Varje sommar, varje år, rivstartar en riktig högtid för datorentusiaster. Teknikmässan Computex är platsen där en stor del av hårdvaran för det kommande året ser dagens ljus. Som så många andra tillställningar sköts 2020 års upplaga först på framtiden och ställdes sedan in. Organisationen bakom meddelade då att de siktade på återkomst 2021.

Computex-2021.png

I ett nyhetsinlägg skriver Taiwan External Trade Development Council (TAIRA), organisationen bakom Computex, att det blir en fysisk tillställning med start den 1 juni 2021. Även om TAITRA är målmedvetna om att genomföra Computex 2021 är det än så länge skrivet i stjärnorna hur pass internationell den faktiskt blir.

Efter erfarenheterna från coronaviruset SARS-CoV, som oftast benämns som enbart SARS, 2003 var Taiwan snabba med att stänga gränserna när spridningen av det nu aktuella coronaviruset SARS-CoV-2 tog fart. Det är därför troligt att Taiwan internationellt sett blir ett av de mer försiktiga länderna när det kommer till att öppna upp igen.

Med knappt ett halvår bort är det inte troligt att pandemin kan anses vara under kontroll, varför Taiwan istället för att öppna upp helt sannolikt gör det mot utvalda länder där situationen förbättrats tillräckligt. Huruvida Computex 2021 i Taiwan blir av och om SweClockers redaktion kan rapportera direkt från händelsernas centrum återstår således att se.

Mer om Computex 2021: