Inlägg

Inlägg som Sidde har skrivit i forumet
Av Sidde

Äntligen lite nytag hos Intel.
Hoppas de passar på att skapa "fullständig" virtualisering likt IBM med Power/PowerPC gjort med LPAR också.

Av Sidde

Verkligen tråkigt då jag tycker Imola är en av de roligare banorna på säsongen.
Klassisk bana med gräs och sand utanför banan som gör att racingen blir lite tuffare än de oändliga asfaltszonerna på vissa banor.

Bara att ladda om och sikta mot Monaco då, är ju inte direkt långt bort till Monaco däremot så hoppas att vädret inte sabbar den weekenden också.

Av Sidde

Spelat nu i 4 timmar typ.

Känns väldigt mycket som en fortsättning/uppföljare på BotW men utan att vara repetiv.
Däremot vet jag inte om jag egentligen gillar byggandet för det känns som man sätter äventyret på pause.

Dold text
Av Sidde
Skrivet av DasIch:

Du får väl fråga hans föräldrar hur de kan driva AB som går med miljonförluster år efter år?
https://www.allabolag.se/5591937114/dino-racing-ab

Lewis Hamiltons farsa hade flera jobb samtidigt och fick belåna huset bara för att ha råd med kartingen.

Lewis hade inte haft en chans att sig till F1 om inte hans föräldrar lagt massor med pengar på det. Racing är en sport endast för folk med mycket pengar. Det är den tråkiga verkligheten.

Kubica berättade väl om det här med carting då han körde mot bland annat Lewis och Rosberg.
Han berättade om en annan nivå, då enligt han hade Hamilton inte alls så dåligt ställt som det låter.
Lewis pappa är/var IT-chef men tog på sig att jobba som IT-konsult istället och hade ibland flera uppdrag samtidigt.
Men när de återberättar att ha flera jobb så låter de som om han jobbade "extra" med något helt annat.
Är ju inte direkt ovanligt att ha flera uppdrag i IT-världen...

Kubica fick vad han sa (tror det vari podcasten Beyond the Grid) aldrig kvala bra för sin pappa för att de hade inte råd med däck och däcken ska räcka hela säsongen. Till skillnad från de förare som Ham och Rosberg som hade det bra ställt.

Av Sidde
Skrivet av oqvist:

Notera hur tyst det var på Perez radio. Fick rejsa blint hela racet medan max fick konstanta uppdateringar. Sen så hör man ju hur horner snackat. Det är alltid konstpauser innan de ska grattar Perez medan max alltid är best ever

Ham är ju absolut första förare i merc också men RB är lika extrem i sin förstaförarprio som Ferrari i sina glansdagar

Det där med radiotsystnaden var ju ett påhitt från Sky, och är debunked.

Anthony Davidson - who listened to all the board-radio's - mentioned on the Sky-broadcast that Red Bull didn't give any information to Checo. But an quick investigation shows that Pérez WAS getting information from his engineer, almost every single lap - https://threadreaderapp.com/thread/1655520805965516800.html

Jag tror att RB utgår från att Max är deras primära vinstmaskin ja. Men jag tror inte en sekund på Sky/Internet-narrativet att de trycker ner Perez.

För att vara seriös en stund, Sky är uppenbart ogillande av RB/Ver och tar varje chans för att sprida felaktigheter som sedan gör att folk får uppfattningen att detta är sanningen. En stor del av internet-hatet som sprids är pågrund av sådant där som Sky ofta häver ut sig. Alltså att göra ett påstående eller spekulation och sedan fortsätta föda trollen.

Det har dock sett lika dant ut förr, när Ferrari dominerade. Eller Alonso för den delen som alltid blev påhoppad av britterna på rätt fula vis.

Av Sidde
Skrivet av Swedish Berserk:

Var kan man se det?

Eurosport sänder det. Men du kan också se det om du har VPN och väljer UK som land och tittar på Channel 4 Sport på Youtube.

Av Sidde
Skrivet av oqvist:

Ge det 5 år till och du lär bli minst lika trött. Jag tycker ändå det var bättre med Mercedes. De gav båda förarna support trots allt.

2 spontana frågor direkt.
Bottas har väl uttalat sig om att han presterade sämre för att han inte alls fick den support han ville ha. Att han bara fick ett års kontrakt hela tiden. Så var det knappast en helhjärtad insats för stöd till Bottas.

Och hur menar du att Perez inte får support idag av RB?

Av Sidde

Strunta helt i det som kommer med MacOS och kör enbart på det du får via homebrew eller macports så blir livet mycket enklare för dig efter uppgraderingar och få ihop det med rätt versioner, även om det är inget som hindrar dig för att mixa lite.

Och för sökvägar i homebrew så hamnar allt i /opt för ARM-macar och /usr/local för Intel-macar.
Homebrew har en daemon-hantering (services) som löser start och stop av bakgrundsprocesser också.

Av Sidde
Skrivet av makatech:

Vill du ha tightare jämnare racing så rekommenderar jag tex Indycar eller Supercars Championship. I F1 går det nästan alltid i cykler vilka team som dominerar.

Supercars är väl sällan jämnare racing. #97 van Gisbergen vinner nästan varje säsong nuförtiden (tidigare vann alltid Whincup) och minst ett lopp varje tävlingshelg förutom de där 2-3 åren med Mclaughlin. Och teamet Triple Eight Race Engineerin har väl vunnit 10 säsonger de senaste 15 åren.

Av Sidde
Skrivet av GooGeL:

Leclerc hade i sådana fall startat på plats 10 idag, det må ju vara lösningen. Det är ett jäkla dilemma i alla fall. För skadan är redan skedd på det kvarvarande fältet, om kvalet rödflaggas och tiden räcker inte till för vidare försök. Och det är en känd risk.

Radering av kvaltider blir ju ett känsligt ämne under Q1 och Q2. Därför tror jag på en större försiktighet i kvalet, om en sådan regel införs.

Indycar löser ju även det här med skadan delvis genom att alla som blir påverkade av en rödflagg och inte får sätta sin tid faktiskt blir garanterad ett till försök.
Eftersom F1 verkar älska att "testa" nya konstiga idéer hela tiden förstår jag inte varför de inte kan testa faktiskt bra saker ibland istället för saker som bara gynnar "showen".

Samma sak med att inte blåflagga bilen som är nästan ett varv efter men ännu inte varvad. I Indycar blir man inte blåflaggad förrens man faktiskt är varvad och det leder till rätt kul racing där sista bilen innan varvning får försvara sig i hopp om en safety car.

F1 skulle må bra av att låna lösningar från andra serier.

Av Sidde
Skrivet av Zippeer:

Finns USB-A till C också

Jo, dock inte lika vanligt förekommande hemma hos mig som USB-C till USB-A (hona) som jag behövde köpa i drivor när Apple gjorde sin flytt till USB-C

Jag har också mängder med lightning till 3.5mm som jag köpt på mig, och sådant måste jag köpa igen om Apple byter till USB-C till telefonerna.

Så en flytt till USB-C på telefonerna innebär faktiskt en investering av kablar för oss som faktiskt kör Apples grejer redan.
Så ni som ger kritik mot att de kör lightning kanske tycker att det bara är fel att de kör en egen standard, problemet är om man redan är investerad i lightning och lagt ut 1-2k i kablar så blir man istället "straffad" för Apple begav sig in Lightning innan USB-C var the shit.

USB-C är tyvärr värre än alla andra kabeltyper eftersom det är s*t*ns massa protokoll och det står sällan på kablarna vad de stöder för protokoll, vilket gör att man hamnar ständigt i att man inte vet om kabeln fungerar som det ska eller inte. Livet med USB-C är klart värre än SCSI

Av Sidde
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Typ alla vet att med väldigt stor sannolikhet så kommer den svindyra iPhonen man köper ha en laddkontakt som snart inga nya prylar längre kommer att ha. Och föga förvånade verkar detta inte ett dugg påverka försäljningen negativt.

Fast om man varit en Apple-användare ett tag så har man knappast brist på lightning-kablar
Jag har säkert 20st lightningkablar liggandes.
Värre är det med USB-C kablar faktiskt för man vet aldrig öht vilken standard de är så ska man ha ett specifikt protokoll får man nästan alltid köpa en ny. Det är alltså vilket som då jag redan investerat i båda kabeltyperna.

Det jag vill säga är att jag har svårt att se hur kontakten påverkar försäljningen nämnvärt.
Speciellt inte med tanke på bristen på antalet USB-C portar på t.ex min Thinkpad så uppskattar jag USB-A till lightning

Av Sidde
Skrivet av Dumbullen:

"Lite småsegt"? Det var ju ett fullständigt sömnpiller, absolut ingenting hände..
Efter varv 10 var det praktiskt taget bara ett långt paradtåg
<Uppladdad bildlänk>

Var väl första året i Baku då det var lika segt. Alla trodde det skulle bli kaos men så fes det ut likt detta.

Av Sidde
Skrivet av Felixark:

Brukar väll vara runt 15:00 lokaltid som loppen brukar starta så länge det inte är ett "natt" race.

Brukade under säkert 25år+ vara 13:00 cet/cest tror jag. (Innan det var det väl 13:00 lokal tid innan live-tv.)
Men sedan amerikaniseringen så har man flyttat det någon timme fram (14/15) europeisk tid om det fungerar. Jag har sett f1 hela livet och aldrig sett ett lopp såhär sent förutom en gång var det förra året kanske. Tråkigt utveckling iaf att lägga det så sent att tex rödflagg skulle leda till race till midnatt, det är ju trots allt familjeunderhållning.

Av Sidde

Race 21.30 på söndag.
Det var lite väl sent det känns det som även om det är i USA. Det är ju 15:30 lokal tid antar jag?

Av Sidde

Vad är det för disk? är det inte en M2 NVME så är det nog det första att byta.
Spelar hon så är grafikkort nog det näst efter det.

Av Sidde
Skrivet av Sweckid:

Alla utom dom 2 red bull stallen och typ hass

Bara för att bilföretag är titelsponsor för ett team är det väl inte ett bilföretag? Räknas alfa idag? Och hur skiljer det sig från tex när de var Sauber? Det är ju samma stall. Samma sak med AM, vad är skillnaden när de bytte namn från Racing Point?
Och Merc är ju inte Mercedes bilföretaget. Bilföretaget äger väl 1/3 av f1-stallet (killgissar nu) och stallet var ju BAR Honda tidigare.

Av Sidde
Skrivet av Ryzer:

Problemet med Intel är att dom äger allt själva, medans nyare och mindre bolag outsourcar sin verksamhet.
Detta är ett gammalt tänk och kostar brutala summor vilket märks på deras siffror.

Att ha kontroll/äga på sin supply chain har visat sig vara det som är inne igen nu.
Fast nu är det mer på nationell nivå då västvärlden nu vaknat och insett att det var rätt dåligt för både marknaden och nationernas egna självbevarelsedrift att låta all tillverkning och logistik hamna i "låglöneländer".

Av Sidde
Skrivet av Maximo:

Det är inte designerade platser, dom fick tillstånd att ställa upp där på egen risk. Tim (everyday astronaut) sa i förväg redan i söndags att han såg den utrustningen som förlorad.

Missade det, hade inte ljudet på under hela hans stream

Av Sidde

Surfade runt lite på answers.microsoft.com.
Än värre är faktiskt konsekvenserna av att ha just online-konton som denna post från några timmar sedan:
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/microso...

Kontot blir hackat och man är utlåst från sin egna dator. det är väl ok om man valde själv att exponera sig för den attack-vektorn att man själv acccepterar risken. Men tänk alla som bara vill ha en dator och sätter ett skitdåligt lösenord för att det är kontot till datorn som är enbart hemma hos sig själv? Microsoft tvingar på risker här som inte alla slutanvändare kommer förstå, men även om de förstår har de inget val om de inte är datorvan nog att skapa ett lokalt konto.

Finns ingen anledning att ha saker online om de inte måste vara online. Det är en helt onödig risk att ta.