Inlägg

Inlägg som Dinoman har skrivit i forumet
Av Dinoman
Skrivet av Thor:

Jag måste ändå säga att jag finner det lustigt hur många antaganden du gör utifrån det det enkla inlägget jag gjort gällande Steam Deck.

Av Dinoman
Skrivet av Thor:

Det är en utmärkt pryl för ströspel när rätt situation uppstår, har en själv och den är bra. Den är lite hypad, men bra helt klart och fyller en tydlig funktion.

Utan att veta något om din sits och ska nämnas att detta inte är riktad mot någon enskild utan tänkt som grund för diskussion, även om något OT så är skillnaden att om du sitter på en deck och spelar själv så tappar du i princip allt samspel. Du kan inte spela spel själv och vara närvarande i andra aktiviteter samtidigt, i vart vall på så vis som ger något samspel av värde. Kanske sporadiska kontroller, men det blir inte mer än så och då går var person in i sig egna bubbla. Inte för att det i princip är något dåligt med det, men det är inte så bra i vissa lägen. Små barn exempelvis, det är inte hälsosamt för de att inte få samspel, sen justeras ju givet behovet ju större de blir. Det kanske känns som att man gör något tillsammans om den ena sitter och spelar på steamdeck i soffan och barnet då som exempel kollar på någon film eller håller på med plattan jämte, men slutresultaten blir ofelbart att barnet utelämnas till sina egna deviser och tappar det ack så viktiga samspelet & vägledningen som de är i ytterst stort behov av när de är små. Att spela switch tillsammans med andra däremot, det ger samspel. För då utförs aktiviteten tillsammans, man är fokuserad även på vad mot/med-spelaren gör och kan kommentera när saker och ting händer, vägledning helt enkelt. Nu är det ju inte så värst bra för mindre männskor att spela för mycket oavsett men spel med samspel är i princip alltid bättre.

Jag förstår att du skriver i all välvilja och jag säger inte att du har fel men det är också en klassisk gammal käpphäst att man som förälder förväntas vara i någon slags 24/7 jour där man alla timmar på dygnet skall vara interagerade och lågaffektivt bemötande konstant med sina barn, ofta fullständigt utan någon som helst vetenskaplig eller antropologisk grund.

Att vara där, närvarande men i en egen aktivitet är något som barn mår bra av att uppleva och förstå. Föräldrar är inte fritidspedagoger som konstant underhåller barnet.

Personligen lägger jag stor vikt i att barnen blir självgående och lär sig att föräldrarna också ägnar sig åt egna aktiviteter, helt alena.

Däremot så finns jag där och kan lägga undan min enhet så fort något av vikt händer. Det anser jag är vad föräldraskapet handlar om, inte konstant övervakning.

Sen håller jag med dig om vikten av att göra saker tillsammans.

Av Dinoman

Vad säger ni man ska gå på om man har en ID.4:a idag men vill gå lite större, då barnen blir större utan att leasingkostnaden skenar?

Min kontrakt går ut om cirka ett år så jag har börjat fundera.

Av Dinoman
Skrivet av Toobbbbee:

Verkar även som att fjärrstyrningen via Volkswagen appen tappade bilen i samband med detta så får nog bli verkstad…

Life is wonderful…🙂

Det har hänt mig också. Brukar reda ut sig självt.

Lämnade du in bilen?

Av Dinoman
Skrivet av rewoX:

Ser inte vitsen med en sådan här "konsoll"? Vad är hypen kring den eller tidigare?...
Håller mig förvisso 99% till PC och 1% till PS5

Som småbarnsfar så är vitsen för mig att jag kan fortsätta med min hobby utan att känna att jag stänger in mig och blir asocial samt missar vad som händer i hemmet och med mina barn. Steam Deck och Nintendo Switch är två produkter som är utmärkta för den som vill sitta med i soffan eller på andra sociala platser i hemmet men ändå vill spela favoritspelen på PC, infallet med Steam Deck.

Den är inte en ersättare av min stationära PC utan ett komplement.

Av Dinoman
Skrivet av Toobbbbee:

Har en ID.4 GTX 6veckor gammal.

Fick första felmeddelandet som verkar hålla i sig nu ”Fel:Nödsamtalsfunktion. Uppsök verkstad.”

Någon som haft detta eller känner till felet?

Jag har haft en ID.4 GTX i snart två år. Jag har fått ett antal skumma felmeddelande under åren, jag skiter i allt sånt och kör på. Funkat bra hittils. Det är ju mer en dator än en bil nuförtiden så det är oftast bara en omstart som krävs.

Av Dinoman
Skrivet av Dimestam:

Intressant! Jag tänker också att kostnaden för lagerhållning borde vara mer betydelsefullt för ett företag som IKEA? När det gäller chassin tar distributörer och återförsäljare vanligtvis ansvar för den biten, även om det säkert finns avgifter där med.

Det har du rätt i, men lagerhållning undviks i största möjliga mån och direktleverans är oftast målet, även om lågflödesartiklar existerar.

En annan aspekt som blir av större vikt och där dessa chassin har en stor fördel är "last mile". Parcel bör bli mycket billigare med "flat pack" chassin och om de designar smarta förpackningslösningar och håller sig inom vissa gyllene gränser så kommer priset för parcel ge ner dramatiskt.

Det hamnar ju också då i återförsäljarleden men om du har en produkt som är billig att hantera, lagra och sälja online så lär återförsäljarna vara väldigt intresserade.

Av Dinoman
Skrivet av Dimestam:

För några år sedan pratade jag med en tillverkare som arbetade med att utveckla ett "IKEA-chassi", men som beslutade att aldrig lansera det på marknaden. Som jag förstår det, handlade det om att det inte blir så mycket billigare att låta kunderna montera chassit själva. Jag vill minnas att det rörde sig om mindre än 10% av slutpriset. Dessutom var de oroliga för att ökade returer och RMA, samt behovet av att tillhandahålla reservdelar, snabbt skulle äta upp marginalen.

Så, kostnadsbesparingsaspekten tror jag inte är särskilt intressant i sig. Däremot öppnar det ju upp för uppgraderbara chassin, som enkelt kan byggas om och utökas vid behov. Det sistnämnda tror jag har betydligt större potential.

Jag säger inte att du har fel men som medarbetare på sagda möbelkedja så har jag rätt mycket insikter inom transport.

Allt handlar om volym. Har du rätt volymer så finns det mycket att spara i logistikledet, har du mindre volymer och mycket handpåläggning i olika led, not so much. Utmaningen som tillverkarna troligtvis ser är att hela kedjan är byggd för stora bulkiga lådor och volymerna är troligtvis inte stora nog. De har troligtvis inte heller tillräcklig bra sätt att konsolidera sina transporter är min gissning.

Allt som är nytt kostar dessutom alltid mera pengar då det kräver nya sätt att hantera produkten på kontra gamla inkörda modeller.

Tack för min tid.

Av Dinoman
Skrivet av evil penguin:

Klart att en butik "normalt" förväntas gå med vinst?

Så länge vi inte lever i en planekonomi så får man ju anta att så är fallet.

Av Dinoman
Skrivet av medbor:

Tur att de inte stoppade in Z1 för då hade jag köpt en på momangen, nu kan jag nog hålla mig några månader

Jag har ju redan uppgraderat lagringen

Men mer batteritid hade inte skadat

Enl. uppgift skalld det vara ett större batteri och bättre batteritid.

Av Dinoman

Jaha, då blir det en OLED-deck då. Nu kan jag inte hålla mig längre.

Av Dinoman
Skrivet av trebrecks:

Kanske en oled tv 65tum. Körde 48tums oledtv som datorskärm men den är för stor för det

48 tum var för stort så jag köper en ännu större. ;P

Av Dinoman
Skrivet av durrav:

Det finns inget vred till den dimmern du länkade till. Eftersom han har en vriddimmer där idag så får man enligt reglerna byta till en annan vriddimmer själv och slipper därför anlita en elektriker. Ska man sätta in en inbyggnadspuck och med återfjärdrande knapp så är förändringen så pass stor att man inte får göra det själv.

Ok, då är jag med, å andra sidan så utför man ju i princip samma elektriska manöver så det där lät ju intressant.

Tredje gången gillt för mig här då.

Denna? https://www.kjell.com/se/produkter/el-verktyg/el-produkter/st...

Av Dinoman
Skrivet av Oliver91:

Snyggt, valde BeQuiet när jag köpte sist då jag var trött på Noctua Biege.

Blir väl Noctua igen i nästa bygge då?

Kommer du in i forumet och svär i kyrkan? Beige:a fläktar är en av grundprinciperna för de aerodynamiska grundpelarna i PC-byggande. Skärpning.

Detta förutspår jag dock kommer sälja rätt bra, snygga produkter helt enkelt och bra prestanda. Priset kan ju diskuteras men i dessa tider så...

Av Dinoman
Skrivet av No_Jah:

Ok, men det där är ju typen av dimmer som monteras bakom existerande dimmer eller strömbrytare.
Jag är alltså ute efter en dimmer som har både ratt som man kan vrida på för öka/minska ljuset och trycka på för att slå på/av ljuset, sammtidigt som den ska kunna styras från Home Assistant via wifi.

Ja det är ju drivenheten. Du installerar denna och sedan väljer du valfritt chassi att montera utanpå. Är inte det väldigt bra?

Sen är det ju upp till dig själv om du vill ta risken och bränna ner huset men oavsett ser jag inte hur du ska lyckas komma undan elinstallation i vilket av fallen?

Av Dinoman
Skrivet av No_Jah:

Oj, det kallar jag service, tack för det!

Men det där är ju ingen fysisk dimmer, och ska man använda denna typ av dimmer föredrar jag Shelly som istället använder wifi.

Det finns fler om du söker runt lite.

Jag länkade fel, detta är en dimmer.

https://www.kjell.com/se/produkter/el-verktyg/el-produkter/st...

Av Dinoman

Typ denna?

https://www.kjell.com/se/produkter/el-verktyg/el-produkter/st...

Beroende på vad du är utefter om det är ZigBee eller Z-wave eller Matter t.ex. Ovan är för ZigBee.

Av Dinoman

Ännu en gång gör inte kommentarerna mig besviken. Samma vanliga tugg om att Nvidia är bäst så inget konstigt kontrat med bestörtning över hur alla dessa Nvidia-drönare inte sett ljuset och sanningen med AMD.

Det jag är genuint helt uppgiven över är hus Nvidia för varje generation kopplat järngreppet hårdare och hårdare. Inte helt olikt vad som händer på mobiltelefonsidan med Apple.
Vad händer när den dominanta spelaren helt tar över och kontrollerar all den teknik som styr våra liv? Filosofiskt kanske men så tänker jag och jag är av den uppfattningen att marknaden mår väldigt bra av hälsosamma konkurrenter. 80% av marknaden är mer eller mindre monopol, deras inlåsning av mjukvara låser dessutom fast konsumenten oavsett kvaliten eller prisvärdheten på hårdvaran.

Det är bara etablerade faktum. Själv sitter jag med ett RTX 3080 Ti. 🙃

Av Dinoman
Skrivet av Sando:

...

När det gäller skärmen i fråga så är det ju riktigt skönt att se att nån tillverkare har fattat att alla gamers inte är tonåringar. Ibland vill man ha nåt som passar in i ett vuxet rum, och som kanske är jobbskärm på dagen och spelskärm på kvällen.

Helt enig, jag gillar vad Philips har gjort med Envia. Tydliga spelskärmar till specifikationerna men väldigt enkla och brett tilltalande för den stora majoriteten.

Av Dinoman
Skrivet av Dinkefing:

När ska testpiloterna sluta recensera 1080p skärmar med VA-paneler? När testade de en riktig skärm med minst 1440p med ips-panel sist? Och 24-tums? Det är 2024 snart.

Tomas testade 1440p 144Hz skärmar redan 2018.

Om du kollar mina andra piloter så kommer du se många bildskärmar i andra storlekar och upplösningar.

Jag tycker om att testa både top end och budget, det är många som inte har råd eller behovet av stora och dyra bildskärmar men ändå vill ha låga eftersläp och hög uppdateringsfrekvens. Allt detta erbjuds här.