I likhet med många andra företag påverkas Microsofts årliga utvecklarmässa Build av den pågående COVID-19-pandemin, och årets upplaga stuvades därför om till en helt digital tillställning. Microsoft Build 2020 bjuder på 48 timmar nyheter för utvecklare, och inleds med ett öppningstal från företagets VD Satya Nadella.

MS_Build2020-Dag1.jpg
MS_Build2020-Dag2.jpg
MS_Build2020-Dag3.jpg

Öppningstalet brukar användas för att måla upp en bild över vilka nya möjligheter utvecklare får på Microsofts plattformar framöver. De huvudsakliga presentationerna som följer öppningstalet innefattar bland annat en genomgång av utveckling mot molntjänsten med Microsoft-veteranen Scott Guthrie. Under de kommande 48 timmarna bjuds digitala besökare även på en genomgång av framtidens teknik med Kevin Scott, Microsofts chef för forskning och teknik.

Utöver de huvudsakliga presentationerna kan deltagare även fördjupa sig i ett stort utbud av tekniska sessioner som går igenom bland annat programmering med Visual Studio, molntjänsten Azure och prenumerationstjänsten M365, utvecklarverktyg för kommunikationsverktyget Teams, och mycket mer. Fjolårets Build-mässa innehöll även introduktioner i Microsofts arbete med öppen källkod, vilket även årets upplaga kan komma att bjuda på.

Satya Nadellas öppningstal sparkar igång Microsoft Build 2020 klockan 17:20 svensk tid, och registrering för deltagande är kostnadsfritt. Samlade nyheter från mässan hittas på tillställningens mikrosida.

Kommer du delta under Microsoft Build 2020, och är det något du ser extra fram emot? Dela med dig i kommentarerna!