Permalänk
Medlem

Nu behövs det experthjälp!

För 4 dagar sedan köpte jag en Zalman CNP-9500 CU och när jag kom hem på kvällen satte jag igång med det hela.
Efter 10 min hade jag fått loss den gamla fläkten och då följde hela CPU'n med pga att kylpastan var som ett klister.
Ingen skada kom till just då men det kom senare då jag satte tillbaka CPU'n efter rengöring med Tops. Jag råkade snudda till lite på "pinnarna" så 2 st av dem blev helt nerplattade.
Först var jag besviken o tänkte hur klantig jag var men sen tog jag fram en pinsett o började trä upp dem. Jag lyckades och de gick som vanligt ner i spåren på moderkortets CPU plats.
Dock när jag fick igång datorn frös den plötsligt till och allt stannade + att ljudet hakade upp sig med ungefär 0.2 sek i upprepning.
Men jag starta om datorn och då fungerade den. JIppie, i 4 timmar, sen hände samma sak igen. Dock försvann allt detta på 2 dar men nu igår natt så kom allt tillbaka igen och nu är det riktigt allvarligt. Datorn fryser till efter 2 till 10 min och det går knappt att göra någonting. Först trodde jag att det var för lite kylpasta på men det såg OK ut fast jag bytte ut den ändå o la på så mycket som man ska. Jag har i som sagt provat allt. Ta bort all min klockning vilket inte var alltför stor (dock inte formaterat hårddisken eller kört memtest86), satt allt i BIOS på default osv.

Snälla om det är någon som orkar ta sig tid att läsa detta och kanske har en lösning på vad jag ska göra vore det jättebussigt!
Tack i förhand

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Du kanske ska pröva att formatera? Kan ju hjälpa, annars kanske det är något fel med kontakten mellan sockel - processor, vart piggarna raka när du rättade till dom?

Permalänk
Medlem

Nej de är inte fullt raka. Är ganska olika former om man säger så men de går i spåren dock. Det bör ju nog ha med min processor att göra eftersom detta uppstod precis efter detta. Processorn var i princip det enda jag rörde

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Mja, kan tänka mej att den kanske inte får tillräkligt med kontakt, inte säker, men det är ju en möjlighet. Har du någon mer prolle som du kan testa med?

Permalänk
Medlem

nää har inte det =/ fan vad ska jag göra!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

ta ut prollen och sitt ett bra tag och försök få pinnarna så raka du bara kan. De borde hjälpa.

Permalänk
Medlem

Haha märkte nu att en av pinnarna hade lossnat =/ FUNNY

Visa signatur
Permalänk
Medlem

där är nog problemet, sätt ned en pinne i hålet så att den precis får kontakt med stället där den andra gått av, kanske e lite svårt med nya cpuer som har massor av pinnar funkade fint på min pentium 233mmx, fast där var allt lite grövre som sagt

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

ok. Den var dock helt böjd när jag hittade den i hålet där den skulle sitta. Kan man fixa någon ny? För den gamla har jag slängt då jag inte läste detta förräns idag.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

hmm kanske en ståltråds bit eller liknande, kom ihåg att inte göra det slarvigt, lägg hellre ned 1 timmes jobb som funkar än ett haffsigt 3 minuters jobb som kortsluter och bränner processorn!

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.