Apple har bekräftat att en bugg i företagets mjukvara kan påverka föräldrakontrollerna för funktionen Skärmtid, rapporterar The Wall Street Journal, via Macrumors. Buggen kan göra så att inställningarna för skärmtiden till Iphone, Ipad och Ipod Touch antingen återgår till tidigare inställningar eller blir nollställda, varpå ett barn kan använda enheten helt obegränsat.

Apples Skärmtid lanserades 2018 i samband med IOS 12 och är tänkt att göra det möjligt för föräldrar att avgränsa hur deras barn använder exempelvis en Ipad. Funktionen gör det möjligt att blockera tillgången till olämpligt innehåll, begränsa under vilka tider på dygnet en enhet kan användas och ställa in hur mycket tid som får läggas på utvalda applikationer.

Vi är medvetna om att vissa användare kan uppleva ett fel där Skärmtid-inställningarna oväntat nollställs… Vi tar dessa rapporterar på stort allvar och vi håller på, och kommer fortsätta, att göra uppdateringar för att förbättra situationen – Apples talesperson till The Wall Street Journal.

I maj sa Apple att de hade åtgärdat en bugg som påverkade inställningarna för Skärmtid i och med släppet av IOS 16.5. Likväl tycks felet finnas kvar i senare versioner och även i betan för IOS 17 enligt The Wall Street Journal. När Apples utlovade förbättringar kommer släppas är just nu okänt.

Använder du dig av verktyg för att begränsa skärmtiden för dig själv eller en familjemedlem?