Skärmen blir svart, kb dör och musen dör... men datorn fortsätter att gå... HJÄLP.

Permalänk

Skärmen blir svart, kb dör och musen dör... men datorn fortsätter att gå... HJÄLP.

Jag börjar bli arg snart... asså sanrt en vecka nu varje gång jag sitter och använder min dator så blir min skärm svart, tangentbordet dör och musen med.

Fattar inte vad som händer, har försökt att unistall drivers för skärmen och gpu, ta bort kablar till skärmen och sen köra igen, restart pc.

Vet inte vad man ska göra nu mera. Snälla hjälp det är inte fel på gpu värden eller cpu.

Tack på förhand!

Permalänk

Ge gärna lite mer info

Vad gör du mer exakt när skärmen dör? Händer det speciellt i spel eller övriga situationer när datorn jobbar hårt? Eller händer det slumpmässigt oavsett?

Har du gjort några ändringar i hårdvaran/ mjukvaran nyligen? Har du bara avinstallerat drivrutinerna för skärmen, utan att installera nya av senaste version?

Precis samma sak hände min dator för några år sedan och det blev bara värre med tiden. Visade sig att grafikkortet höll på att ge upp, efter ett byte av GPU fungerade den fint igen.

Permalänk

@piano fire: Det händer när jag sitter och surfar på nätet... till exempel youtube... skärmen dör sen kommer den inte tillbaka man ser att skrämen ljuser lite grå/svart så den inte helt död... men tangenterna fungerar inte och mus pekar ser man inte så jag vet inte helt och hållet men datorn rullar på utan att släckas...