I hårdvaruvärlden är Noctua kända för flera saker. Utöver högpresterande fläktar och kylare är det ofta färgschemat som agerar vattendelare, där färgerna brunt och beige utmärker sig i en annars RGB-klädd produktkategori. Utmärkande innebär däremot inte nödvändigtvis älskat, varför Noctua nu passar på att lansera fler av sina kylare i nattsvart färgschema istället.

nh_d9l_nh_l9x65_chromax_launch_web.jpg

NH-DL9 och NH-L9x65 sida vid sida.

Totalt är det två modeller som får "chromax black"-behandling: NH-D9L och syskonet NH-L9x65. Det betyder att alla bruna toner stryker på foten och byts mot helsvart skrud, från värmeledningsrör till tillhörande fläktar. Utöver färgskiftet är kylarna identiska sina ordinarie brun-beige syskon.

Det betyder att NH-D9L är en fortsatt liten pjäs, åtminstone i Noctua-mått mätt. Med en höjd på 110 millimeter siktar kylaren främst på mindre formfaktorer, hela vägen ned till SFF-byggen, där kylflänsarna ska lämna gott om utrymme för primärminnes- och PCI Express-portar även kombinerat med moderkort i Mini ITX-klassen.

nh_d9l_chromax_black_4.jpg

NH-D9L i chromax black.

nh_d9l_chromax_black_5.jpg

NH-D9L i chromax black.

nh_d9l_chromax_black_8.jpg

NH-D9L i chromax black.

Syskonet NH-L9x65 är en lågprofilvariant av samma modell. Som namnet avslöjar kapar Noctua på höjden, som skruvas ned till endast 65 millimeter. Därtill går antalet värmeledningsrör från fyra till två. Utöver att lämpa sig till små datorbyggen lyfter Noctua att de även lämpar sig för montering i rack ned till storleksklassen U3.

nh_l9x65_chromax_black_5.jpg

NH-L9x65 i chromax black.

nh_l9x65_chromax_black_6.jpg

NH-L9x65 i chromax black.

]

nh_l9x65_chromax_black_8.jpg

NH-L9x65 i chromax black.

nh_l9x65_chromax_black_4.jpg

Med kylarna följer PWM-styrda lågprofilsfläktar av typen NF-A9x14. Båda kylare finns redan nu tillgängliga via Amazon, där NH-D9L landar på 880 kronor medan syskonet NH-L9x65 ligger på lite lägre 820 kronor. Båda väntas därtill leta sig ut hos återförsäljare inom kort.