Förhoppningarna om ett fysiskt Computex 2021 gick föga förvånande i kras och har likt 2020 års upplaga stöpts om till ett digitalt evenemang. Förra året väntade arrangören TAITRA in i det sista med att ge besked och med osäkerheten som följde valde deltagande företag på eget bevåg att backa ur. Det här blir inte fallet i år, där den digitala uppslutningen är stor.

Intel, Nvidia och AMD på Computex 2021

Datum

Tid (Sverige)

Länkar

Intel

31 maj

Klockan 04:00

Länk

AMD

1 juni

Klockan 04:00

Länk

Nvidia

1 juni

Klockan 07:00

Länk

Tidigare i maj gick AMD ut med att de håller hov den 1 juni och nu går konkurrenterna Intel och Nvidia ut med sina respektive deltaganden. Först ut är Intel som den 31 maj klockan 04:00 svensk tid ska tala om sin strategiska inriktning under den nya VD:n Pat Gelsinger. Digitalt närvarande är representanter på konsumentsidan, Xeon och Memory Group.

Näst på tur den 1 juni klockan 04:00 är AMD:s VD Lisa Su. Uttalat är att hon ska prata om bolagets vision för framtiden, detaljer om "High-Performance Computing" som i AMD-sammanhang ofta är synonymt med processorer, och Radeon-grafikkort för entusiaster och gamers. Förhandstippat är en ny generation Ryzen Threadripper med 64 kärnor av arkitekturen Zen 3, en "refresh" av Ryzen 5000-serien med högre klockfrekvenser och en Radeon RX 6000M-serie för bärbara datorer.

► Läs alla artiklar från #computex-2021

Sist ut är Nvidia den 31 maj klockan 16:00 med fokus på alltifrån gaming till datacenter. En av talarna är Geforce-chefen Jeff Fisher, vilket troligtvis innebär avtäckandet av nya produkter. I februari var det Fisher som presenterade Geforce RTX 3060 och den här gången är det så gott som garanterat att RTX 3070 Ti och RTX 3080 Ti står på menyn.

Det blir med andra ord ett par fullspäckade dygn och givetvis sitter SweClockers redaktion redo att bevaka det senaste från datorvärldens tre giganter.

Vad hoppas du på från AMD, Intel och Nvidia under Computex 2021? Dela med dig i kommentarerna!