Systemutveckling, vad innebär det?

Permalänk
Medlem

Systemutveckling, vad innebär det?

Hej!

Väntar på beskedet från antagning.se, ifall jag kommer in på det Systemvetenskapliga programmet på Högskolan Dalarna.
Det jag undrar är vad just det innebär att vara en systemutvecklare, och även vad utbildningen går ut på? Att enbart läsa vilka kurser som kommer studeras ger en väldigt svag inblick på vad just utbildningen kommer handla om, och vad jag kommer göra efter det.
Är det någon här som är en utbildad systemutvecklare och/eller har gått just denna utbildning?

Anledningen till detta handlar mest om vad jag vill göra i framtiden. Programmering är kul, men jag vet inte riktigt om jag tycker det är tillräckligt roligt för att kunna sitta på ett kontor och jobba dag ut och dag in, i flera år framöver.
Det jag är intresserad över är mest säkerhet, nätverk och servrar.
Finns det någon möjlighet att jobba med detta efter denna utbildning? Eller är det helt kört och det endast är programmering som gäller?

Ursäktar om det är svårt att hänga med hur jag menar..
MVH

Visa signatur

NZXT H510 Flow MSI B450 Tomahawk MAX
AMD Ryzen 5800X3D RX 7900XTX Kingston Fury 64GB

Permalänk
Inaktiv

Systemutvecklare är väl vanligaste yrket i stockholm och typ alla som har en dator på sitt kontor kallar sig för detta.

Från programmet: modellering, verksamhets- , system- och mjukvaruutveckling, testning, databasdesign, datorkommunikation, informationssystem och -hantering, företagsekonomi, statistik
Så är det något alla bör kunna. Även om vissa säger att det är enbart folk med dåligt självförtroende som gör egentester, riktiga män kör direkt emot skarp server (och så sänker man hela systemet)

Jag tycker inte utbildningen är fel, dock bör man komplettera den med två extra år efteråt. Man kan diskutera att istället välja mer programmering om man så vill, jag ser det som en smaksak.

Vad man kan bli med utbildningen beror helt på en som individ, jag ser inga direkt begränsningar inom området datorteknik/IT. Visst det är en slappare program än civilprogrammen på kth, chalmers o.s.v, så är man en riktig pkugghäst ska man nog välja de istället.