Efter de senaste åren är medvetenhet kring spridning av mikroorganismer och allmän handhygien högt prioriterat av många personer. Ytor som det petas mycket på, som tangentbord och datormöss, pekas inte helt sällan ut som källor till spridning av diverse oknytt på mikroskopisk skala. Det ämnar nu Targus råda bot på med ny desinfektionsbelysning särskilt anpassad för skrivbordet.

Produkten heter UV-C LED Disinfection Light och som namnet gör gällande badar den din arbetsyta i ultraviolett ljus som uppges ha ihjäl bakterier och virus genom att bryta ned dess DNA. På enhetens fot har Targus byggt en liten hylla för mobiltelefoner, eftersom även dessa tenderar att samla på sig både det ena och det andra.

AWV339GL_MAIN6-664440_1024x1024.jpg

Targus UV-C Disinfectant Light: när du får oönskat besök.

Rengöringsprogrammet tar fem minuter att genomföra och startar automatiskt en gång i timmen. Som en säkerhetsåtgärd avbryts det om enheten känner av rörelser i närheten. Användaren kan dock när som helst via ett knapptryck påbörja en ny rengöringscykel, som startar efter 15 sekunders nedräkning som säkerhetsmarginal.

UV-C LED Disinfection Light saluförs via företagets amerikanska hemsida för 199 USD, vilket motsvarar cirka 2 700 kronor inklusive moms. När och om produkten letar sig till den svenska marknaden återstår att se.

Hur håller du skrivbordsprylarna rena?