I våras släppte AMD en nytagning på sin uppskalningsteknik Fidelity FX Super Resolution i form av FSR 2.0. Den nya versionen introducerade en temporal uppskalningsmetod, vilken gav betydligt bättre bildkvalitet än den spatiala varianten som användes med FSR 1.0 – något som gjorde att tekniken i vissa fall kunde närma sig konkurrenten Nvidias teknik DLSS.

FSR 2.0 var dock inte felfritt när det kom sett till bildkvaliteten som presenterades, och då i synnerhet när tekniken användes för uppskalning från relativt låga upplösningar. En del titlar hade exempelvis ganska stora problem med temporala artefakter som eftersläpningar (eng. ghosting) och skimrande objekt i fjärran. Detta är något AMD nu hoppas förbättra med den uppdaterade versionen FSR 2.1.

AMD FSR 2_0 vs 2_1 Farming Simulator 22 4K comparison.jpg

Det första spelet som får stöd för FSR 2.1 är Farming Simulator 22, där AMD visar upp förbättringarna i en nypublicerad video samt skärmdumpar. Speltiteln hade notoriskt stora problem med eftersläpningar ihop med FSR 2.0, och med FSR 2.1 verkar dessa ha reducerats enormt.

Utöver Farming Simulator 22 ska även Hitman 3 få stöd för FSR 2.1 inom kort. Därtill kommer den uppdaterade tekniken rullas ut som såväl öppen källkod som insticksmoduler till Unreal Engine.

Använder du någon uppskalningsteknik när du spelar?