet ej tändes längre). Inledde sedvanlig felsökning: reset bios, cmos, ut med batteri, testat med annan ramsticka, koppla ut allting en bit i taget och endast ha essentiella komponenter i osv. Utan framgång dock...

Med hjälp från utomstående dristade jag mig till att moderkortet förmodligen var den felande länken (MSI P55-CD53), så idag har jag skaffat ett nytt/begagnat (ASUS P7P55D Deluxe). Återigen utan framgång... Allt snurrar igång precis som innan (och nu tänds även chassie-LEDen) men skärmen förblir svart, datorn bootar ej. Nu börjar jag undra om det kan vara CPUn trots allt, men enligt mig bör inte fläktar mm snurra då? Alternativ två är att det är grafikkortet som havererat, men det rörde jag aldrig (överklockningsmässigt).

i5 760 2,8Ghz (socket 1156) med arctic cooling freezer kylare
ASUS P7P55D Deluxe)
2x4GB corsair 1600mhz
ASUS GTX 560ti OC
1 TB hårddisk

Jag har snart inget hår kvar på huvudet... Finns det någon som kan styrka eller förkasta min sistnämnda teori angående CPUn eller har tips på vidare felsökning? Känner tyvärr ingen på samma socket (1156) så kan inte testa med en annan processor, vill gärna vara säker innan jag går ut och köper en ny.

Tacksam för all hjälp jag kan få!

//Emil

Av McBain
Skrivet av Allstaar:

1. Jag har provat båda utan framgång menar jag. 10.9 har jag, det annonserade Sweclockers som nyhet för några dagar sedan.

2. När du klickat egenskaper kommer det fram fyra flikar, iaf på min. En av dom flikarna heter "Details" där kan man i en rullista välja en olika alternativ. Du ska välja den tredje sett från ovan. Som heter "compatible ids" Där ska du se ett något som ser ut såhär dock kanske med andra siffror för dig. "PCI\VEN_1002&DEV_68C1"

Sen går man i mappen packages -> drivers -> display -> W76A_INF. Där klickar jag på C7104558 som öppnas i notepad. Sen i notepad får du fram alla kort, varav ena är 5600 series. I slutet där ser du liknande sträng som du tog från ditt kort dvs "PCI\VEN_1002&DEV_68C1" byt ut den mot den du har.

Och sen spara och updatera via "I have disk" dvs att du väljer specifikt från plats.

EDIT: Gjorde lite printscreens.
http://img121.imageshack.us/img121/9716/devicemgrid.jpg

http://img825.imageshack.us/img825/6229/pathforinklist.jpg

http://img691.imageshack.us/img691/1570/atidrivsenaste.jpg

Tack för instruktionerna! En fråga bara innan jag skrider till verket: Om jag söker efter drivrutin/ccc till mitt grafikkort (5470) på amd:s förstasida så påstår dom att det är 10.8 som är senaste. Länken i sweclockers nyhetsartikel leder ju till downloadsidan för desktopkort och där finns 10.9 att tanka hem. Är det denna du tankat hem och sedermera installerat? Är detta verkligen drivrutiner till våra mobility-kort?

Mvh

Av McBain

Starcraft + Vista ultimate 32bit

Sitter på en HP nx7400 med Vista ultimate 32bit och den vägrar installera Starcraft. När jag kör setup får jag ett felmedelande som lyder: No program start menu found. Detta problem hade jag inte tidigare när jag körde ultimate 64bit eller XP för den delen.

Har försökt installera i felsäkert läge osv men med samma tråkiga resultat. Har googlat men utan att hitta någon lösning. Vet någon vad det beror på eller hur man löser problemet?

Tack på förhand /Emil

Av McBain

Tack för en väldigt bra och utförlig guide!

Dock har jag, precis som föregående talare, en spärr vid 1,063v men antar att beror på processorn. Sitter på en HP NX7400 med en c2d T5500 @1,67GHz med Vista Ultimate x86 installerat.

Utöver det buggar sig programmet en aning på vissa energi-inställningar samt att det var lite strul att låsa programmet/datorn till en multipel när det var dags att hitta rätt volt. Visade sig att inte behövdes då jag kan köra 1,063 på alla multiplar.

Beror dessa buggar på operativsystemet? Försökte installera NHC nyss för att se om samma 1,063v spärr fanns där men då fick jag en BSOD, möjligt att det inte är kompatibelt med Vista, har inte hittat någon info om det.

Av McBain

Tv-ut möjligt?

Hej!

Köpte för ett tag sedan en HP NX7400. Modellen saknar s-video utgång eller liknande och har alltså bara en vga utgång. Är det möjligt att koppla ihop den med min 28" CRT tv som har både s-video/komposit och scart?

Jag beställde något skit från ebay, en vga-to-svideo/composit övergång men om jag kopplar ihop det så går det inte att aktivera ett till skrivbord, tvn alltså.

Så, hur ska jag gå till väga eller är det så att jag helt enkelt får ge upp (eller köpa en tv med vga/dvi ingång)???

[EDIT] kopplar med s-video så får den någon signal iaf, bilden flimrar och har sig med är fortfarande helt svart, oavsett upplösning.

Kabeln jag köpt ser ut som den här: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=118884

Tack på förhand, Emil

Av McBain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av trollhattan
sitter du med router?

Sorry för att jag utelämnade den infon i inlägget men nej, det gör jag inte.

[EDIT] Problemet tycks nu vara löst.... Bytte till autoneg. istället för 100mbit full duplex på hastigheten på nätverkskortet så nu laddar jag hem prylar i dryga 11MB/sek

Av McBain

Hej!

Har sen en dryg vecka tillbaka 100Mbit i Lunds stadsnät. Problemet är bara att det verkar vara något fel på min mottagningshastighet. Kommer aldrig över 400kb/sek vid TCPöverföringar, torrent går hyffsat men kommer aldrig över 2MB/sek där.

Vid ett TPtest lägger sig TCP på 400kb/sek och UDP blir aaalltid timed-out, så ska det väl ändå inte vara? Körde programet TCP Optimizer enligt instruktioner i hopp om hjälp med helt utan resultat. Någon som har någon aning om var felet kan ligga?

Tack på förhand, MVH Emil

Av McBain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrik2k4
Men det var ju precis den jag menade! Och du ska ha en bärbar när du är blind på båda ögonen?

/F

Hahah, som om det inte redan var illa nog

Ber om ursäkt för att jag inte letar ordentligt innan jag springer och startar massa onödiga trådar. God fortsättning på er och tack för hjälpen, ciao

Av McBain

Hade själv samma problem med min nya HP NX7400. Jag löste problemet genom att slipstreama in sata-drivrutinerna på skivan mha ett program som heter nlite har jag för mig. Hur enkelt som helst!

Sen var det bara att köra på som vanligt och så hittar den hårddisken när det är dags för formatering/partitionering.

MVH Emil

Av McBain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nuub
samma sida som ni var inne på fast längst ner väl ?

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDesc...

Åh vilken jävla klippa, tack så mycket! Förstår inte hur jag kunde missa det, tyckte jag kollade igenom sidan 100ggr

Av McBain

Om det var HP Wireless Assistant du menade så innehåller den inga drivrutiner. I det programmet står det att bluetoothen är inkaktiverad och att jag bör aktivera den in enhetshanteraren. Problemet är ju bara att den inte finns där...

Några fler förslag? Vore kul om man fick det att funka, vill ogärna köra på HP:s recovery XP

MVH Emil

Av McBain

Problem med bluetooth på ny HP

Hej!

Köpte i dagarna en HP NX7400:

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF05a/321957-64295-89...

Formaterade om den och la in ett nytt fräsht Win XP. Nu är det så att jag inte får Bluetoothen att fungera, hittar nämligen inga drivrutiner till den på HP:s hemsida.

Kortet är från broadcom men hittar inget på deras hemsida heller. Hittade iofs drivrutiner någon stans till det kortet men dom fungerade ej, det installerades men kom upp något fel med en licens eller liknande, gick hur som helst inte att använda.

Tack på föhand, MVH Emil

Av McBain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av loi
måste man inte han en 100Hz tv?

Det ska man absolut inte behöva. Dock är det olika powerstrip-inställningar beroende på vilken tv man har. Om du inte vet vilket märke din TV har är det bara att prova olika inställningar tills du hittar en som ger bild. Sen hoppas jag att du gått in under avancerat och aktiverat den andra skärmen (TVn)

Av McBain

Ser otroligt lovande ut! Hoppas verkligen du når önskat gradtal !

När kan vi förvänta oss en updatering?

Av McBain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ekner
Det beror ju på, första flänsen hade ju antagligen fler fenor, fler fenor = mer yta mot luften. Det är ju just ytan mot luften som spelar störst roll. En kombination av de båda skulle ju vara bäst, men man tager vad man haver så att säga

Ja kanske, men den första flänsen hade ganska tätt mellan fenorna och det smala utrymmet där i mellan täcktes av frost...