Googles strömmande speltjänst Stadia har sedan lanseringen i november 2019 erbjudit prenumeranter två kvalitetsnivåer – 1080p på basnivån och 4K HDR, där den sistnämnda även bjuder på bonusfunktioner som 5.1-surroundljud. Inledningsvis hade användare som spelade i webbläsaren endast tillgång till 1080p-nivån, något som expanderades till 4K under våren år 2020.

I den senaste nyhetsuppdateringen för Stadia meddelar Google att spelare nu även har tillgång till upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar (1440p). Kraven för att få aktivera denna nivå är desamma som för 4K HDR, det vill säga internetanslutning på minst 35 Mbps. Google meddelar att stödet rullar ut nu, men i skrivande stund finns alternativet inte på plats i Google Chrome för Windows eller Mac OS.

I samma nyhetsuppdatering meddelar Google också att tjänstens spelutbud expanderas med titlarna Jotun: Valhalla Edition och Sundered: Eldritch Edition. Dessa följs upp av MMORPG-titeln The Elder Scrolls Online den 16 juni, som ingår kostnadsfritt för Stadia Pro-medlemmar. Stadia-versionen innehåller expansionen Morrowind och stöder crossplay med PC-versionen. Utöver detta tillkommer nytt innehåll i titlarna Mortal Kombat 11, Playerunknown's Battlegrounds och The Crew 2.

Google Stadia finns tillgängligt med prenumerationsformen Stadia Pro, vilken kostar 99 kronor per månad. Nyregistrerade prenumeranter får just nu två månader kostnadsfritt, vilket hoppar ned till den kostnadsfria basnivån om abonnemanget inte förnyas. Från och med den 3 juni reduceras Stadia Pro-erbjudandet från två till en gratismånad.

Läs mer om Google Stadia: