Massiva Microsoft-exklusiva, rymdrollspel Starfield släpps 6 september och knappt en månad kvar tills dess har Microsoft valt att ändra sitt testerbjudande för Game Pass. Tidsgränsen för test av speltjänsten Xbox Game Pass, där Starfield ingår, har gått från en månad för 10 kronor till enbart 14 dagar. Det hela uppmärksammades först av The Verge. Förkortningen av tidsperioden gäller både för Xbox Game Pass Ultimate och PC Game Pass.

Microsoft har den senaste tiden infört flera pris- och abonnemangsförändringar för Game Pass. Den 6 juli höjde företaget priserna på både Xbox Game Pass för konsoler och Xbox Game Pass Ultimate från 99 och 135 kronor i månaden till 105 och 155 kronor i månaden. Den 15 augusti tar Microsoft också bort familjeabonnemanget Xbox Game Pass vänner och familj som har låtit upp till fem användare dela på samma Game Pass Ultimate-konto för 299 kronor i månaden.

Under en begränsad period tog Microsoft även helt bort erbjudandet att testa Xbox Game Pass Ultimate och PC Game Pass för 10 kronor i månaden innan det återinfördes strax efter höjningen av månadspriset för båda abonnemangen i juli. I maj införde Microsoft däremot möjligheten för användare som betalar fullpris för PC Game Pass att bjuda in upp till fem vänner att testa PC Game Pass i 14 dagar. Microsoft uppges också titta på att införa ett reklamfinansierat Game Pass-abonnemang i framtiden där speltid kan erhållas i utbyte mot att titta på reklam.

Tror du det är värt att spela Starfield via Xbox Game Pass?