Google skickade under onsdagen ut inbjudningar till utvalda medier för ett event i New York den 4 oktober, där företaget ska "introducera de senaste tillskotten i Pixel-produktportföljen”, rapporterar Mashable. Det betyder att lanseringen av Pixel 8 och Pixel 8 Pro är nära förestående.

Inbjudan kommer några dagar efter att Apple bjöd in till Iphone 15-lanseringen i mitten av september, och företaget följer därmed sin årliga tradition. Pixel 7 lanserades den 6 oktober 2022 och Pixel 6 den 30 september året innan.

Rykten om Pixel 8 och 8 Pro säger att båda modellerna för första gången får 120 Hz-skärmar, med högre upplösning som utmärkande drag i Pro-modellen. Systemkretsen blir enligt Yogesh Brar Tensor G3, sällskapat av 8 GB primärminne i vanliga modellen och 12 GB i Pro-modellen. Kamerorna ska också få en rejäl uppgradering, med Samsungs nya GN2 som huvudkamera.

Pixel 7 blev den första Pixel-modellen att släppas officiellt i Sverige och Google kommer med största sannolikhet släppa även årets modeller.