#huawei

46

Ett hundratal spel i Huaweis applikationsbutik innehöll skadlig kod

Säkerhetsexperter hittade 190 spel infekterade med skadliga programvaran Cynos, som olovligen samlar och skickar känslig användardata.

Sponsras av Huawei
7

Uppslukade vinnare kniper priserna i Huaweis skärmtävling

Tre välskrivna bidrag kliver upp på prispallen i Huaweis rafflande tävling, där spelskärmen Mateview GT och två uppsättningar hörlurar ligger i vinstpotten.

Sponsras av Huawei
48

Testpilot: Huawei Mateview – imponerande skärm med ovanligt bildformat

Testpiloten Björn Endre testar Huawei Mateview, en skärm med det ovanliga 3:2-formatet och stöd för trådlös anslutning med telefon och dator.

Sponsras av Huawei
22

Tävla om Huaweis spelskärm Mateview GT – bild och ljud i ett paket

Högfrekvent panel, 21:9-format och en RGB-belyst ljudlimpa är några av höjdpunkterna med Huaweis nya spelskärm, som nu tar plats i prispotten.

44

USA överväger svartlista kinesiska mobiltillverkaren Honor

Tidigare Huawei-ägda Honor såldes för att undgå handelsblockad från USA. Trots ny ägare kan de nu stå inför samma problem.

137

Xiaomi går om Apple som världens näst största telefontillverkare

Genom rejäl tillväxt i Latinamerika, Afrika och Västeuropa petar Xiaomi ned Apple till tredje plats med några få procentenheter.

132

Huawei överklagar beslut om 5G-förbud

Förvaltningsrättens dom om att Huawei inte har en plats i svenska 5G-nät uppskattas inte av företaget, som nu tar ärendet till högre instans.

80

Huawei utlåsta från Sveriges 5G-nät

Förvaltningsrätten i Stockholm slår fast att Huawei inte har en plats i utbyggnaden av svenska 5G-nätet, av säkerhetsskäl.

26

Huawei släpper Mateview – 3:2-skärm och en ultrabred med inbyggd soundbar

När teknikjätten äntrar skärmmarknaden är det med en ovanligt hög modell och en ultrabred för gaming, båda till intressanta priser.

25

Huawei sjösätter Android-ersättaren Harmony OS

Huawei storsatsar på egenbyggda mobila operativsystem Harmony OS som ska ta plats i 200 miljoner telefoner i Asien innan årets slut. 

42

Huawei hade fri tillgång till nederländskt mobilnät

Den kinesiska teknikjätten har genom sin hårdvara haft fri tillgång till mobilnätet hos operatören KPN. Det avslöjas i en rapport från år 2010.

107

Huawei: "Vi lanserar 6G år 2030 – 50 gånger snabbare än 5G"

I ett försök att sätta agendan för 6G går Huawei ut med ett lanseringsfönster och utlovar en första teknisk rapport inom kort.

33

Huawei börjar licensiera sina 5G-patent

Mobiltillverkare som Samsung och Apple måste börja betala patent och licensavgifter per tillverkad enhet.

38

Qualcomm har svårt att möta efterfrågan – telefonbrist att vänta

Pandemins effekter slår brett över elektronikbranschen. Nu dras tumskruvarna åt för telefoner, där brist står för dörren.

37

Huawei vill sälja av telefonverksamheten

Reuters rapporterar att Huawei är i samtal om att sälja av telefonserierna P och Mate, kort efter avknoppningen av Honor.