Till utseendet påminner Valves handhållna enhet Steam Deck om Nintendo Switch, med en skärm placerad mellan två halvor av en handkontroll. Likheterna stannar dock där, och sett till måtten är Steam Deck betydligt större. Nintendo Switch mäter in på 241 × 102 × 13 mm medan Steam Deck är hela 298 × 117 × 49 mm stor.

Att föreställa sig siffror kan däremot vara lättare sagt än gjort. För att underlätta för de som funderar över just Steam Decks storlek i relation till andra spelkonsoler står Twitter-användarna Cary Golomb och Dan Ryckert till tjänst.

FKt1_VaXsAM9hAu.jpg
FKt5ZE7XwAAy9eZ.jpg
FKt0UMLXoAEg49y.jpg

I en första jämförelse bjuder Cary Golomb på tre bilder, där de första jämför Steam Deck med Nintendo Switch OLED följt av en jämförelse med Ayaneo Next. I en tredje bild sällskapas Steam Deck av sin lite mer avlägsna släkting Steam Controller och Microsofts senaste handkontroll till Xbox.

FKt4GMEWUAMipc-.jpg
FKt6m8ZXMAYTBNb.jpg
FKt3uLzXMAETORx.jpg
FKt1FKGX0AIFI3t.jpg

För den som är intresserad av en lite mer retroinspirerad jämförelse finns även ett antal bilder där Steam Deck poserar tillsammans med äldre handhållna spelkonsoler. Detta inkluderar bland annat guldkorn likt en portabel Famicom.

FKt5v_CXsAYHFMu.jpg
FLAIOf7XEAcGQNx.jpg

Sist men inte minst är bilder i kategorin "blandade föremål". Här återfinns givetvis en skalenlig banan för att verkligen få ett korrekt grepp om enhetens storlek. För att komplettera det hela avslutas det med en gruppbild, där Steam Deck står modell med allt från maracas till ett tangentbord tillhörande Gamecube.

Vilken jämförelse är din favorit?