En bra berättelse och bra karaktärer går ofta hand i hand. En i övrigt riktigt bra film eller bok kan falla platt när huvudpersonen inte går att relatera till för fem öre, eller faran som lurar i mörkret visar sig vara ungefär lika läskig som en skål fil och flingor. I spel måste karaktären inte nödvändigtvis vara lika flerdimensionell. Beroende på genre kan kravet lika gärna vara att den har de bästa spelmekaniska egenskaperna eller bara är allmänt häftig.

Med det sagt, ibland är det just de riktigt dåliga karaktärerna som är bäst. Om du som likt undertecknad roar dig med att skapa egna karaktärer i rollspel som Dungeons and Dragons är det kanske extra bekant. Går det inte att vara bäst, då kan man alltid bli bäst på att vara sämst istället!

Vilken eller vilka fiktiva karaktärer ligger dig närmst om hjärtat? Är det en superskurk, hjälte, eller kanske den där underskattade birollen som glöms bort allt för ofta? Vilka fiktiva karaktärer som helst går bra, det spelar ingen roll om de är från en film, en radioföljetong eller något du själv kokat ihop. Dela med dig av dina favoriter och varför de fastnat lite extra!