Inlägg

Inlägg som anna_jo86 har skrivit i forumet
Av anna_jo86

Ni som kör flera skärmar, hur går det för er att stänga av alla skärmarna i ett par timmar och lämna datorn? För mig resulterar det i att jag tappar bildskärmssignalen. Fungerar utmärkt annars.

Av anna_jo86
Skrivet av Segas:

Jag fick bara kontroller att lita ordentligt i ”Big Picture”. Prova att ladda in en konfiguration för kontrollen; FromSoftware har en direkt i Stream. Fungerade direkt efter det.

Hur gör jag det?

Av anna_jo86
Skrivet av Icetec:

Går ju utmärkt. Steam har ju inbyggt stöd för de kontrollerna. Bara para ihop och spela, eller köra med sladd. Jag kör min psr-kontroll över bluetooth. Med tangentbord och mus är det ju knappt spelbart

Hur då, steam upptäcker de, men de funkar ändå inte ens i menyn. Alla steam-spel utom Sekiro och Elden ring fungerar så det måste ju vara From Software relaterat.

Och nej, det är inte spelbart med tangentbord och mus.

Av anna_jo86
Skrivet av Nooro:

Undrar om det funkar att ha en PS5-kontroll som man ansluter till datorn...

Nej, endast mus och tangentbord på pc tyvärr. Har testat med xbox controller dual shock och dual sense. From Software borde bannas från steam.

Av anna_jo86

Jag får inte elden ring att fungera alls. Spelet känner inte igen min elite series 2 controller. Kan bara köra mez mus och tangentbord. Någon annan som har problem med att få controllers att fungera? Om jag inte får det att funka blir det väl att köpa på ps5 också.

Av anna_jo86
Skrivet av Roger W:

Håller förvisso med om att 24000 för ett moderkort är helt uppåt väggarna, men kan du ärligt säga att du inte alls är en del av problemet redan när du köper grafikkort för 24000?
(säger inte att det absolut måste vara sant för din del: det finns en liten liten grupp användare som faktiskt nyttjar det extra RAM:et i 3090 i professionellt bruk osv, men överlag annars är det väl rätt svårt att rättfärdiga pris kontra prestandaskillnaden för 3090 mot 3080/3080ti)

Det är alls inte svårt att driva ett rtx 3090 i botten med lite vanligt spelande. Jag kör alla spel i nativ 4k och det är inte alltid det går att orka upp i 60 fps. VR med vive pro 2 tar också ut sin rätt när man kör med högsta upplösningen. Problemet är att grankorten idag är rätt svaga i förhållande till vad spel frågar efter för prestanda. Jag ser gärna att rtx 4090 klarar 4k 120fps i alla dagens spel. Förmodligen är det orealistiskt, men Utvecklingen går för långsamt.

Av anna_jo86
Skrivet av edson:

Jag som aldrig är sjuk, varför ska jag finansiera sjukvården via skattesedeln? Helt förkastligt!

Du kommer en dag att bli sjuk och belasta sjukvården. Hur vet jag det? Jo, alla människor utan undantag dör någon gång i en sjukdom. Du vet inte hur sjuk du blir eller vad den sjukvård du då behöver kommer att kosta. Därför är det bra att vi alla solidariskt betalar för sjukvården via skattsedeln. Målet är att alla ska ha samma rätt till sjukvård oavsett inkomst.

Är det något mer du inte förstår får du gärna fråga.

Av anna_jo86

[quote postid="19483596" userid="88678" name="ipac"]
Vad gör du för spännande som gör att du inte klarade dig med ett 3080? Eller är du en del av problemet?

Jag satt med ett gtx 980-ti och valde ett rtx-3090 eftersom jag bedömde mina chanser som små att få tag på det mycket populära 3080-kortet. Jag har inte heller tid att hänga på låset, så det fick bli vad som fanns på hyllan. Notera att det inte är brist på moderkort.

Av anna_jo86

Viktig info till alla: Moonlight funkar inte att streama över internet. Det funkar bara om du är på samma wi-fi-nät som din dator. Det står fel på utvecklarens sida. Alla isp:er i Sverige blockerar rtsp handshake. Steam deck är den enda lösningen för att komma åt ditt steam bibliotek utanför hemmet.

Av anna_jo86

Vad sägs om att utöva lite konsumentmakt?

Ni som sitter med ett 3090 från msi, köp inte detta. Ni får ingenting extra som motiverar de 24000kr detta kostar. Om människor börjar köpa moderkort för de här priserna kommer priserna att trissas upp och konsoler kommer att bli det enda gångbara alternativet för 99%. Jag äger ett msi rtx 3090. Jag är e.n medveten konsument som är duktig på att förstå vilka komponenter som behövs och inte behövs i en dator. Jag kommer aldrig att köpa detta moderkort.

Av anna_jo86
Skrivet av ipac:

15 miljoner idag och säg 25 miljoner då PSVR2 släpps är ett fåtal?

Siffrorna förvånar mig. Jag tror definitivt inte på några 25 miljoner.

Faktum kvarstår att det är brist på ps5 och xbox series x konsoler. Kanske är folk så dumma att de betalar över 10000 för en konsol. Kanske manipulerar Sony försäljningssiffrorna på något sätt. De vill ju att det ska framstå som att konsolen säljer. Skulle vara intressant med en undersökning i forumet av hur många som äger en ps5 respektive ps4 och hur många som fortfarande försöker få tag på en ps5.

Det kan ju inte vara så många i Sverige som fått tag i nya konsoler.

Av anna_jo86

Ett vr hesdset till en konsol som inte går att få tag på. Endast ett fåtal äger en ps5. Horizon call of mountain kommer aldrig att gå med vinst för utvecklarna om ee inte ser till att det funkar med ps vr 1.Forbidden west gör det tack vare ps4.

Av anna_jo86

Konkurrensen mellan intel och amd gör att processorer åldras fortare. Om den ena sidan ligger långt ifrån behöver den vinnande sidan inte komma med något nytt flaggskepp. Vidare gör kretsbristen det svårt att planera inköp. Klockan tre den 27:e januari kan några få tag på ett rtx 3090 ti. Klockan fem över tre är priserna kanske fördubblade. Ingen hinner vänta på recensioner.

Själv tänker jag lugnt vänta med min 12900k och mitt rtx 3090 tills nästa processorserie eller 4000-seriens grafikkort släpps. Ingen fullt frisk människa som köpt 12900k kommer att köpa 12900ks. Då har man lagt för mycket pengar på denna generation. Ingen som äger ens ett rtx 3080 kommer att köpa rtx 3090 ti av samma anledning.

Och den som hela tiden är tvungen att ha det allra senaste lider av ett missbruk och behöver nog söka hjälp.

Det finns ingen anledning att hetsa upp sig över den nuvarande generationens dödsryckningar. Vänta på nästa istället. Det tänker jag göra.😊

Av anna_jo86
Skrivet av westrandy:

jaha så nu är inte mitt 25.000kr kort bäst längre =(

Samma här. Det kommer säkert att finnas en och annan korkad stackare med ett rtx 3090 som kommer att uppgradera nu.

Vi har en fungerande hjärna och väntar därför på rtx 4000-serien som kommer redan till hösten.

Av anna_jo86
Skrivet av hockexx:

To each his own. 30 FPS är ospelbart i mina ögon och den direkta anledningen till att jag inte spelade klart Zelda:BOTW. Droppar det ner mot 18FPS då är det inte OK, det är ospelbart. Vi har alla olika krav, gör du, du. Så gör jag, jag.

Vill du spela spel i valfri FPS i vad jag anser vara bildspel så är det väl bra om du njuter av det? Lev inte ditt liv efter andras åsikter. Gör du, du.

Om 30fps är ospelbart så är Zelda: BOTW ett ospelbart. Det är duktiga utvecklare som optimerat detta spelför just 30 fps. 18fps är däremot ospelbart och då kan du möjligen urskilja enskilda bilder. Du har missat ett av de mest fantastiska spel som någonsin gjorts. Lite kul att du tar det som exempel. 😊

Av anna_jo86
Skrivet av hockexx:

Vad spelar det för roll? Sminka en gris vet jag.

Kollar man benchmarks och de kör ett marginellt sämre kort och eller system än vad man har så har man ju ett referensvärde. Får du ut 52-54 FPS istället för 48 så ändrar det ingenting. Inget av dem klarar behaglig prestanda i 1440P, eller ens 1080P. Men korten är även 5 år gammal.

Du uttrycker en åsikt på ett otrevligt sätt. Jag har avnjutit flera first person shooters i ca 50 fps. Med adaptive sync är det riktigt behagligt. Även 30 fps är bra så länge framerate är stabilt. Watch dogs spelade jag i ca 40 fps med vsync. Idag fixar min dator att pumpa ut väl över 100 fps i högsta grafikläge. Spelar man multiplayer däremot kan det vara vettigt att offra grafik för framrate som jag ser det.

Av anna_jo86

Dark souls är ett av de enklaste rollspel gjorts. För att det ska bli någon utmaning alls behöver man springa runt naken, med ouppgraderade vapen utan att gå upp i nivå. Även då är inte spelet jättesvårt.

Av anna_jo86
Skrivet av Aka_The_Barf:

Alltid en klass fråga. Har man gott om pengar så kan du helt enkelt lägga ut en annons på plocket i stil med: "behöver PS5 snabbt betalar 20k". skulle tillgången vara slut så är det bara öka till 50k då skulle folk kasta dom på dig. har du pengar blir detta inget problem. De på blocket nu ligger runt 10 tusen. vill du snåla kan du lägga dig lite över bara.
Du kan köpa allt idag, allt har sitt pris...

Ge mig att enda exempel på någon som gjort just så. Människor som har de pengarna är smartare än att lägga ut sådana annonser. INGEN av dem skulle lägga 50k på en ps5:a.

Av anna_jo86
Skrivet av ipac:

Desperata draget? Hur tänkte du nu?

Ta nintendo som exempel. Det går lätt att få tag på en switch i skrivande stund. Den är inte särskilt bakåtkompatibel med wii u. Om företagen kan säkra att alla som vill kan få tag på det senaste efter att ha läst recensioner, behövs ingen bakåtkompatibilitet. Då kan man få kunder att köpa spel istället. Det leder till att fler bra spel utvecklas med bättre grafik.

Skrivet av ipac:

Väldigt många företag som är desperata i så fall...

Ja, så är det. Väldigt många är desperata och värre lär det bli.

Av anna_jo86

Notera att det finns problem med tillgången som också drabbar oss som har mycket pengar:

När ps4:an kom släpptes också många spel som utnyttjade den nya konsolen. Till ps5:an har det hittills släppts en handfull. De flesta av dessa, om inte alla, är dessutom bakåtkompatibla med ps4:an. Det desperata draget att för första gången göra konsolen bakåtkompatibel, visar att Sony visste vad som komma skulle. Ingen vill nämligen utveckla spel till en konsol som säljer dåligt på grund av för högt pris i förhållande till vad kunderna är beredda att betala och dålig tillgång. Det drabbar för eller senare pc. Spel kommer att skapas med ps4-grafik som standard för att fungera med den konsolen. De kommer inte att optimeras lika väl för ps5.

Och om ps5-konsoler börjar gå sönder blir det svårt att byta ut dem även för den som har gott om pengar. Ssd:n kommer förr eller senare att gå sönder och livslängden är begränsad. Inte heller kan ps5:s OS installeras på en extra ssd.

Den dåliga tillgången drabbar förr eller senare oss alla. Den är ingen klassfråga. Det handlar inte om pengar. Skulle alla som kunde betala ockerpriserna vissa leverantörer tar ut skulle också dessa konsoler snabbt försvinna från hyllorna.