Test: Spel och röstkommunikation

Spel

Steelseries Arctis 5 presterar mycket bra i samtliga register. Spelmusiken upplevs omslutande och rik. Framförallt får du väldigt bra känsla för miljöerna du befinner dig i. En stor sal känns till exempel verkligen som en stor sal med högt i tak i det här headsetet.

Några tendenser till distorsion märks inte. Däremot saknar plötsliga muller och explosioner ibland ordentligt tryck. Därmed inte sagt att det presterar dåligt i det lägre registret, för det gör de absolut inte – i alla fall inte i den här priskategorin.

Den riktigt stora behållningen med Arctis 5 är att headsetet gör ett grymt jobb på att urskilja detaljer. Allt från skottlossningarna i huset bredvid dig, till stridsvagnens framfart på parallellgatan. Du hör enkelt var med- och motspelare befinner sig i förhållande till din position, detta utan att förlora bredd. Ljudet är ovanligt tydligt och rikt när det kommer till den här punkten.

Nackdelen, utöver de lite taniga ljudeffekterna i det lägre registret, är att de inte stänger ute omvärldsbrus särskilt bra. Sitter du i en stökig miljö får du höja ganska rejält innan du slutar störas av allt runtomkring.

Röstkommunikation

Ljudet från mikrofonen är klart och tydligt. Det är ingen som har några svårigheter att höra vad som sägs, eller irriterar sig på brus.

Mikrofonen är känslig och därmed duktig på att plocka upp ljud i närheten av den även om den även gör ett bra jobb på att utesluta sådana en bit ifrån dig. Med det sagt så se till att du har mikrofonen på tillräckligt avstånd från näsan så medspelarna inte blir störda av din andning.

Även de vi pratar med över telefon tycker att ljudet är väldigt klart, och hittar inget att anmärka på.