Upp till 10 procents ytterligare batterikapacitet på samma yta i mobila enheter utlovas med Samsung SDI:s batteriteknik med staplade battericeller. Tekniken har sedan en tid tillbaka använts för att förse elbilar med batterier, men företaget har bestämt att krympa tekniken för att användas i mindre enheter som mobiler, surfplattor och bärbara datorer.

Staplade battericeller möjliggör även för tillverkare att erbjuda likande batterikapacitet som vanligtvis erbjuds, fast i mindre format. Detta kan i sin tur göra mobila enheter lättare och tunnare än tidigare generationer.

Huruvida framtidens mobiler kommer utrustas med dessa staplade battericeller återstår att se, men det lär dröja något år innan tekniken flyttar in i mobiltelefoner och andra mobila enheter.

Samsung SDI förser, inte helt oväntat, Samsung Electronics med batterier till företagets mobila enheter och det vore inte helt oväntat om Samsung själva blev först ut. Företaget har dock en historia med batteriproblem, vilket kan betyda att någon annan mobiltillverkare får testa tekniken först.

Källa: The Elec