Vissa program på min dator verkar vara nekade internet.

Permalänk
Medlem

Vissa program på min dator verkar vara nekade internet.

Hejsan

Sen några dagar tillbaka så kommer vissa program på min dator inte åt internet. Jag kan t.ex inte uppdatera någonting. På steam kommer jag inte åt affären, men jag kan lira online-spel utan problem. Detta fungerar fram tills spelet behöver uppdateras för något, då säger steam att det inte har åtkomst till internet. Jag kan inte heller använda några av apparna i windows åtta. Webläsare och skype m.m funkar fint. Några idéer på vad det här kan vara?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Det skulle kunna vara så att de DNS-servrar du använder/tilldelas krånglar. Spel som ansluter direkt till IP-adresser skulle då kunna fortsätta ansluta medan det när du ska ansluta till uppdateringsservrar och du behöver göra anrop mot DNS-servern inte får något svar. Har du samtidigt problem att gå in på hemsidor skulle det kunna vara det som är orsaken. Annars kan det såklart vara ev. router eller dylikt som krånglar.

Hur sitter din dator ansluten mot Internet? D.v.s. är den ansluten direkt mot modem/bredbandsuttag eller är den en router ansluten mellan? Alternativt, har modemet routerfunktion om den är ansluten direkt mot ett modem?

Permalänk
Medlem

Har inga problem med att gå in på några hemsidor eller så. Jag är ansluten med en router emellan modemet. Har inte upplevt några problem med att få internet till mobilen med samma router, men vet inte om det är relevant.