#huawei

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

39

Huawei Mate 50 presenteras i september – första uppgraderingen på två år

Huawei återupplivar Mate-serien och kommer presentera tillskottet Mate 50 i september.

106

Kammarrätten står fast vid förbud mot Huaweis 5G-produkter

Post- och telestyrelsens beslut att förbjuda Huaweis utrustning i svenska 5G-nät består trots bolagets överklagan till Kammarrätten i Stockholm.

108

Huawei kräver staten på 5 miljarder kronor efter 5G-portningen

Telekomjätten omsätter varning om stämning till verklighet. Nu krävs Sverige på 5,2 miljarder kronor, ett belopp som kan sticka iväg till 40 miljarder.

123

Kinesiskt spionage i Australien bakom handelsblockaden mot Huawei

En incident i Australien år 2012 där telekomutrustning kapades är bland anledningarna till varför Huawei låsts ute och svartlistats av USA.

47

Ett hundratal spel i Huaweis applikationsbutik innehöll skadlig kod

Säkerhetsexperter hittade 190 spel infekterade med skadliga programvaran Cynos, som olovligen samlar och skickar känslig användardata.

Sponsras av Huawei
7

Uppslukade vinnare kniper priserna i Huaweis skärmtävling

Tre välskrivna bidrag kliver upp på prispallen i Huaweis rafflande tävling, där spelskärmen Mateview GT och två uppsättningar hörlurar ligger i vinstpotten.

Sponsras av Huawei
48

Testpilot: Huawei Mateview – imponerande skärm med ovanligt bildformat

Testpiloten Björn Endre testar Huawei Mateview, en skärm med det ovanliga 3:2-formatet och stöd för trådlös anslutning med telefon och dator.

Sponsras av Huawei
22

Tävla om Huaweis spelskärm Mateview GT – bild och ljud i ett paket

Högfrekvent panel, 21:9-format och en RGB-belyst ljudlimpa är några av höjdpunkterna med Huaweis nya spelskärm, som nu tar plats i prispotten.

44

USA överväger svartlista kinesiska mobiltillverkaren Honor

Tidigare Huawei-ägda Honor såldes för att undgå handelsblockad från USA. Trots ny ägare kan de nu stå inför samma problem.

137

Xiaomi går om Apple som världens näst största telefontillverkare

Genom rejäl tillväxt i Latinamerika, Afrika och Västeuropa petar Xiaomi ned Apple till tredje plats med några få procentenheter.

132

Huawei överklagar beslut om 5G-förbud

Förvaltningsrättens dom om att Huawei inte har en plats i svenska 5G-nät uppskattas inte av företaget, som nu tar ärendet till högre instans.

80

Huawei utlåsta från Sveriges 5G-nät

Förvaltningsrätten i Stockholm slår fast att Huawei inte har en plats i utbyggnaden av svenska 5G-nätet, av säkerhetsskäl.

26

Huawei släpper Mateview – 3:2-skärm och en ultrabred med inbyggd soundbar

När teknikjätten äntrar skärmmarknaden är det med en ovanligt hög modell och en ultrabred för gaming, båda till intressanta priser.

25

Huawei sjösätter Android-ersättaren Harmony OS

Huawei storsatsar på egenbyggda mobila operativsystem Harmony OS som ska ta plats i 200 miljoner telefoner i Asien innan årets slut. 

42

Huawei hade fri tillgång till nederländskt mobilnät

Den kinesiska teknikjätten har genom sin hårdvara haft fri tillgång till mobilnätet hos operatören KPN. Det avslöjas i en rapport från år 2010.