Battlefield Hardline från 2015 blev inte det Battlefield många hoppats på, och serien hamnade i en svacka. Under tiden tuffade arbetet på nästa stortitel på hos DICE, där första världskriget tillsammans med en kraftigt uppgraderad spelmotor skulle bana vägen in i rampljuset. Battlefield 1 blev en succé, och för årets uppföljare behåller DICE det historiska temat.

Läs recensionen av Battlefield V på FZ

SweClockers syskonsajt FZ har lagt vantarna på DICE senaste alster och delar sina tankar i en recension. I och med Battlefield V återgår DICE till spelseriens rötter i det andra världskriget, och här bjuds det på åtta kartor ifrån dess krigsskådeplatser. Inkluderas gör allt ifrån Rotterdams gator till Norges fjälltoppar.

När det kommer till de spelmässiga nyheterna är dessa få till antalet, men de gör ändå mycket för helhetsupplevelsen. Framförallt bidrar de till att tvinga fram ett tajtare lagspel. Hälsa fylls inte längre på automatiskt, och ammunition är en bristvara, vilket tillsammans med möjligheten att konstruera skyddsvärn och förnödenhetsstationer skapar större incitament för samarbete.

Stjärnan i spelet anser dock FZ vara spelläget Grand Operations, där en match sträcker sig över flera kartor och dagar i spelet, något som skapar stor spelmässig variation. Här kombineras intensiteten och fokuset på målet ifrån Rush, med storleken på bataljerna ifrån Conquest i en välregisserad spelupplevelse.

Det är också här som de storslagna ögonblicken uppstår, något recensenten framhåller som en av spelets och seriens absoluta styrkor. Få titlar kan skapa "kicken" som uppstår när spelaren sitter och trycker i ett värn med dynamit i händerna, samtidigt som en stridsvagn rattad av fiendespelare gnisslandes närmar sig.

Battlefield V beskrivs som en finslipning av ett tidigare beprövat koncept ifrån Battlefield 1, med några nävar strössel och nya miljöer. Spelet upplevs därför som lite för mycket av samma. FZ:s recensent trycker på att det inte i sig är dåligt då grundkonceptet står på stabil grund, men han hade velat ha mer.

Snacka Battlefield V i SweClockers forum

Enspelarläget med kortare kampanjer, så kallade War Stories, fyller dessvärre inte detta tomrum. Istället gör en mindre intelligent AI tillsammans med ett något oinspirerat upplägg att dessa kampanjer aldrig riktigt tar fart.

Avslutningsvis anser FZ att Battlefield V är ett toksnyggt onlinespel, men samtidigt gjorde föregångaren nästan samma saker lika väl. Slutbetyget landar därför på respektabla tre utav fem möjliga poäng.

Mer om Battlefield V

Har du köpt Battlefield V och börjat spela? Dela med dig av dina åsikter om speltiteln i kommentarerna!