Microsoft-ägda Bethesda lanserade nyligen Starfield till PC och Xbox, men frågan om kommande spel i The Elder Scrolls-serien också blir låst till Microsofts spelplattformar har varit okänt. Nu verkar det vara spikat att det efterlängtade fantasy-äventyret hoppar över Playstation-lansering.

Informationen har dykt upp i samband med amerikanska konkurrensmyndigheten FTC:s granskning av Microsofts köp av Activision Blizzard. Mer specifikt preciseras det att spelet endast ska släppas till PC och Xbox. Utöver att utvecklarna skippar lansering på Sonys spelkonsol framgår även att lansering inte sker förrän tidigast år 2026.

v4GQlS8.webp

Playstation lyser med sin frånvaro under Elder Scrolls VI

Även om det är en trist nyhet för Playstation-ägare att utvecklarna hoppar över Playstation-lansering kommer nyheten inte som en chock. Förra året blev det känt att Bethesdas tre kommande spel skulle bli PC- och Xbox-exklusiva titlar, en trio som omfattar Starfield, The Elder Scrolls VI och Indiana Jones, som Bethesda jobbar på tillsammans med svenska Machine Games.

Elder Scrolls VI presenterades redan år 2018 då spelet fick en kort teaser. Om det inte blir några ändrade planer är videoklippet i fråga, samt kommande trailers, det närmaste Playstation-ägare kommer att få uppleva The Elder Scrolls VI på sina spelkonsoler.