Permalänk
Medlem

Hur är egentligen slackware?

Jag sitter just nu o tankar slackware. Jag har testat Redhat o Mandrake. Men man tröttnar lissom på dem..

Det känns som man har kraften att kunna fixa ihop nått so me jevligt grymmt. Men så faller det lissom nånstans. Känns som det e en vägg ivägen mellan mej o alla goa avancerade funktioner.

Dock problemet är ju de att jag är en linux n00b av grav magnitud.

Jag har just fått en ny dator o tänkt se om ni vet om det kommer bli några problem med att isntalera slackware först o främst.

p4 2.53
MSI Geforce 4 4600
Integrerat Intel N-kort Intel pro/100
moderkort: Intel 845G
ljudkort: turtle beach santacruz 5.1

Det va väll gärna det som jag e rädd för att det inte skall funka...

Sen e jag lite interesserad över hur som sagt var slackware funkar. Är det som dem andra distarna att man efter en snabb installation kommer in i KDE/Gnome o börjar pilla.. Eller står man bara vid en CMD-prompt o ska börja att installera allt...

Eftersom jag e något av en nybörjare, så hade det varit trevligt att inte mötas av commando rad.. Men o andra sidan tycker jag att Redhat samt Mandrake haft alldeles för dålig instalering av kernel o Xconfig... Det interesserade mej ganska mycket att detta kunde göras manuellt från början (läste i en book som fanns på lsackwares hemsida) för det såg enkelt ut, o måste ju ge bättre resultat... Än redhat o mandrake, för dem kändes liksom så sega på min gamla data. Även fast den var gammal var det ju endåså en p3-733.. O så jävla segt ska det fan inte va på den..

Iaf, det hade varit kul om någon kunde berätta lite om hur det ser ut när man isntalerat slackware.. Samt kanske om någon trevlig själ kunde se om min nya data e kompatibel.. Jag hitta ingen lista över vad som funka till slackware o inte..

/danke i förväg!

Permalänk
Medlem

slackware 8.1 för o vara exakt

Permalänk
Medlem

KDE/Gnome miljön är ju inget som är specefikt för Redhat/Mandrake utan det väljer du ju vid installen, kanske är dock inte lika betonat på att köra de wm:arna under slackwares installation. För övrigt så det ut som du väljer i stort, du kommer till din login (i konsole) du loggar in, du pillar in dina drivare till ditt G-Force kort då de inte finns med i Xfree ännu, du startar X och använder det wm som du gillar bäst och laddar modulerna till ditt ljudkort (bör finnas stöd för det som stnd i kärnan har jag för mig). Inte mer med det. Det enda som skilljer, som du kanske kommer märka, beroende på hur "n00b" du är, är att katalogstrukturen skilljer sig en del från Redhat. Speciellt i /etc av vad jag kommer ihåg. Det är lite annat som skilljer också, men det är väl detta som du kommer märka av först. Sen att det känns som man kommer närmare systemet i sig i slackware än i rh gör ju inget.. även om det bara är en känsla egentligen.

Sen bara för att påpeka en sak, det är väldigt lite program/hårdvara som är dist beroende. Allt hårdvarustöd ligger ju i stort i kärnan och alla distar använder sig ju av Linux som kärna.

Men kolla upp det med grafikkortet och ljudkortet främst. Möjligen att ditt inbygga NIC kan strula också, vet inte hur stödet för inbyggda NIC:s är i de senaste kärnorna. Bättre än i de gammla iaf kan jag tänka mig

Permalänk
Medlem

Jag började med Slackware och det var ju inte så lätt i början men det tar inte så lång tid att vänja dig vid det. Det bästa sättet att lära sig det är att ha ett antal mål tex. att få igång grafikkort, ljudkort osv.. på så lätt lär man sig mycket om disten.
Slackware's högsta prioritet är stabiliteten, jag har inte lyckats hänga det än! Numera är jag kär i Slack och jag tror inte jag kommer att byta dist... kanske bara testa på nån annan.
Angående ditt GeForce så är det bara att ladda ner drivisar från nvidias sida. De drivisarna funkar på att GeForce-korten. Resten får du fixa själv!

edit: De drivisarna funkar på alla GeForce-korten

Visa signatur

Linux är inget operativsystem.
http://www.gnu.org/gnu/linux-and-gnu.html