Asus Eee PC markerade starten på Intel Atoms segertåg. De små och billiga bärbara datorerna säljer i miljonupplagor, men Apple har inte hakat på trenden. Steve Jobs har till och med sagt att Apple inte vet hur man tillverkar en billig bärbar som inte är skräp.

Nu har en rysk hårdvarutidning publicerat bilder och specifikationer på en dator som kallas för Macbook Mini. Med ett pris på 899 dollar är modellen betydligt dyrare än andra netbooks, men priset är samtidigt rimligt med tanke på Steve Jobs tidigare uttalanden.

Macbook Mini sägs vara utrustad med en 10,4"-skärm med upplösningen 1280 x 768 pixlar, och påminner till utseendet om en krympt Macbook Air. Tangentbordet är nästan lika stort som hos Air, men har mindre utrymme på sidorna.

Under huven syns mer eller mindre typisk hårdvara för en netbook: Intel Atom 1,83 GHz och 2 GB RAM. Apple har dock lyxat till det med Geforce 9400M som ersätter Intels åldrande integrerade krets. Det finns dessutom 64 GB SSD-lagring.

Andra specifikationer är Bluetooth, 802.11n, USB 2.0, mini-displayport och ett batteri på 5 100 mAh. Drifttid och vikt är dock inte angivna.

Apple har ännu inte kommenterat uppgifterna, och det är högst osäkert om datorn verkligen existerar. Den ryska tidningen skriver att lanseringen sker senare under året, men om detta stämmer återstår att se.

Källa: Neowin.