I takt med att SSD-enheterna fallit i pris har de blivit allt vanligare som primära lagringsenheter, men hårddiskarna har fortfarande en plats för masslagring. Allt fler väljer dock att flytta ut dessa till en separat NAS-enhet, något som dels tar bort mekaniskt skrammel från chassit och gör all data lättåtkomlig för andra enheter.

Qnap TS-251A-4G-2.jpg
Qnap TS-251A-4G-3.jpg

Tävlingsvinst

#

Vinst

Värde

1

Qnap TS-251A-4G

För detta ändamål arrangerar Qnap en tävling på SweClockers med NAS-enheten TS-251A-4G i prispotten. Modellen drivs av en Intel Celeron N3060 med två kärnor och stöd för kryptering via AES-NI, 4 GB DDR3L och plats för två stycken 2,5- eller 3,5-tumsenheter.

Till andra finesser hör USB Quickaccess som gör det möjligt att få åtkomst till filer utan nätverksuppkoppling, stöd för musikuppspelning samt kodning och avkodning (H.264) av 4K-video. Mediafunktionerna kan styras med hjälp av fjärrkontrollen som medföljer enheten.

Allt du behöver göra för att vinna är att besvara två frågor om Qnap TS-251A-4GB och motivera vad du skulle göra om du vann NAS-enheten. Lycka till!

Tävlingen pågår till och med den 6 januari. Vinnare utses av en jury och kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM).