#usb-4

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

52

USB 4 uppdateras med fler namn och hastighet om 80 Gbps

När standarden för USB 4 uppdateras plockar USB Promoter Group upp USB-IF:s mantel och kombinerar skyhöga hastigheter med fler förvillande versionsnummer.

55

De första USB Type-C-kablarna för laddning i 240 watt letar sig ut

Med USB PD 3.1-standarden skruvas effekt och överföringshastigheter upp. I samband med premiären gör sig även USB-IF:s förvirrande system sig påmint.

22

Apples ARM-datorer stöder inte Thunderbolt 4

Stöd för USB 4 i Apples nya Mac-datorer med M1-processor sällskapas inte av Thunderbolt 4, och de förbättringar som där ingår.

40

USB 4 får stöd för 16K i 60 Hz till externa skärmar

Med Displayport Alt Mode 2.0 får USB 4 möjlighet att skicka video i 16K-upplösning i 60 Hz med HDR-stöd till externa skärmar.

34

Apples ARM-datorer får USB 4 år 2022

Apples omtalade introduktion av ARM-processorer i Macbook-datorer ska enligt rapporter även introducera USB 4.

66

USB 4 spikas – bandbredd på upp till 40 Gbps

Den nya USB 4-specifikationen får både ökad bandbredd och större möjligheter för anslutna enheter att dela på anslutningar, där de första produkterna väntas nå marknaden nästa år.