Inlägg

Inlägg som Feeku har skrivit i forumet
Av Feeku

AirPods PRO är min absoluta favoritprodukt från Apple alla dagar i veckan. Inget trassel, inget krångel.

Alltid med mig vart jag än går, ingen irriterande ”pairing” mellan mobil, tablet, Apple TV, dator och klocka. ”Det bara funkar”

Hade lätt betalat det dubbla för denna smidighet.

Av Feeku
Skrivet av anon201296:

För min del får tillverkare som Samsung och LG gärna skära ner på kostnader vad gäller inbyggd processor och mjukvara och sälja 120hz 4k skärmar istället. Det är ju det vi vill ha, inte TV apparater

Tror dessa skulle vara dyrare då tillverkarna inte längre kan datamine:a dig. Häromdagen släpptes en kvartalsrapport där det framkom att en tillverkare (minns inte vilken) nästan tjänade lika mycket på reklam och datainsamling som den gjorde på apparaterna i sig.

Av Feeku
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Its all about the money.
Google, Facebook lever på reklam. De kommer göra det som de anser genererar mest pengar för dem.
Microsoft och Apple är det Vendor lock in som gäller. De kommer låsa in folk emot deras plattform och de kommer komma med ena argument efter det andra att detta enbart är för deras egna plånböckers bästa kunders bästa att inte ha valfrihet.

Så länge som något inte negativt drabbar deras egen plånbok så kommer företag stå på konsumenternas sida. Tex bredbandsbolaget, varför skulle de främst värma om musik och filmindustrinsintressen när deras kunder är de som de säljer bredband till.
Och exakt samma sak blir det med Apple och datainsamling. Varför skulle Apple vara för detta när de själva inte har något att vinna på denna datainsamling på andra ställen än internt i deras ekosystem? Det är inte alls konstigt att de precis som bredbandsbolag då står på deras konsumenters sida.

Precis så är det, företag är endast intresserade av att tjäna pengar. Därför gäller det att välja de företag som tjänar pengar på saker som är förenande med ens intressen som kund. Är företagets inkomstkällor oförenliga med ens intressen, t.ex. Google och personlig integritet, då kommer det konstant finnas en friktion där det alltid blir en stor kostnad för för företaget att vara på användarens sida.

Av Feeku
Skrivet av Anthraxious:

En massa kommentarer om hur "Jag överväger nu iphone" som tror att detta är garanterat skydd mot datasamling och att inget samlas in i bakgrunden iaf. Apple ghör inget för att vara "snälla" eller "miljövänliga" eller dylikt. Detta är en pengafråga i grunden. På något sätt ska de få in pengarna de "förlorar" på det här. Inte för att nämna allt anti-repair de gör och anti-miljö.

Oavsett vad som är folk snabba att helgonförklara ett företag för minsta lilla grej dfe råkar få rätt.

Detta är självklart bra och det visar också i media att folk gillar steget som tas såklart, så för det stora hela är det en vinst för konsumenter om nu det är precis så som det ska fungera. Kom ihåg att de tidigare gjort fuffens som att försämra äldre iphones bara så folk uppdaterar.

Vill folk verkligen ha bra säkerhet så köper de ngt som de mindre kända märken som faktiskt ger alternativ på riktigt, som att fysiskt stänga av komponenter. Dock inte like "snygga" mobiler.

Men en pengafråga är ju precis det jag vill att det ska vara. Är det en pengafråga så har företaget incitament att förverkliga det. Om ett företag hade sagt att de värnar om integriteten men samtidigt tjänat 90% av sina inkomster på att spåra sina användarna, då kommer jag nog förbli skeptisk. Men om jag kan se att ett företag faktiskt kan tjäna på det, då ser jag som att våra intressen är förenade då jag inte har något problem att betala för integritet.

Av Feeku
Skrivet av Fulci:

Är det en självklarhet att den är sämre då? Har Intel sagt att deras GPU ska vara snabbare än RTX 3090 år 2023? Det exemplet var väl rätt grovt som jämförelse.

Jag läste originalartikeln och det står "Apple-designed modems can be expected to offer faster speeds, improved latency, among other benefits compared to Qualcomm or Intel modems, which powered earlier generation iPhones." som är rätt vagt.

Nej, men det lät från dig som om det skulle vara en självklarhet att Apples modem skulle vara bättre. 5g modem är minst lika om inte än mer komplicerade än gpuer, till och med Intel misslyckades med att ta fram något konkurrenskraftigt. Qualcomm är extremt duktiga inom detta område, och att utveckla något som är två generationer sämre än ledaren skulle vara en ordentlig bedrift.

Men håller med, i brist på information så är det svårt att sia om utfallet. Men har svårt att tro att Apple lyckas klå Qualcomm inom 5år.

Av Feeku
Skrivet av Fulci:

Hårdvara som kommer ut tidigast 2023 förväntas ha bättre egenskaper än gammal hårdvara. Djärva gissningar från Macrumors.

Är väl ingen självklarhet att deras första försök nödvändigtvis behöver vara bättre än den nuvarande ledaren? Tex tvivlar jag på att Intel's gpuer för 2023 kommer vara bättre än RTX 3090.

Av Feeku
Skrivet av Dumbullen:

Men snälla, valet för en enskild utvecklare att kringgå apples betalsystem har är inte vad som gör Apples ekosystem annorlunda från Android.. pinsamt argument

Deras betalsystem är en stor anledning till att folk spenderar betydligt mer på App Store jämfört med Google Play. Jag köper en hel del appar och har just nu 7 aktiva subscriptions. Skulle definitivt inte ha det om man behövde använda olika betalsystem överallt. Nu har jag en överblick över all subscriptions i telefonen, får påminnelser inför renewals av Apple samt slipper dela med mig av betalninsuppgifter till olika tredjepartsaktörer.

Av Feeku

Finns det ens någon fördel med att bygga fabriker i Europa? Bara en massa extra byråkrati och kostnader

Av Feeku
Skrivet av Cenorida:

Förstår din poäng men Spotify har dock inget monopol utan det finns massa andra aktörer. Problemet är väl snarare att man inte blir belönad för att ha sin musik på enbart en eller ett fåtals musiktjänster.

Spotify har mer större marknadsandelar inom musikströmning än vad Apple har inom mobiltelefoner i Europa.

Av Feeku
Skrivet av Networker:

Udda upplösningar kommer väl "Jobs och gänget" alltid att satsa på?
Fattar inte vitsen med "5K". Låter knepigt, 4K och 8K fine, men 5K?

Macintosh hade också en knepig upplösning. (Inte heller standard).

För att Apple siktar på en specifik PPI, runt ~200PPI. Då blir upplösningarna: 4k 21tum, 4.5k 24tum, 5k 27tum o 6k 32tum.

Av Feeku
Skrivet av Rico01:

Jag vet inte om du missförstod upprinnelsen. Men citatet i artikeln är: "De meddelade under början av 2020 att de skulle avsluta LCD-produktionen helt, för att fokusera på QLED."

Ah då är jag med. 👍

Av Feeku
Skrivet av Rico01:

Därför att QLED är en LCD, oavsett vad Samsung kallar tekniken.

Edit: Detsamma gäller QNED:
"LG QNED TVs are LCD-based and use a combination of quantum dot and NanoCell technologies with Mini LED backlighting." - https://screenrant.com/qned-qled-oled-tv-display-explained-co...

Ja precis, LG gör både QLED/QNED och OLED nu. Den ena utesluter inte den andra.

Av Feeku
Skrivet av ajp_anton:

Så vänta, ska de sluta med LCD, eller ska de fortsätta med QLED? Går ju inte att göra både och.

Varför inte, LG börjar ju med QNED nu också?

Av Feeku

*Ser Intel klisterlapp* “Oh there is an Intel, nice...” haha so cringe

Av Feeku
Skrivet av Dinkefing:

Men miners kommer väl ändå att välja att köpa RTX seriens toppklasskort då de fortfarande går att sälja i andrahand? Varför skulle de köpa kryptokort som inte går att sälja i andrahand?

Och vad tänker du att den som säljer sitt gamla grafikkort nu ha som reserv? Köpa på sig dagens dyra överprisade grafikkort?

Tja... jag har ett RTX kort liggandes i en dator som inte ens är inkopplad. Vore nog smart att sälja kortet och kanske köpa ett nytt någongång om/när spelsuget kommer tillbaka.

Av Feeku
Skrivet av backfeed:

Det som traditionellt anses "revolutionerande" och "innovativt" med Apple har varit när de kommit med nya produkter, som ipod, iphone (specifikt den heltäckande kapacitiva touchskärmen utan tangentbord) och ipad (omän Tablet PC kan anses ha varit före).

Vad de pysslar med nuförtiden är inkrementella förbättringar. Precis som "alla andra". Inget fel med det alls. De gör bra saker.

Jag klagar inte på Apple, omän det kanske kan verka så.

Apple Watch? AirPods? Båda är nya segment som Apple gett sig in på och lyckats rätt väl. Apple lanserar nya produktkategorier betydligt oftare nu än det gjort rent historiskt (även om de kanske inte har varit i klass med iPhone).

Av Feeku
Skrivet av Peterboxy:

Det får man tycka, men det tycker inte jag.

Den här formen av annonsering är parasitisk. Företag A måste annonsera för att Företag B försöker ta deras kundbas. Samma gäller för Företag B och Företag C. Google och Facebook skrattar hela vägen till banken. Dessa plattformar lever på att göra denna form av annonsering artificiellt livsnödvändig för småbolagen.

Det är rena mafiametoder, Google kräver ”protection money”, annars kommer alla organiska sökningar på ditt varumärke som du erhållit på egen hand vara småckfulla med annonser från konkurrenter.

Att du som ett litet bolag ska få in kunder via hederlig annonsering eller word of mouth är helt otänkbart för Google. Google kommer att aktivt motarbeta det och försöka leda bort så mycket av den trafiken som möjligt till dem som faktiskt betalar Google. Det har sökmonopolet trotsallt. Detta är absolut inte till gagn för något litet bolag.

Av Feeku
Skrivet av anon5930:

Hur ser möjligheterna ut att flytta produktionen närmare? Tänker mig Afrika istället för främst Kina. Närmare, samma tidszon, billig arbetskraft. Kostnaden för att etablera sig, dels infrastrukturmässigt men också att få tag i arbetskraft, speciellt mer kvalificerade arbeten, är nog ett bekymmer.

Ohållbart att låta så mycket vara beroende av i princip ett enda land.

Kina investerar redan stort i Afrika. De finansierar/styr i princip alla större hamnar/hamnbyggen på den Afrikanska kontinenten, detta i utbyte mote att Kina exklusivt får hyra dessa under 15-25års tid.

Av Feeku

Detta är enbart ämnat för att stärka Google's position. Google behöver inte cookies längre, och tar man bort dem så får Google's konkurrenter det betydligt tuffare.

Av Feeku
Skrivet av mibsweden:

Vinstmarginalen är lite för hög i mitt tycke. Det tyder på att de tar för mycket betalt för sina produkter.

Vad baserar du det på?