Trots den fallande försäljningen av PC-datorer förutspås en lysande framtid för gamingmarknaden. En av jättarna inom området är schweiziska Logitech, som under året släppt en mängd nya produkter i den gamingorienterade G-serien. Senast ut är spelmusen Logitech G602 med extra lång batteritid.

– När jag spelar vill jag inte tänka på något annat än mitt nästa drag. Ett av de stora problemen med de trådlösa möss som funnits på marknaden har varit osäkerheten kring ifall du ska behöva avbryta ditt spel för att byta batterier. Nu är det slut med det, säger Ehtisham Rabbani, general manager vid Logitechs gamingavdelning.

Logitech G602 Wireless Gaming Mouse har två lägen: performance och endurance. I gamingläget levereras över 250 timmars batteritid, men i uthållighetsläget, som bland annat är avsett för normalt skrivbordsarbete, förlängs detta ända upp till 1 400 timmar.

Den nya musen är en ergonomisk design med tumgrepp och gummerade ytor. Det finns 11 programmerbara knappar, där de primära brytarna ska hålla för 20 miljoner nedslag. Sensorn kallas för Logitech Delta Zero och har en upplösning på 250–2 500 dpi samt en maximal acceleration på 20 G.

Fler detaljer är trådlös anslutning via 2,4 GHz-bandet till USB-mottagare, medföljande förlängningssladd till mottagaren samt glidytor av fluoretenplast. Musen drivs normalt av två AA-batterier, men ett batteri kan plockas bort för den som vill sänka vikten.

Logitech G602 ska finnas tillgänglig i handeln inom kort till det rekommenderade priset 799 kronor inklusive moms.