Flera år med vattenkylning, nu skiter jag i det här!

Permalänk
Medlem

Flera år med vattenkylning, nu skiter jag i det här!

För att göra en lång historia kort så har jag kört vattenkylning i ca 3 år på 2 olika system. Det har väll egentligen inte vart så stora problem (ett grafikkort som aldrig startade igen efter att jag monterat ett vattenblock på det hehe) men satan vad tidskrävande och jobbigt skiten har vart. Stunderna av njutning har varit relativt få helt enkelt.

Så här ser mitt system ut nu och har gjort ett tag:

Jag bytte vatten men det ser i princip likadant ut ändå. Äcklig beläggning på alla slangar så det ser brun/grönt ut. I början såg det skit häftigt ut då vattnet var blått (föregående ägare till radiatorn hade väll kört med någon skit färg i vattnet). Värt att nämna kan vara att jag alltid har vart skitnoga när jag fyllt på och underhållt systemet. Alltid destillerat vatten, antikorrisions tillsats med algdödade egenskaper, rengjort block med vinäger och sånt. Ändå får jag en Zerg liknande infestation i systemet. Tycker inte heller tempsen har vart så övertygande låga heller.. men kan ju bero på en hel del andra faktorer iofs.

Så eftersom att det absolut inte finns någon energi till att åtgärda systemet som det ser ut nu så får det bli luft istället. Vill inte behöva klocka ner i7an som just nu tickar på i 4Ghz med ca 1,27v om jag inte minns helt fel. Har tänkt mig en Noctua NH-D14, det borde väll inte bli några problem?

Vad tror ni vattenkylningen är värd? Den består av ett Heatkiller V3 vattenblock, en Laing DDC3.2 pump med Petra'sTech DDCT-01s Custom Top (18W varianten) en 2x120 radiator av okänt märke (riktigt fet 5,5cm tjock) 2st San Ace fläktar (sjukt kraftiga) samt en Swiftech tank.

Visa signatur

”Det krävs talang för att lira hårdrock medan det räcker med en taskig barndom för att spela hiphop”