Test: x264 Benchmark

x264.png

Egenskap

Värde

Titel

x264 Benchmark HD 4.0

Utvecklare

Tech Arp

Genre

Syntetiskt komprimeringstest

DirectX-version

-

Lanseringsdatum

2011-03-07

Systemkrav

-

Komprimering av film blir en allt vanligare aktivitet, framförallt då allt fler laddar upp video på nätet. En vanlig och populär komprimeringsteknik heter h.264 något som testas till fullo med x264 Benchmark HD. Programmet utnyttjar alla kärnor för att komprimera en högupplöst videosnutt och mäter helt enkelt hur många bildrutor per sekund processorn klarar av att spotta ut.

Den första omgången av kodningen med x264 är relativt begränsad gällandes mängden trådar den kan exekvera. Detta till trots ser vi de båda Sandy Bridge-E-modellerna i toppen med en relativt god marginal till de resterande kombattanterna.

När den andra omgången har sagt sitt finns det egentligen inte mycket att säga än att Intels nya i7-processorer är som gjorda för videokodning. Både i7 3960X och i7 3930K presterar utomordentligt med mellan 10-15 procent bättre prestanda än i7 980X. Det är här kraften hos sex "riktiga" kärnor verkligen kommer till sin rätt vilket blir väldigt tydligt när vi kikar längre ner i tabellen och jämför mot exempelvis AMD:s FX-processor och Intels vanliga Sandy Bridge-modeller.