Under Google I/O väntas företaget presentera nya Pixel 7a, men även en egen vikbar telefon vars design påminner om exempelvis Samsung Galaxy Fold-familjen. Googles vikbara ska enligt uppgift få namnet Pixel Fold och precis som Samsungs variant har enheten en mindre skärm på framsidan och kan vecklas upp för att ge användaren en större skärmupplevelse.

pixel fold 1.webp

Pixel Fold i hopvikt läge samt Pixel 7a.

Enligt tidigare rykten väntas Pixel Fold bestyckas med en 5,8-tumspanel på utsidan och en 7,6-tummare på insidan. Till skillnad från den ordentligt avlånga yttre skärmen på Samsungs Galaxy Fold uppges Googles version ha ett lite mer traditionellt bildförhållande på 18:9. Om detta stämmer väntas den yttre panelen bli aningen mer användbar och kompatibel med fler applikationer. Vidare ska telefonen i hopvikt läge bli tunnare än till exempel Samsungs variant.

Hittills är det sparsmakat med indikationer från Google om kommande Pixel-enheter. Bolagets indiska division har dock bekräftat att Pixel-serien byggs ut i samband med Google I/O, som går av stapeln 10 maj. Hur många Pixel-enheter som debuterar under festligheterna återstår att se, men med den omfattande mängd rykten om Pixel Fold är sannolikheten hög att Googles vikbara presenteras då.

Platt eller vikbar telefon?