Utsidan

Jämfört med andra barebone-chassin känns chassit stort när vi packar ur det ur förpackningen. Detta beror mest på att chassit stödjer två stycken 5,25-tumsenheter samt har plats för ett atx-nätaggregat.

Chassit har en rätt vanlig framsida med diverse anslutningar och två platser för 5,25-tumsenheter. Det som man lägger märke till är den utdragbara handtaget i kromad plast och en liten lcd-display till vänster om den synliga 3,5-tumsplatsen. Vidare har chassit två ventilationshål som består av perforerad plåt. De ger chassit bra ventilation i och med att det sitter monterad en 80-millimetersfläkt bakom framsidan som suger in luft i chassit.

Anslutningarna som finns på framsidan är två stycken usb 2.0-portar, en Firewire, en mikrofoningång samt en hörlursutgång. Det finns även två stycken lysdioder som visar om chassit är på eller av samt om hårddisken jobbar. Vi hittar även en startknapp samt en omstartsknapp.

Högersidan på chassit bjuder inte på några överraskningar. Lufthål finns på den främre delen av sidan vilket gör ventilationen bättre i chassit då det finns två fläktar på baksidan av chassit men bara en på framsidan.

Vänstersidan ser exakt ut som högersidan med ventilationshål på den främre delen.

På baksidan ser vi 120-millimetersfläkten samt hålet för atx-nätaggregatet. Antalet expansionsplatser är som synes fyra till antalet. Fläkten hålls fast via fyra skruvar, så om man önskar en kraftigare (eller tystare) fläkt kan man utan problem byta ut denna. Detta kan man även göra med 80-millimetersfläkten som sitter på framsidan.

Den observante kanske har sett tumskruvarna som håller fast chassits överdel och sidorna. De är två till antalet men är tyvärr de enda tumskruvarna på chassit. På undersidan hittar vi fyra stycken plastfötter, men i övrigt är det inget speciellt att tillägga om undersidan.