Cooler Master är en tillverkare som kanske är mest känd för sina processorkylare och nyligen avtäckte bolaget tornkylaren Masterair MA620P, som bjuder på stor kontaktyta och RGB-belysning. Företaget har även ett flertal chassimodeller i produktportföljen, där serien Masterbox under fjolåret fick några nya tillskott.

Nu adderar Cooler Master ytterligare två chassin till Masterbox-familjen, som har namnen MB500 och TD500L. Det handlar om två trendriktiga datorlådor med stöd för moderkort upp till formfaktorn ATX, som bestyckas med transparenta sidopaneler och separata avdelningar för nätaggregat och hårddiskbur.

Masterbox MB500 mäter in på 494 × 211 × 475 mm (L×B×H) och luftflödet ligger i fokus. Fronten pryds av en panel som delvis består av meshgaller och huserar två av de tre förmonterade RGB-fläktarna. När det kommer till lagring kan två 2,5- eller 3,5-tumsenheter monteras i hårddiskburen och ytterligare två 2,5-tumsenheter kan fästas bredvid moderkortet.

Chassit tillåter grafikkort och nätaggregat med längder upp till 400 respektive 180 mm, medan processorkylaren som mest kan vara 160 mm hög. För den som vill vattenkyla datorn ryms en radiator på 240 mm i toppen och framtill finns det plats för en 360 mm-variant. Sidopanelen fästs med två tumskruvar och är tillverkad i härdat glas.

För Masterbox TD500L har glaspanelen ersatts med en variant i akrylplast, som pryds av det polygonmönster som även återfinns på frontpanelen. Yttermåtten är snarlika de för MB500 och ligger på 493 × 217 × 468 mm (L×B×H), vilket resulterar i stöd för nätaggregat på 190 mm, processorkylare på 166 mm och grafikkort på 407 mm. När det kommer till fläkt- och radiatorplatser är dessa identiska mellan modellerna, men TD500L kommer med endast en förmonterad fläkt.

De lättillgängliga anslutningar för de båda modellerna består av två USB 3.0 samt in- och utgångar för ljud. Masterbox MB500 finns redan nu tillgänglig hos återförsäljare, med en prislapp på ungefär 900 kronor. Uppgifter kring när Masterbox TD500L blir tillgänglig och till vilket pris är ännu okända.