Inlägg

Inlägg som anon70536 har skrivit i forumet
Av anon70536

För de som är intresserade av vad det kostar tillverkarna i licensavgifter att använda HDMI och DP:

HDMI: $10'000 per år + $0,15 per såld enhet ($0.05 per enhet om en HDMI logotyp finns på den, $0,04 om man slänger in HDCP också)
DP: $0,20 per såld enhet

Priset drar jämnt vid 200'000 sålda enheter per år:
$10'000 + 200'000 * $0,15 = 200'000 * $0,20

Alternativt drygt 66'000 enheter per år om man slänger på HDMIs logotyp på enheten:
$10'000 + ~66'666 * $0,05 = ~66'666 * $0,20

Eller 62'500 enheter om man läggertill HDCP:
$10'000 + 62'500 * $0,04 = 62'500 * $0,20

Om man däremot är en mindre tillverkare (färre än 10'000 enheter per år) blir det stor skillnad. Då sänks årskostnaden för HDMI till $5'000 men royaltyn för varje enhet stiger till en hel dollar:
$5'000 + 10'000 * $1 = $15'000
10'000 * $0,20 = $2'000

Av anon70536

Jag saknar fortfarande ett vettigt utbud av t-bord med MX Cherry Clears...

Av anon70536

Utan inbördes ordning (blev för svårt då):
Final Fantasy VII
Pokemon Gold
StarCraft
Guild Wars
Guild Wars 2

Mer än några timmar av mitt liv summerat på fem små rader x)

Av anon70536
Skrivet av Oliver91:

Gw2 var i mitt tycke alldelles för farmigt när det kom till lvlandet och alla events blev tröttsamma i längden och jag saknade att kunna questa samt avsaknaden av rejäla gruppaktiviteter som krävde lite kommunikation mellan spelarna -.-

Nu finns det ju faktiskt mer än ett sätt att levla i gw2 På rak arm såhär innan dagens första kaffekopp: Exploration (det du verkar gjort), WvW, dungeons, crafting, gathering. Spelet kommer till sin fulla rätt först när du märker hur snabbt man levlar om man blandar de olika sätten på ett vis så man hela tiden har kul.

Av anon70536
Skrivet av frillan125:

Sen kom det ascended amulett, ringar etc vilket jag gärna skulle sett att de avstår från, armor på väg nu också. Rör sig om små skillnader i stats och det är bara 1 tier över exotics, så inte allt för illa än.

Höll helt med om mycket, men ovanstående har många missat motiveringen bakom att det lades till i spelet. Det var inte efter krav på mer gear från spelare eller för att börja en trend med bättre gear varje år eller något annat sådant.
De gick ut och förklarade att de märkte strax efter release att de gjort bort sig och borde egentligen haft ascended med från första början. Främst för att skillnaden i jobb mellan exotic och legendary avskräckte de flesta från att försöka skaffa legendaries. Med ascended mellan blir steget mindre och fler känner sig motiverade att jobba för en legendary.

Appropå fel på spel i allmänhet känner jag att det absolut största problemet med spelet (och de flesta andra) är att det sprids så mycket skitsnack från "haters" på forumen att det går felaktiga dåliga rykten hela tiden.

Av anon70536
Skrivet av phoenixdisciple:

För mig var det sjävla core-systemet tror ja...
Avsaknaden av end-game content kan man leva med, bara att vänta på mer content ska släppas och spela annat under tiden;

Men det som fick mig att inte vilja röra spelet efter en månad var;
* Movement: Det kändes som att spela med mouse acceleration när man gick.. jumping puzzles var ett helvete då man antingen kunde missa en plattform totalt, eller på något magiskt sätt "flyga" i luften, har säkert 100tals screenshots där jag bara står som ett jäkla fån 1-2 meter rätt ut i luften, där jag borde ha ramlat ner.
* Classes: Jag saknade helt enkelt pyramiden; Healer - Tank - DPS.
* Combat: lvlade lite olika klasser, enda jag fick till max lvl var en Necro. Efter att ha spelet GW2, TERA och Neverwinter har jag kommit fram till en sak; HATAR MMO's som begränsar antalet spells man kan ha ute eller som inte har Macros, rent av HATAR det... spelat WoW i 6 års tid så det kanske har satt sina spår lite för hårt. Men för mig är halva spelet att fippla med Addons, UI, Macros osv. i downtime mellan Wipes, väntar på raids eller bara questar/gör dailies.
* Playerbase: imo så var det för liten playerbase.. när man började närma sig end-game zoonerna så var det som att komma tillbaka från "the wall" i Game of Thrones; överlycklig att se en annan levande individ!

Har inte spelat sedan release nu, och mitt konto blev hackat så jag har väntat över 1 vecka på svar från ARENA.NET nu; men jag börjar undra om det är värt eftersom spelet verkar ändå dö ut.

Ja det verkar ju inte vara ett spel för dig, men att spelet håller på dö ut är en myt som sprider sig från bittra flamers på bland annat gw2gurus forum. Under presentationerna inför kina-releasen avslöjades det att 2,5 miljoner loggar in minst en gång i veckan, jämför den siffran med 3 miljoner sålda kopior runt årsskiftet så har det vuxit ganska bra sedan dess också. Det är snarare ett problem med att spelarna motiveras att samlas på ett fåtal platser i en enorm spelvärld så att större delen blir folktom trots att det finns mycket spelare. Det är dessutom något som alltid tas upp i intervjuer så de är väl medvetna om att det är ett problem.

Skrivet av Wifi:

Nu har jag inte spelat World Of Warcraft, så vet inte vad du menar, men tröttnade själv väldigt fort på spelet efter jag nått högsta leveln.

Jag syftar på att många som spelat MMOn sen tidigare innan de provade GW2 var vana vid att endgame innebar x hundratal timmars raidande för att få endgame-gear. En ganska bestämd knuff från utvecklarna att "det här är vad du bör göra tills vidare". Är man van vid det stuket står man lätt nydingad lvl 80 i GW2 och vet inte var man ska ta vägen för utvecklarna lämnar det öppet för spelaren att ta reda på vad han/hon vill spendera sin endgame-tid med istället för att knuffa in dig i något.

Skrivet av Wifi:

Nu har jag inte spelat World Of Warcraft, så vet inte vad du menar, men tröttnade själv väldigt fort på spelet efter jag nått högsta leveln.

Jag förstår att många känner så, vi som spelat sedan release och fortfarande är aktiva tillhör den typen gamers som har lättare för att spela saker som inte ger någon reward så länge det är skoj än genomsnittet verkar ha.

Av anon70536
Skrivet av valiant:

Är nyfiken på Guild wars 2. Har tidigare kört WoW men tycker de förstör spelet mer och mer. Jag är ingen raidare så för mig är själva levling/questande viktigt samt endgame för min del är i första hand PvP battlegrounds.

WoW har helt tappat på det förstnämnda för min del. På grund av alla phasade zoner så tappas helt känslan av att befinna sig i en onlinevärld. Vill jag hjälpa en kompis questa (eller vice versa) och passa på lira lite ihop när vi båda är online så går ofta inte det då vi befinner oss i olika phases och inte ens kan se varann! Ett sådant koncept raserar hela min bild av hur en MMO-värld ska bete sig iaf.

Så utifrån min spelstil, kan Guild wars 2 passa mig då?

Nu spelade jag aldrig WoW mer än ett par trials så vet inte riktigt vad PvP battlegrounds innebär men det låter som något åt WvW hållet, isåfall skulle jag säga att GW2 kan vara värt att prova. Levling i GW2 tyckte jag var riktigt skoj, det kändes aldrig som ett nötande och jag kände mig alltid motiverad att fortsätta.

Skrivet av Wifi:

Endgame gick fel.

Jag tror det är mer korrekt att säga att endgame inte var vad WoW-klonsfantaster förväntade sig. Jag har själv alltid tyckt att WvW är ett fullt dugligt endgame till exempel.

Av anon70536
Skrivet av traeskapa:

Tjabba!

Jag funderar på att sätta igång på riktigt igen, och fundrar lite över er fiskryttare.
Vad är medelåldern?
Vad spelar ni mest, PvE, WvW, PvP?
Vilken server lirar ni på?
Kör ni enbart berserkergear i PvE?

Kan inte kika er hemsida, då filtret här på jobbet blockerar den.
Och ja, det är roligare att skriva Fiskryttarna än Friskyttarna, inget ont menat!

Mvh

Haha, gillar skarpt din "citering"

Jag skulle gissa på att vi har en medelålder på iallafall 20+, de flesta jag pratat med är mellan 18 och 30. Vi är en PvX guild så det finns folk att spela med oavsett om du vill köra PvE, PvP eller WvW, servern är Gandara.
Det är nog många som kör zerker i PvE, men det finns absolut inget tvång eller ens officiell rekommendation från guildens sida så vitt jag vet. Det blir roligare att spela om man är fri att experimentera, själv kör jag support-ranger med en kombination av Giver och Cleric-gear.

Av anon70536
Skrivet av Anorrgre:

Hade kul som fan till 80. Spelade en hel del WvW då efter jag gearat upp också. Sen tröttna jag. Fanns inget att göra förutom mindless farmig eftersom endgear är så enkelt att fixa. Så la ner i 3 månader. Sen börja jag med syrran en ny varsin gubbe. Lvlade till 80 och sen geared den fullt som dag. Finns ingenting kvar efter det.

Saknar allt pvp, skillsystemet, uppdelade klasser, arenas, och inte minst! Finns enligt mig ingen "skill" med detta spel. Jag spela en thief och möljde sönder allt i WvW solo. Samma med guardian. Men det va ändå Inge kul. Saknar alla teamcomps och skillcombos från GW1 saknar det riktiga GW!

Skickades från m.sweclockers.com

Hade också downtime ett tag under våren/försommaren, var mest in för att harva in achievements när det kom en patch. Senaste två månaderna har det börjat hända grejer, jag har plötsligt saker att göra igen så jag skulle säga att det är värt att kika in igen och se om det är nåt för dig

Vad gäller WvW har thieves fått sin beskärda del nerfs, det du känner var avsaknad av skill-behov tror jag personligen mest var balanseringsproblem. Just thieves och guardians har varit ett problem tidigare.

Gällande skills finns det intressanta nyheter: Looking Ahead: Guild Wars 2 in 2013

Citat:

[...]
New Skill and Traits
We’ll begin regularly adding new skills and traits to the game for each profession to expand your characters and builds! You will be able to earn these new traits and skills by unlocking them. [...]

Av anon70536
Skrivet av Ascor:

Blev tack vare A-gens inlägg sugen på att börja spela igen, på en helt ny karaktär. Ser nu att jag inte kan skapa nya karaktärer på en annan server? What's up with that? Det är ju som att ta betalt för att börja på ett nytt save-game?

Skulle gissa att det är motiverat av WvW. De vill ju att spelare ska odla fram en slags lojalitet för sin server, och då blir det ju lite knasigt om man spelar på flera. Personligen håller jag däremot med att det vore nice att till exempel ha en WvW karaktär och en PvE karaktär på olika servrar.

Av anon70536

Tänkte försöka ge en liten helhetsbild som jag ser det av vad som hände spelet och hur det ser ut idag

Spelet släpptes med mycket potential och höga förväntningar, vilka de inte lyckades nå hela vägen upp till. Det var buggiga event och det var obalans mellan olika klasser och mellan olika vapen. Longbow på ranger var fullständigt omotiverat att använda jämfört med shortbow många månader till exempel, och thieves i närapå permanent stealth gjorde att man drog sig för att prova WvW.
Däremot ska det sättas i perspektiv också, dessa brister var saker som alla nya MMO har vid release och de var mycket lindrigare än i de flesta andra fall.

Efter några dagar/veckor/månader beroende på vilken takt man spelade i upptäckte man att gear-stegen var aningen för kort och högsta typen var besvikelseframkallande lätt att få tag på. Legendary vapen däremot var så smärtsamt och omotiverande långt bort att de flesta inte orkade bry sig. Här tappade spelet en stor grupp spelare, främst från den lite mer hardcore publiken. A-Net insåg problemen, lite för sent möjligtvis, och gick ut och presenterade sina planer framöver. En ny pinne skulle läggas till högst upp på gear-stegen, med motiveringen att den i ärlighetens namn borde funnits där från första början och löften om att det därför inte skulle bli fler pinnar i framtiden. Det var en fix, inte ett tillägg. Forumen gick trots det heta om "gear-grind" och kommentarerna om hur A-Net bara ljuger började flöda.

I november kom då till slut en ny lvl 80 zon och en ny dungeon, Fractals of the Mists, med ganska unik uppbyggnad. Fractals införde den första biten ny gear i formen av ringar och spelet hettade till rejält. Ringarna var random drop från en kista, så de flesta nötte i flera veckor för att få tag på ringar med rätt stats.

Här känner jag att vändningen kom, det var ingen snabb och dramatisk vändning men från den här punkten började A-Net att ta tillbaka förlorad mark vad gällde kvaliteten på spelet. Patcharna började komma regelbundet, och med de förändringar. Det lades till möjlighet att köpa ascended-ringar för fractals dungeon-tokens, det lades till en valuta för daily och monthly achievements för vilken man kunde köpa ascended-amuletter. De stora open-world bossarnas event fixades och deras loot uppdaterades. Det började jobbas på att bli av med culling (att fiender blir "osynliga" för att spelet inte hinner rita upp de på skärmen) i WvW, balanseringarna trappades upp. Under senvintern annonserades en ny typ av content ut, så kallad "Living Story".

Ännu ett tydligt skifte i spelets utveckling kom nu. Living Story gick ut på att varje månad släppa nytt content med en liten bit story och nya achievements och loot, som nästa månad ersattes av nästa living story. A-Net experimenterade med olika typer av content att släppa som living story, vissa var sämre och andra bättre, men för första gången sen release blev det inte hatstorm på forumen för att något inte var perfekt. Under den här perioden kom också efterlängtade funktioner för e-sport: custom arenas och observation mode, det började försiktigt att dyka upp podcasts. En annan ny funktion som uppskattades av communityn var tällägget av Guild Missions, olika typer av uppdrag man gör tillsammans som guild och för vars tokens man kan köpa den sista typen av ascended trinkets.

Nu är vi nästan framme i dagsläget, i juni släpptes den mest hyllade living story episoden hittills, tillsmmans med ett radikalt upphottat acheivement-tracking system och löften om LFG-verktyg ingame och patchar varannan vecka framöver.

Jag har nu självklart glömt en hel del, och kanske misstagit timingen för vissa saker, men jag tycker att det överlag ger en sammanfattande bild av spelets resa de senaste 10½ månaderna. Spelare som inte varit aktiva sen innan jul kan nog bli väldigt positivt överraskade av hur mycket det mognat sedan dess, spelarbasen känns stabil och om något långsamt växande sen några månader. Den allmänna tonen från aktiva spelare på forumen känns inte alls lika fientlig som den gjort.

Ett varningens ord dock, spelet tappar en fruktansvärd stor del av sitt värde utan en vettig guild. Bara att ha en guild att ställa frågor till och leta hjälp hos istället för att skrika "LFG" eller använda lfg-hemsidor gör spelupplevelsen mycket större. Andra likasinnade kan mycket troligt ha koll på saker du skulle kunna göra även efter att du själv tror att du har slut.

Tänkte avsluta med lite skamlös reklam Ni som slutat spela för ett tag sedan, kanske rentav ett långt tag sen. Skicka en ansökan till friskyttarna (forumet på friskyttarna.eu) och ge spelet en chans till, det har hänt mycket och vi är mer än villiga att hjälpa dig hitta något du gillar. Det är helt okej att säga hej ingame om man vill också (Rivv Rezzi).

EDIT:
Om någon är intresserad av en lista på vilka patchar som kommit så finns det här:
http://wiki.guildwars2.com/wiki/Release

Av anon70536
Skrivet av Klocker:

finns det nån Teamspeak el. liknande man kan hoppa in i?

SweC guilden har en Mumble vet jag.

Av anon70536
Skrivet av tOPO:

Köpte ett 24p 50cl Coca-Cola Cherry på MatDax. 5kr/st exkl pant.
Så jävla smutt. Inga snacks. Än. Måste ändå ut med hunden under dagen så får ta en liten snabb shoppingrunda :>

Nog för att jag vet att smaken är delad som baken, men huvva den läsken tyckte jag mest var ondska på burk :S

Av anon70536
Skrivet av Zaptoit:

Om du har pre-purchase så kan servers öppna så tidigt som 5 på morgonen för character creation och name reservation vår tid, men dom öppnar officiellt 8 på morgonen vår tid, imorgon, lördag.

Tyvärr inte, klockslagen är 6.00 och 9.00 respektive. Vi har fortfarande sommartid och är därför GMT +2 just nu.

Av anon70536
Skrivet av Juggernawt:

Undrar vad TS ska med smörpaketet till...

Smälta över en skål popcorn tippar jag på *drool*

Av anon70536
Skrivet av PhenPhantom:

Inte så bra PvE, dock förstår jag inte hur du ogillar wow, det är ju i princip bara PvE anpassat, men guildwars2 är väl inte att rekommendera om du är en hardcore-pve människa. Tror det bara finns 5 instanser.

Man ska inte lyssna på de som uttrycker sig på det här viset, om PvEn är bra är en smaksak.

Trenden jag ser är att de som tycker att "instanser" och "raids" är den enda typ av PvE de har lust att spela uttrycker att de inte tycker PVE:n är bra. Ifall det är på grund av förutfattade meningar om resten av PvE:n eller att de faktiskt provat grundligt och inte tyckt om det varierar. Övriga verkar i allmänhet tycka att PvE:n är riktigt bra, speciellt de som spelat längre än början av spelet i betorna.

Hoppas det ger en lite objektivare syn på saken.

Av anon70536

Det blir vanlig frukost och middag fast framför datorn, under dagen och natten har jag en stor hög nudlar och två liter Red Bull. Ja och så massor av tunnbröd så klart. Allt noggrannt planerat för att inte få smulor i hela t-bordet x)

Av anon70536
Skrivet av Tacomix:

Reggad på hemsidan, har folk bestämt vad dom ska spela? Sjukt svårt att bestämma sig..

Jajemen! Human Ranger, men kan inte bestämma mig för vilka vapen :/ Greatsword/Longbow funkade bra, men shortbow var också riktigt roligt. Warhorn har en ovärderlig swiftness skill.

Trots att man valt ras och klass är det fortfarande massa valångest x)

Av anon70536

Fick min låda från Game idag jag med, lyckan är nästan total, nu saknas bara öppna servrar

Av anon70536
Skrivet av Phukkitt:

Men man kan väl ogilla ett företag oavsett om de gjort något bra "för industrin" eller ej? T.ex., låt säga att EA har gjort jättemycket betydelsefullt för spelindustrin i sig genom alla åren de funnits, men att jag tycker att deras nuvarande metoder som de använder i dagsläget är helt åt skogen, eller att jag tycker att deras VD är ett rövhål som inte förtjänar ett öre till från mig. Säg mig då, varför ska jag ta hänsyn till vad de har gjort för industrin tidigare?

Exakt, kolla bara vad Ubisoft gjort för spelbranschen innan de började med sitt "online-DRM", de kodade mycket grymma grejer. Nu har de kvar grymma spel fortfarande, men man har ingen lust att köpa dem på grund av att man inte ens kan spela single player kampanjer när deras servrar bråkar eller på tåget/bussen längre. Vad gäller Blizzard så började de vandra den vägen med Diablo 3 vilket gjorde att jag tappade suget för det spelet innan jag ens köpt det.

Så nog går det precis som du säger ogilla företag fast de har varit fantastiska tidigare.