Xperia Neo V presterar hemskt. Några lösningar eller tips på detta?

Permalänk

Xperia Neo V presterar hemskt. Några lösningar eller tips på detta?

Hallå!

Har haft en Xperia Neo V nu i ca 1,5 år men inte förrän nu har jag blivit irriterad nog att göra en tråd om denna tröga apparat.

Kort sagt så är den väldigt seg.
Det händer ofta att den fryser för att jag svarade för snabbt när någon ringde, ibland reagerar inte tangentbordet när jag försöker skriva i lösenordet och låsa upp skärmen eftersom att en app fortfarande går i bakgrunden och den hackar ofta upp sig under vardagligt bruk.
Att kalla mig irriterad på detta är bara en underdrift, som ni säkert förstår.

Så vad kan man göra åt det? Har för tillfället ICS som verkar bidra till en del av problemet. Räcker en nedgradering och i så fall, hur går det till?

Tack på förhand!

Visa signatur

Chassi: Bitfenix Shinobi | CPU: Intel Core i5 4670k | Moderkort: ASRock B85 Pro4 mATX | Grafikkort: MSI R9 280X 3GB | RAM: A-Data 2x4GB 1600MHz | Nätagg: XFX Core Edition 550W 80+ Bronze HDD: 1TB WD Blue 7200rpm 64MB

Permalänk
Medlem

Jag har en xperia Neo så "I feel your pain". Det värsta jag gjort med den är att uppgradera den till ICS.
Jag gjorde som så att jag rootade den efter en upplevelse som din när jag inte kunde ta ett samtal pga att den frös.
Sedan dess tycker jag att jag har en lur som fungerar, även om den inte är något under av användarglädje. Den är trots allt föråldrad.

på XDA finns bra guider för att roota telefonen.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1973017
fixar jag det fixar du det.

Sen gjorde den snälle Tesla en guide på svenska för att installera en en särskild custom rom:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1955248
Det är en helt okej rom. Jag kör 2.0.3 av xperia ultimate hd. Det är ett tag sen den kom så xperia ultimate hd är uppe i version 5.0.1 men jag fick problem med en av de senare versionerna så jag nöjde mig med en äldre. Den har inte givit mig några större problem. Att det står att guiden är för Xperia Arc gör inget. Neo har i princip samma hårdvara så samma guide fungerar.

När du får det att fungera är det sedan bara att byta rom när du tröttnar. Det finns några att välja emellan. Mitt bästa tips är dock att du har en telefon till att stoppa simkortet i om det går fel. Man måste göra rätt för att det ska fungera. Blir det fel går det nästa alltid att lösa men jag tyckte det var skönt att man kunde bli nådd av omvärlden medan man funderade på vad som gick fel.

Visa signatur

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CPU: AMD Phenom II X4 955 / MB: Gigabyte GA-870A-UD3 / GPU: Gigabyte Geforce GTX 660 Ti / Nätagg: Corsair VX 550 80+ / 16 Gb RAM / 1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ // Ipad mini 2 //