Intel har under den senaste månaden arbetat med uppdateringar som ska täppa igen säkerhetshålen Spectre och Meltdown. Dessa har dock orsakat problem för ett stort antal användare, där enheterna drabbats av slumpmässiga omstarter.

I ett nytt inlägg på sin webbplats berättar nu Intel att de hittat orsaken till problemet och att de är på god väg med att ta fram en lösning för detta. Under tiden rekommenderar de att samtliga som använder företagets processorer inte installerar den nuvarande uppdateringen och istället väntar på den nya, som väntas bli tillgänglig inom kort.

Läs mer: Meltdown och Spectre – vanliga frågor

Till en början troddes problemet endast påverka äldre processorer ur Haswell- och Broadwell-familjen, men Intel bekräftade nyligen att det även gäller nyare system. Företaget har också gjort tester med den senaste uppdateringen, vilka visade på att datacenter är de som påverkas mest sett till prestanda.

Intel meddelar att de skickat ut uppdateringen till sina partnertillverkare för att utföra tester. När dessa är färdiga och diverse buggar kunnat åtgärdas kommer den bli tillgänglig för samtliga användare.