Inlägg

Inlägg som Zabala har skrivit i forumet
Av Zabala

Det är en liten väl krånlig lösning för mig :/ Min grafikkorts kylare är för övrigt en Zalman VF900-CU-LED VGA kylare med heatpipe och borde ju absolut klara att köra burken utan problem.. Min ninja schyte cpu kylare bör ju också fungera toppen så det kanske är något som är sönder eller börjar gå sönder :s?

Av Zabala

Överhettning? Stora problem!

När sommaren kom började temperaturen på min dator stiga riktigt ordentligt. Det steg så mycket att när man spelade vissa spel (Oblivion tillexempel) så kom temperaturen i GPU core temperature upp i 85~ grader (Nvidia GeForce 6800 Ultra)

detta skapade först inga problem men efter ett tag började jag uppleva massivt textur flimmer och totala frysningar av spelet i cirka 15 sekunder. Jag bytte grafikkorts kylare och det blev genast aningen bättre. Textur flimmret och frysningarna försvann. En vecka senare så kom dessa problem tillbaka.

Inte på gamla spel som CS men på de mer grafikkrävande spelen. Jag kan nu inte spela de spel jag vill men som min dator utan tvekan bör klara av. Jag antar att det är överhettning men jag har en kylning i datorn som fått den att vara riktigt stabil och sval under vintern.

Sommaren har knasat upp allt Har någon förslag på vad jag kan göra för att få den lite svalare? Just nu har jag bara vanliga fläktar och en Schyte Ninja cpu kylare med en påsatt fläkt.

Av Zabala

Senare får vi se hur jag gör för att hålla den i drift. Blir nog någon form av reklam till slut eller kanske donationer. Jag har redan fått mail av folk som velat donera så vi får se

Av Zabala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kwissus
Hur säkert är det där systemet?
Om bilderna sparas direkt på hårddisken är det ett givet säkerhetshål, bara för att det är en bild så kan den innehålla elak kod(finns virus som maskerade sig som bilder bland annat).

Om du använder någon slags databas, antag att bilderna är blobbar i en sqldatabas, och uppladdningsfunktionerna är skrivna php, så är också det ett säkerhetshål, för så vitt jag vet finns inga gratismoduler till php som klarar av att ladda en bild direkt som en blob i en databas, php måste spara temporärt som en fil på hårddisken, och där vi får samma problem som om du inte använder en databas.

All php filuppladdning bygger på att man har betrodda användare.

Sen kan jag ha fel, du kanske använder någon helt annan metod, men jag har lärt mig undvika php och publik filuppladdning av nämnda orsaker.

Ta inte illa upp av mitt inlägg, jag söker bara informera om säkerhetsluckor i php =]

Självklart tar jag inte illa upp Det är bara trevligt med användare med synpunkter/åsikter etc

För att svara på din fråga så är jag rädd att du inte riktigt har rätt i det du säger. När en bild laddas upp så kontrolleras mime-typ och filändelse. Uppladdade filer exekveras aldrig av PHP. Och så länge filen inte har ändelsen .php eller .cgi så kommer den inte heller kunna exekveras genom en förfrågan mot Apache.

Så länge man kodar korrekt är filuppladdning lika säkert som vilken php-applikation som helst.

Och att servern kör systemet FreeBSD gör den ännu säkrare mot intrång och andra fulheter än tillexempel windows xp som är som en öppen port i jämnförelse

Av Zabala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hagbarddenstore
Lägg till en ruta eller nått där det står hur stora filerna får vara och vilka format den tar...

Ska göras Inga filmformat tas det är bara bilder och flash filer.

Av Zabala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kaptenperre
Du skulle kunna göra så att när man valt att ladda upp 3 bilder, och sen när man kommer på att man vill ha en fjärde, så försvinner inte sökvägen till de tre första.. är lite drygt att lägga in dem igen.

Smart Ska titta på det tack för tipset.

Av Zabala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bombur
Trevligt, snyggt domän också.

http://www.google.se/search?hl=sv&q=filepixel&btnG=S%C3%B6k&m...
Ger ca 146 träffar på google.

Gör lite reklam!

Tack Jo borde börja sprida den lite. Hittils har det i princip bara varit användare som spridit den till vänner osv

Av Zabala

filepixel.com

http://www.filepixel.com/filepixel_banner_small_white___.jpg

filepixel.com är en sajt jag skapade som ett projekt för en kurs jag hade i år två i Gymnasiet. Den gick online i Februari och blev väldigt populär. Nu har jag precis lagt upp sajten igen efter en hel månads downtime pga serverbyte och andra problem. Ville bara tipsa er om sajten som satsar på att vara lättanvändlig och stabil.

Ni behöver inte registrera er för att ladda upp bilder!

Ni får ladda upp hur många som helst!

Det går att ladda upp nio stycken bilder samtidigt!

Ni får ingen krånglig länk till era bilder utan en simpel (filepixel.com/minbild.jpg)

Sajten finns på engelska men också på svenska!

Den är gjord på en mac

Kom gärna med massa kritik för jag vet att det finns oerhört mycket saker att förbättra. Förslag på förbättringar mm är väldigt välkommet.

Ifall någon är intresserad av något slags samarbete eller vill ha en reklam på sajten så hör av er till pixels@filepixel.com

Av Zabala

Passar dessa ihop? cpu + grafikkort

http://www.webhallen.com/prod.php?id=34303

http://www.webhallen.com/prod.php?id=33415

Jag och en kompis ska bygga en liten budget dator och vi undrade ifall dessa passar ihop tillsammans? Och hur dåligt är egentligen det där grafikkortet? Vad klarar den av i spelsammanhang? Ifall grafikkortet inte passar till den cpu,n har ni något förslag på ett grafikkort i samma pris klass?

Vad för slags RAM behöver vi för att det ska funka?

edit: när det gäller hårddiskar vad rekomenderar ni? IDE 2,5 eller 3,5 eller sata diskar? vad passar och vad passar inte?

Tacksam för svar

/Nybörjar byggarna

Av Zabala

jag har en router ;> men räcker det ? har en dlink 624+ typ.. ej så hajj på det där.

Av Zabala

vsmon.exe suger all cpu!

Jag har zone labs security och jag märkte nu att vsmon.exe som tillhör zonelabs zonealarm program tar cirka 70-100 cpu att köra :/ helt sjukt det ska väll inte vara så? Det är väldigt jobbigt eftersom när min dator når 100% cpu så går fläktarna igång rejält och det låter oerhört mycket.

Det har inte varit såhär tidigare tror jag :/ vad kan det bero på? ska det verkligen ta så mycket cpu?

Jag kör en windows xp pro med 2ghz och 512 MB ram.

Av Zabala

program kan ej ansluta till internet

Jag har två stycken windows datorer i mitt hemma nätverk. För ett tag sen började den ena av dom bete sig konstigt och helt plötsligt kunde jag inte längre starta mitt favorit spel. Den kunde inte få någon anslutning till servrarna. Senare började alla andra spel som krävde att man hade en internet anslutning att sluta fungera.

Jag sökte igenom datorn efter virus, spioner osv men hittade inget! efter ett tag tröttnade jag och installerade om windows.

Nu är problemet borta och jag kan spela mina spel igen Men nu tre dagar senare när jag kom hem från första skoldagen och ska starta min andra dator för att spela lite så är det den som beter sig precis likadant.

Spelen kommer inte in på internet och jag kan inte logga in på msn. Jag kan dock surfa med mozilla och IE.

Detta är riktigt jobbigt och jag vill gärna veta vad som orsakar detta, virus? eller något med routern? Jag har en D-link 624+ och den har alltid fungerar fel fritt innan (jag har inte gjort några ändringar) Någon som vet nåt?

Av Zabala

Ny installerat WIN XP PRO

Ska installera windows xp pro med service pack 2. Och jag undrade vad jag egentligen behöver för att kunna hålla mig skyddad från virus och andra ohyggliga ting. Innan har jag användt mig av symantecs norton antivirus + ad-aware.

Men finns det något som är lika bra som norton fast gratis? och räcker ad-aware + något program likt norton för att hålla mig säker?

Av Zabala

Plantronics DSP500 inget ljud!

Har precis skaffat mig en ny pc windows xp kör jag och nu när jag satte in mitt plantronics dsp 500 usb headset så kommer det inget ljud. Jag har kollat på plantronics hemsida och där laddade jag ner PerSono som man sköter sitt headset med men jag får inget ljud vet nån vad som kan vara fel eller var jag kan hitta någon annan drivrutin för headsettet?

EDIT: Det går inte att läsa in den här enhetens drivrutin. Drivrutinen kanske är skadad eller saknas. (Kod 39)

så står det när jag kollar i egenskaper för enheten :s någon som vet hur jag kan fixa detta?

Av Zabala

Stort tack Zevon

Av Zabala

Du har rätt Zevon jag vill ändra på xinitrc i /etc/X11/xinit/ så med man su eller man sudo ändrar jag?

Av Zabala

tack det ska jag göra

Av Zabala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av koefz
man chown

hm?

Av Zabala

hur blir jag ägare? (linux)

Jag kan inte modifiera en fil för jag är inte ägaren tydligen. Men det är jag som installerat systemet och har det enda kontot. Varför är jag inte ägare? hur kan jag bli ägare?

Av Zabala

Ok tack för svar men finns det nått sätt att få dom skriv bara osv ?