Inlägg

Inlägg som Bergstrom har skrivit i forumet
Av Bergstrom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lcars
Respekt är något man förtjänar, och jag kan inte riktigt se på vilket sätt en människa som gör ett panikslaget försök att förlänga sitt liv med några år genom att undfly ett problem som han själv är orsaken till har förtjänat respekt från min sida.

Medmänsklighet är för övrigt meningslöst, en majoritet av mänskligheten är korkad, vidrig och ondskefull, jag kan inte påstå att jag är överdrivet villig att associeras med den. Jag kan ej heller påstå att jag sympatiserar överdrivet mycket med människor som medvetet förstör sina egna liv.

Ja, respekt är något man förtjänar och medmänsklighet är ofta en mognadsfråga, jag känner igen mig i bortförklaringar om darwinism och diverse teorier, något jag själv använde mig av för att på ett enkelt sätt motarbeta de känslor en alkoholiserad och svikande far fick mig att känna.

Med dina ord har du precis försökt mindervärdera en annan människa, som av någon anledning har hamnat i en situtation som inte är gynnsam för någon, allra minst sig själv. Detta är inte svaghet, detta är en del av att vara människa.

Så oavsett om ditt uppsåt är att motarbeta egna känslor för att själv må bättre, vara elak, eller helt enkelt se alltför naivt i texter om evolutionslära så hoppas jag att tiden skänker dig en gnutta medmänsklighet och som slutprodukt respekt av andra människor.

För just nu är det trådskaparen som gör något positivt och beundransvärt. Därtill är det han som förtjänar respekten.

Till trådskaparen önskar jag all lycka

Av Bergstrom

Ett skrivbord som inte är fullt så djupt, även i mörkare träslag. Fixa kabelhärvan. Få symmetri i ljudanläggningens positioner. Sätt upp skärmen på ett väggfäste.

Ja just det, en schysst skrivbordslampa med.

Av Bergstrom

Träning runt 3-5 timmar per dag. Sen garaget tills kvällningen där bilen just nu får lackrekond, nytt ljudbygge, trim.

Av Bergstrom

Gymnasiet är en enda stor fest. Och ja, jag gick Natur. Att ta ett sabbatsår innan fortsatta studer och sedan bli arbetslös.. Det är värdelöst.

Av Bergstrom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tSp
Bullshit. Beror iofs på vilken olja det är men ALL motorolja är så pass mörk att den absolut inte är värd att sänka ner en dator i, man lär inte se ett skit. Dessutom är viskositeten hos motorolja överlag alldeles för hög för att vara lämplig till en dator. Nej du, den gubben går inte! Bättre att använda en olja som garanterat fungerar än att hålla på och fula sig bara för att få nämna att man gillar bilar på ett forum..

Det finns visst motorolja som är relativt genomskinlig. Visserligen är den inte genomskinlig som vatten, utan snarare pissgul. Men jag håller med, finns oljor som lämpar sig bra mycket bättre än motorolja.

Av Bergstrom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Greywolfer
Jag vill verkligen inte uppmuntra till att leka med hemmagjort, vilket också är olagligt, men hur många av de som dör och skadar sig pga fyrverkerier vid nyår är inte under 18år/berusade?

Tar vi bort de riktiga raketerna, då får vi ännu mer hemmagjort, och det är betydligt farligare..

Jag menar, har inte alla blandat väteperoxid, aceton och en skvätt saltsyra någon gång? Det är ju nästan enklare än att inhandla vanliga smällare/raketer. Speciellt under 18 år.

Förresten är det ganska taskigt att stoppa ett gammalt skräp-agg i en ny låda och försöka luras

Av Bergstrom

Med tanke på att Zombies faktiskt är döda, och ibland även förruttnade så borde en ganska simpel gissning vara att det finns dåligt med näring i deras egna kroppar.

Av Bergstrom

Jag tycker att man lär sig. Jag började lyssna på datorskapad musik för ungefär ett 10 tal år sedan.

Först var allting bara "techno". Men ju mer aktiv lyssnare man är inom genrerna, desto mer lär man sig höra skillnad på deras olika karaktärer. Men som sagt finns det ju gråzoner och ibland blir det krångligt

Av Bergstrom

Brutit ett nyckelben.
Kapade av mitt lillfinger med en rostig slö kniv som mindre resultat? Höger pekfinger är en centimeter kortare.

Som yngre ramlat med en plastpinne i munnen, tur nog så var gick det inte igenom, även fast det var marginellt.

Det är nog det värsta, åtminstone vad jag kommer ihåg

Av Bergstrom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bacil
Man räknar på 40 % alkohol eftersom det är det man dricker. 100 % finns inte ens och om det fanns skulle det inte gå att dricka

Närmaste man kan komma är väl 99,5%. Denna är framställd på kemisk väg och inte via destillation, den gränsen går vid 96% och detta är fullt drickbart.. Tills det börjar bli strävt i halsen och man sitter och harklar sig (irriterade slemhinnor?)

Kör inte bil dagen efter, helst

Av Bergstrom

Den dagen jag hör en en 15 åring säga "Det makear ingen sence" den dagen blir jag skogstokig. Nu pratar vi verkligen att misshandla det svenska språket, fy fan..

"Helt oförståeligt" är en fras som är relativt nära den engelska innebörden då en direkt översättning kan bli svår att hitta.

Av Bergstrom

Byggde en mikrovågskanon under gymnasietiden, denna bestod utav två magnetroner i fas på vardera 750 (mhz). Detta betyder att vårt projektarbete var en dual core och mycket snabbare än era slöa single core-mikros!

Av Bergstrom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hund-ONE
Då lär man väl krångla och köpa egen IR-mottagare etc?

Det är sant, kräver ju MCE-mottagaren eller liknande. Sådär efter jobbet så tänkte man ju inte riktigt på det..

Men! Kan man ordna sig en billig mottagare så rekommenderar jag denna fjärrkontrollen varmt! Man blir ju av med alla andra fjärrar, vilket är guld. Blir ett givet vad på inköpslistan

Av Bergstrom

http://www.dustinhome.se/pd_5010088321.aspx

Den här ska du ha om du vill göra det enkelt för dig (Därmed inte sagt att den är enkel att ställa in). Med den här styr du sedan din HiFi arsenal. En vän har en sådan och det är sjukt smidigt om man ställer in vettiga makron.

Av Bergstrom

Ser riktigt bra ut!

Dock om det nu är möjligt, så hade jag satt en fläkt i nedre hörnet och den på motsatt sida i övre hörnet, den som sitter längst ner agerar insug, den som sitter överst agerar utblås.

På så sätt får du ett luftdrag som passerar komponenterna, är båda på samma höjd kommer du istort sett enbart flytta lådans "kallaste" luft. På detta vis slipper du även att arbeta mot principen att varm luft stiger.

Av Bergstrom

Vista är väl okej sålänge man håller sig till en uptime på under 5 dagar. Testa tre veckor och Vista är som sirap.

Av Bergstrom

Har man som kille bara gett ut en "lyckohöger" på krogen på fyllan så kan man inte slåss, så man får se sig som rätt körd.

Även om du kan slåss, väger en jävla massa och är 3 lyckstolpar hög så har personen som tränar kampsport i regel ett bra övertag, snabbhet och vighet. Varav innan du är framme med björnkramen så har nötterna vandrat upp till bröstkorgen på grund av en välriktad spark. Skulle du komma fram och undvika omplacering utav familjejuvelerna, ja då får du nog se dig själv som en vinnare, då karate är ljusår från MMAs territorier och således totalt värdelöst på backen.

Av Bergstrom

Finns inte en möjlighet att bygga någon vidare muskelmassa på en månad, det är en dröm alla drömmer om.

Det du däremot kan göra är att köra hårt, att du kommer lyfta tyngre vecka efter vecka är på grund av att din kropp "lär sig lyfta på rätt sätt". Kör hårt dagarna innan för att få upp pumpen, sen kan du ju alltid lägga på dig något kilo eller två.

Av Bergstrom

Jo, jag följer den med. Men det är desto mer av anledningen att den faller i kategorin övernaturligt, för serien i sig verkar ganska handlingslös.

Av Bergstrom

Köp Gainer i valfri smak, blanda med mjölk och drick 2-3 stycken om dagen. Oboy är bara socker...