År 2013 lanserades gangsterosande Grand Theft Auto V, som sedan dess sålt i miljontals exemplar och fått versioner till i princip varenda tänkbar modern spelplattform. Lika länge har spelintresserade väntat på en uppföljare, något som nu ser ut att vara nära förestående. Enligt Bloombergs välrenommerade spelvetare Jason Schreier lyfter Rockstar på locket redan i veckan.

Enligt Schreier är det endast ett avtäckande som väntas ske de närmsta dagarna, men exakt vad det innebär är högst oklart. Det väntas följas av en trailer i december, vilket IGN spår att Rockstar visar under The Game Awards den 7 december. När lanseringen sedan sker är inte känt, men spekuleras ske någon gång i början av nästa år.

Rykten om Grand Theft Auto VI-utvecklingen drog igång redan år 2020, men bekräftades inte officiellt förrän tidigt i fjol. Inte långt därefter läckte en uppsjö av videoklipp från utvecklingsprocessen. Där framgick att spelet bjuder på flera spelbara karaktärer, som kan ta sig an de i spelserien vanligt förekommande aktiviteterna rån, bilstöld och skottlossning.

Ser du fram emot nästa Grand Theft Auto?