Test: Ljudnivå och värmeutveckling

Yttemperaturerna mäts och antecknas efter 30 minuters belastning vid uppspelning av videoklipp och repetition av 3DMark Fire Strike "Combined". I samma veva antecknas även värden för ljudnivån med mätinstrumentet 15 centimeter från den testade enheten. Testerna utförs med en rumstemperatur på 23 grader och bakgrundsbrus på 32,7 decibel.

Asus Transformer Book T100 blir inte nämnvärt varm vid filmtittande, utan ligger på en liknande nivå som Vivotab Smart med förra generationen Atom. Vi upplever det absolut inte som något problem att hålla i surfplattan i varken detta scenario eller andra lätta belastningar som kan anses realistiska för en surfplatta.

Vid spelande hettar det till och även här är resultatet i princip jämförbart med förra generationen, men det lägsta och mellanvärdet är något lägre. Surfplattan blir onekligen varm, men på grund av dess plastchassi är den inte lika påfrestande att hålla i som om den vore i aluminium eller magnesium.

Transformer Book T100 blir dock inte varm i första taget. Innan värdena registreras efter 30 minuter klättrar yttemperaturen mycket sakta upp innan de planar ur och stabiliseras. Vi tror därför att vårt "skräckexempel" ovan inte kommer uppnås av de allra flesta.

Som tidigare nämnt är surfplattan passivt kyld och resultaten för ljudnivå bör således inte komma som en överraskning för någon. Utan fläkt finns det inte mycket som kan göra väsen ifrån sig och nämnvärt är att Transformer Book T100 inte har en tillstymmelse till spoltjut (eng. Coil Whine).